marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

TIFF se muta la Sibiu si in capitala

Asa cum si-a obisnuit deja publicul, Festivalul International de Film Transilvania vine si la Bucuresti cu o serie de proiectii retrospective si, pentru al doilea an consecutiv, festivalul se intampla si la Sibiu.

TIFF se muta la Sibiu si in capitala


Incepand de marti, 10 iunie, Sala Elvira Popescu a Institutului Francez si Cityplex, cinematograful din incinta Cityplex, asteapta cinefilii bucuresteni sa vada cele mai discutate productii ale festivalului de la Cluj-Napoca.

Cat despre fosta capitala culturala europeana, cinefilii sibieni si turistii aflati in trecere prin orasul lor au cinci zile la dispozitie pentru a urmari 25 de lung-metraje, in cele doua locatii ale festivalului: Piata Mica, o gazda deja obisnuita a TIFF-ului, si Sala Studio a Casei de Cultura a Sindicatelor.

Filmul-eveniment al celui de-al doilea TIFF gazduit de Sibiu este “Ashes of Time Redux” (Hong Kong, 2008), cea mai noua pelicula a lui Wong Kar Wai. In incheierea evenimentului de la Sibiu, duminica, 15 iunie, de la 21:45, thriller-ul de atmosfera al lui Kar Wai va infiora spectatorii din Piata Mica, "incalziti" deja cu patru zile de pelicule speciale: “Jocuri stranii / Funny Games” (SUA, 2007), in regia lui Michael Haneke, filmul care a deschis TIFF-ul clujean; “I'm not there” (SUA, 2007), regia Todd Haynes, filmul pentru care Cate Blanchett a primit Globul de Aur, Cupa Volpi la Venetia si nominalizari la premiile Oscar si BAFTA; “Padurea Katyn / Katyn” (Polonia, 2007), cel mai nou film al lui Andrzej Wajda si, sambata, 10 iunie 2007, “Control” (Marea Britanie - SUA - Australia - Japonia, 2007), o biografie in imagini, cuvinte si muzica facuta de Anton Corbijn solistului trupei Joy Division, Ian Curtis.

Pe langa proiectiile din Piata Mica, la Sala Studio a Casei de Cultura a Studentilor se vor mai putea vedea filme care au facut furori la TIFF-ul clujean, printre care se numara castigatorul Trofeului Transilvania, “Shakespeare colt cu Victor Hugo / Intimidades de Shakespeare y Victor Hugo” (r. Yulene Olaizula, Mexico, 2008); filmul care i-a adus lui Omar Shargawi premiul de Regie, “Jamil, Mergi in pace / Ma Salama Jamil” (Danemarca, 2008) sau castigatorul Premiului de Imagine, filmul estonian “Balul de toamna / Sugisball” (r. Veiko Ounpuu, 2007). Filmele In timp real PVC-1” (Columbia, 2007) si “Sambata / Sabado” (Chile, 2003), documentarul muzical “Heima” (Islanda, 2007), unul dintre preferatele publicului de la TIFF, dar si capodopera scenografica “Viva” (SUA, 2007), cel mai colorat film din competitia acestui an, sunt doar doua dintre peliculele pe care le veti mai putea (re)vedea la TIFF-ul sibian.


Ultimele trailere adaugate


Modifică setările cookies