marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

The Reluctant Fundamentalist deschide Festivalul de la Venetia 2012: filmul inspirat de unul dintre cele mai definitorii romane ale deceniului

Filmul The Reluctant Fundamentalist/ Fundamentalist fara voie, care exploreaza tema musulmanilor extremisti va deschide a 69-a editie a festivalului de la Venetia care se va derula intre 29 august - 8 septembrie.

The Reluctant Fundamentalist deschide Festivalul de la Venetia 2012: filmul inspirat de unul dintre cele mai definitorii romane ale deceniului

Desi erau zvonite nume grele ca Terrence Malick, Paul Thomas Anderson si Brian De Palma, onoarea de a deschide Festivalul de Film de la Venetia in 2012 ii revine regizoarei Mira Nair .


The Reluctant Fundamentalist cu o distributie formata din Riz Ahmen, Kate Hudson, Kiefer Sutherland, Live Schreiber si Martin Donovan este un thriiler politic despre un pakistanez absolvent de Princeton care vaneaza succesul pe Wall Street insa ajunge sa fie prins intre aspiratiile profesionale, o criza de ostatici si loialitatea catre tara natala.

 

 

Filmul regizat de indianca Mira Nair se inspira din cartea lui Mohsin Hamid, 2007, numita de The Guardian unul dintre cele mai definitorii romane ale deceniului. Romanul best seller a fost tradus in peste 25 de limbi si este disponibil si in Romania.

Mira Nair a luat ravnitul Leu de Aur la Venetia in 2001 cu Monsoon Wedding. Actorul Riz Ahmed joaca rolul lui Changez un tanar musulman care imbratiseaza visul occidental - si o femeie din Occident - insa ambele il tradeaza.


Frumoasa Kate Hudson joaca rolul Ericai, iubita lui Changez Khan a carui viata este total data peste cap de evenimentele de la 11 septembrie 2001. Devenind un suspect prin simpla sa origine, tanarul se intoarce acasa in Pakistn unde se angeajeaza ca profesor la o universitate din Lahore unde extremismul este in floare. Changez se intalneste cu un jurnalist american Bobby Lincoln (Liev Schreiber) caruia ii povesteste aventura sa in SUA.


Galerie foto

Ultimele trailere adaugate


Modifică setările cookies