marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Ti-a placut The Insider cu Al Pacino si Russell Crowe? Cunoscutul jurnalist american Mike Wallace a murit la 93 de ani

Mike Wallace, unul dintre jurnalistii de televiziune legendari din Statele Unite, a decedat la varsta de 93 de ani. Wallace a fost primul corespondent angajat pentru celebra emisiune difuzata de CBS - "60 Minutes."

Ti-a placut The Insider cu Al Pacino si Russell Crowe? Cunoscutul jurnalist american Mike Wallace a murit la 93 de ani

In peste 60 de ani de cariera, Wallace s-a distins prin interviuri intransigente cu cei mai importanti oameni ai lumii.El a intervievat fara concesie cel putin patru presedinti americani, dar si numerosi lideri internationali intre care Vladimir Putin, ayatollahul Khomeini - pe care nu a ezitat sa il intrebe daca este nebun - sau Yasser Arafat.


Martin Luther King a fost eroul lui.Jurnalistul a decedat sambata seara la New Canaan, in Connecticut (nord-est) inconjurat de familie, a precizat CBS intr-un comunicat. In 2003  Mike Wallace a primit un premiu Emmy pentru intreaga cariera.

Jurnalistul a fost portretizat de Christopher Plummer in pelicula The Insider ( 1999) in care Russell Crowe interpreta rolul unui martorul-cheie in procesele intentate de statul Mississippi si alte 49 de state americane industriei tutunului care a fost obligata sa plateasca 246 miliarde $. Lowell Bergman (AL PACINO), reporter si producator al emisiunii-ancheta "60 Minutes" pentru Mike Wallace (CHRISTOPHER PLUMMER), i-a luat un interviu faimosului Wigand in care acesta facea niste dezvaluiri senzationale, si a angajat o echipa de avocati pentru a-l proteja pe Wigand. 


Ultimele trailere adaugate


Modifică setările cookies