marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

The Sopranos a fost ales serialul cu cel mai bun scenariu din toate timpurile de catre Sindicatul Scenaristilor Americani

WGA (Writers Guild of America), adica Sindicatul Scenaristilor Americani a ales The Sopranos serialul cu cel mai bun scenariu din istorie. Astfel, productia celor de la HBO a batut Seinfeld, care e pe locul 2 si celebrul The Twilight Zone, care a fost lansat inca din 1959, scrie Hollywood Reporter.

The Sopranos a fost ales serialul cu cel mai bun scenariu din toate timpurile de catre Sindicatul Scenaristilor Americani


Tony Soprano este regele televiziunii. Sindicatul Scenaristilor Americani a facut publica lista celor 101 de seriale cu cele mai bune scenarii create vreodata. In primele 10 locuri se afla productii ca Seinfeld, The West Wing sau Mad Men, insa conducator este The Sopranos, care a fost produs si difuzat de HBO intre 1999-2007.


Pe locul 2 se afla sitcomul Seinfeld, care a schimbat regulile in industria de entertainment. Serialul despre nimic, asa cum a fost etichetat,  a fost creat de Jerry Seinfeld si Larry David in 1990 si a rulat pe micile ecrane pana in 1998.


 

 


"Toate aceste seriale minunate sunt rodul unei munci extraordinare, in mijlocul careia se afla niste scenaristi geniali. Acestia sunt scenaristi talentati, care s-au dedicat muncii lor incredibil de mult si au reusit sa creeze aceste productii de succes, care au facut istorie" au spus presedintii WGA intr-un comunicat oficial.


The Sopranos, creat de David Chase, este o poveste moderna despre seful mafiei din New Jersey, Tony Soprano, care trebuie sa tina in frau viata sa personala si sa rezolve cu grija si atentie problemele "profesionale". Mafia va fi intotdeauna atragatoare, dar un mafiot care merge la terapeut pentru atacuri de panica sigur captiveaza telespectatorul. James Gandolfini a devenit celebru la nivel mondial datorita cu rolul din "Clanul Soprano" ce a rulat pe micile ecrane timp de opt ani si care a prezentat saga unei familii de mafioti din New Jersey. Calificat de New York Times ca, "poate, cea mai mare opera a culturii americane din ultimii 25 de ani", serialul "Clanul Soprano" a obtinut, de la crearea sa in 1999, 126 de nominalizari si 21 premii Emmy, dar si cinci Globuri de Aur.

 

 

 

 

Serialale cu cele mai bune scenarii din istorie, conform WGA

 

1. The Sopranos (HBO), creat de  David Chase

2.  Seinfeld (NBC), creat de Larry David & Jerry Seinfeld

3. The Twilight Zone (CBS, 1959), creatorii primului sezon : Charles Beaumont, Richard Matheson, Robert Presnell Jr., Rod Serling

4. All in the Family (CBS), creat pentru televiziune de Norman Lear

5. M*A*S*H (CBS), creat pentru televiziune de Larry Gelbart

6. The Mary Tyler Moore Show (CBS), creat de James L. Brooks si Allan Burns

7. Mad Men (AMC), creat de  Matthew Weiner

8. Cheers (NBC), creat de Glen Charles & Les Charles si James Burrows

9. The Wire (HBO), creat de David Simon

10. The West Wing (NBC), creat de  Aaron Sorkin


Galerie foto

Ultimele trailere adaugate


Modifică setările cookies