marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Thor: The Dark World: spectacol in Asgard

Al doilea film cu Thor si al treilea in care apare personajul este mult mai bine realizat decat prima parte, cu mult mai mult umor si cu o poveste mai elaborata, dar care ar mai fi trebuit lucrata. Per total, o noua reusita a celor de la Marvel, care merge pe aceeasi reteta: efecte speciale, eroi aratosi si multe scene de actiune care iti taie respiratia.

Thor: The Dark World: spectacol in Asgard

articole relationate

Gravity: pierdut printre stele

Gravity: pierdut printre stele


De la filmele Marvel nu poti sa ai decat o singura pretentie si anume aceea de te distra la maxim. Daca incepi sa cauti profunzime si subtilitate, vei fi singurul care pierde.

Filmele cu Thor sunt speciale, in primul rand pentru ca ne infatiseaza o lume fantastica - Asgard si cele 9 regate- dar si pentru ca exista o relatie deosebita intre eroul principal si eroul negativ. Loki este unul dintre cei mai tari eroi negativi din universul cinematografic Marvel si asta i se datoreaza in mare parte lui Tom Hiddleston, un actor excelen (iar cei care sunt fani il stiu si din filme cu buget redus, dar exceptionale).

Thor: The Dark World  continua aventurile de pe marele ecran ale lui Thor,  el luptandu-se acum sa salveze Pamantul si Cele Noua Regate de un inamic fantomatic, hotarat sa-si subordoneze intreg universul. Dupa evenimentele din Thor si The Avengers, Thor lupa pentru a reinstaura ordinea in cosmos… insa o straveche rasa - Elfii Intunericului - in frunte  cu razbunatorul Malekith se intoarce pentru a trimite Universul inapoi in intuneric.

 

 


 
Confruntat cu un dusman pe care nici macar Odin si Asgard-ul nu-l pot opri, Thor trebuie sa se imbarce intr-una dintre cele mai periculoase si mai personale aventuri de pana acum, ce-l va readuce langa Jane Foster, dar care il va forta sa sacrifice totul pentru a slava omenirea.

Ceea ce mi-a placut enorm in aces episod al aventurilor lui Thor este faptul ca acum avem acces mult mai mult la lumea fascinanta  a Asgardului, redata superb de regizorul Alan Taylor. Asta il face special pe Thor fata de alti super eroi, faptul ca traieste intr-o lume diferita, cu alte reguli si personaje captivante.

 

Umorul nu lipseste nici el, sunt cateva scena in care razi cu lacrimi - scena in care Thor isi pune tacticos ciocanul in cuier la revenirea sa pe Pamant este delicioasa. Dialogurile intre Loki si Thor sunt pline de intepaturi, la fel cum o fac doi frati care se tachineaza, chiar daca in acest caz vorbim de zeii Asgardului.

 

Loki ramane centrul filmului, pentru ca Tom Hiddleston a creat un personaj pe care ti-e imposibil sa nu-l iubesti. Mult mai talentat decat Hemsworth, Hiddleston stie cum sa isi construiasca interpretarea gradual si sa ofere mai multe fatete eroului sau. Loki este demn de un film separat, pe care speram ca Marvel sa-l faca pana la urma si sa ne delecteze cu cinismul si sarmul inconfundabil al lui Loki.


Din pacate, Natalie Portman pare picata din alt film. E incredibil cum o actrita de Oscar si atat de talentata poate fi lipsita de orice expresivitate si de emotie. Nu m-a convins nici o clipa, lipseste orice fel de atractie intrea ea si Chris Hemsworth, si in general, rolul ei pare de umplutura si inutil. Daca in primul film a simtit ca blockbusterele nu i se potrivesc, ar fi trebuit sa renunte, pentru ca altfel, doar ne chinuie pe noi mai mult si e pacat sa vezi cum o actrita atat de buna isi iroseste talentul.

 

 


 
Regizorul Alan Taylor, cunoscut pentru contributia sa la serialul Game of Thrones, pastreaza aceeasi atmosfera sumbra din popularul serial si cred ca asta mi-a placut mai mult fata de primul film. Hemsworth nu are foarte multe de aratat, dar are o calitate esentiala: te face sa crezi ca numai el poate fi Thor, iar pentru mine asta e de ajuns.

 

Fani Marvel, fani super eroi, fani Loki sau fane Thor :) mergeti sa vedeti Thor: The Dark World pentru ca este distractiv si pentru ca arata bine. Nu incercati sa cautati filosofie acolo unde nu e cazul si incercati sa va bucurati de o aventura spectaculoasa. Nu toate filmele sunt menite sa va puna creierul pe moate :)

 

 

Verdict: 8/10

 

 


Galerie foto


Modifică setările cookies