marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

TIFF 2014: incepe cel mai tare festival de film  din Romania. Weekend la Castel si proiectii speciale

Un weekend de poveste pentru familii, dezbateri pe teme ecologice si proiectii-maraton ii vor tine in priza pe spectatorii Festivalului International de Film Transilvania, care incepe vineri, 30 mai, la Cluj-Napoca.

TIFF 2014: incepe cel mai tare festival de film din Romania. Weekend la Castel si proiectii speciale


Copiii si parintii au la dispozitie un weekend intreg pentru ei la Castelul Banffy de la Bontida, pe 31 mai si 1 iunie. In cele doua zile, intre 11.00 si 19.00, Weekend la Castel vine cu jocuri, ateliere, spectacole, un show de magie si activitati sportive pentru cei mici, iar dupa lasarea serii, de la 21.45, cu proiectii in aer liber pentru cei mari. Vezi programul complet pentru TIFF 2014 AICI

 


Intr-un orasel improvizat in curtea castelului, cei mici vor invata cum sa se descurce singuri intr-o lume care imita lumea oamenilor mari. Copiii vor invata meserii, vor experimenta postura de angajat si vor primi o recompensa pentru munca lor. Apoi, cu ce au adunat, vor putea achita taxele pentru activitatile recreative/distractive si se vor putea bucura de jocurile special pregatite pentru ei. Sambata, 31 mai, de la 14.00, muzicienii polonezi de la Male Instrumenty, renumiti pentru concertele la instrumente improvizate, vor veni sa le arate copiilor cum poti crea muzica din obiecte reciclabile. Programul Weekend la Castel pentru copii este realizat cu sprijinul Playful Learning.

 

 


Sambata, 31 mai, de la 21.45, la Bontida va fi proiectat Bolondos vakáció/ Frumoasele vacante, de Karoly Makk, o comedie romano-maghiara din 1967 despre un tanar chipes care se indragosteste de o romanca, intr-o vacanta pe malul lacului Balathon, cu Florin Piersic, Ion Dichiseanu si Ilinca Tomoroveanu. Respectatul regizor maghiar Károly Makk a fost selectionat de cinci ori la Festivalul de la Cannes si a castigat numeroase premii cu filmele sale. Duminica, de la aceeasi ora, e programata proiectia aniversara a filmului 1984, in regia lui Michael Radford, la 30 de ani de la premiera. Adaptarea excelentului roman al lui George Orwell ii are pe John Hurt si Richard Burton in distributie.


Festivalul International de Film Transilvania (TIFF) este organizat de Asociatia Pentru Promovarea Filmului Romanesc. Infiintat in 2002, este primul festival international de film de lung-metraj din Romania. In cei doisprezece ani de existenta, TIFF a devenit un brand recunoscut in Romania nu numai pentru calitatea programelor prezentate, ci si pentru organizarea excelenta, atmosfera efervescenta si multitudinea de evenimente, de la seminarii si workshopuri pana la concerte si petreceri pana in zori de zi. Editia din 2007 a festivalului a fost prima organizata simultan la Cluj si Sibiu, Capitala Culturala Europeana in acel an. Ultimele editii ale TIFF-ului au fost pe cat de spectaculoase, pe atat de bogate si diverse in oferta de filme si de evenimente de senzatie. Editia din 2013 a prezentat nu mai putin de 400 de proiectii, atragand peste 62.000 de spectatori in cele zece zile de festival. De-a lungul celor 12 editii, TIFF s-a putut mandri si cu prezenta a numeroase personalitati de marca ale cinematografiei mondiale, pe care le-a onorat cu premiul pentru intreaga cariera. Printre acestea, se numara Julie Delpy, Michael Radford, Annie Girardot, Udo Kier, Vanessa Redgrave, Franco Nero, Nicolas Roeg, Catherine Deneuve, Claudia Cardinale, Wim Wenders, Jacqueline Bisset, Geraldine Chaplin sau Jiri Menzel.

 

In acest an, Festivalul TIFF are loc la Cluj, intre 30 mai si 8 iunie 2014.

 



 


Galerie foto

Ultimele trailere adaugate


Modifică setările cookies