marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

To Rome With Love: o comedie pura marca Woody Allen. Regizorul care a dispretuit mereu Hollywood-ul isi uraste filmele, insa anunta ca nu se retrage

Dupa succesul de anul trecut cu “Midnight in Paris”, Woody Allen surprinde inca o data cu o noua comedie romantica, “To Rome with Love” care poate fi vazuta  din aceasta saptamana si in Romania.

To Rome With Love: o comedie pura marca Woody Allen. Regizorul care a dispretuit mereu Hollywood-ul isi uraste filmele, insa anunta ca nu se retrage

Woody Allen si-a dedicat numeroase proiecte unor orase renumite, precum New York, Londra, Barcelona sau Paris. Iata insa ca a venit si randul Romei, unul din cele mai vechi orase europene. Din Dragoste pentru Roma este o comedie caleidoscopica plasata intr-unul din cele mai fermecatoare orase din lume.  Roma e un oras care freamata de dragoste si comedie, iar filmul lui Woody Allen este populat de oameni care traiesc aventuri ce le vor schimba vietile pentru totdeauna.


Woody Allen se intoarce in fata camerei de filmat dupa 6 ani de absenta in rolul lui Jerry un director de opera care s-a retras din activitate, si care pleaca la Roma impreuna cu sotia sa, Phyllis (Judy Davis), pentru a face cunostinta cu Michelangelo (Flavio Parenti), logodnicul italian al fiicei lor Hayley (Alison Pill).


Jerry e uimit sa afle ca tatal lui Jerry, Giancarlo (celebrul tenor Fabio Armiliato), un antreprenor de pompe funebre, canta arie de opera intr-o maniera demna de La Scala. Convins ca acest talent extraordinar nu trebuie sa ramana anonim, Jerry isi pune in cap sa-l promoveze pe Giancarlo, resuscitandu-si, astfel, propria cariera.


Woody Allen a privit intotdeauna cu dispret Hollywoodul, insa anunta ca nu are planuri sa se retraga. "Nu ma vad retras din aceasta meserie. Trebuie sa ma trezesc si sa muncesc in fiecare zi. "

Regizorul Woody Allen este poate cineastul cu cea mai ciudata "relatie" cu Oscarul. Regizorul a reusit pana acum performante de a nu fi prezent decat la o singura gala, desi a strans in total 23 de nominalizari la Oscar (15 ca scenarist, 7 ca regizor si 1 ca actor) si a castigat 3 premii Oscar. Singura data in care acesta a fost prezent la Gala Oscarurilor a fost in 2002 cand a oferit o surpriza de proportii dupa ce a aparut pe neasteptate si a urcat pe scena pentru a-i ruga pe realizatorii de filme sa continue sa filmeze in New York, dupa atentatele de la World Trade Center.

 


In varsta de  76 de ani, actorul explica de ce nu mai poate juca in roluri mari: "Nu mai pot sa joc roluri principale in comedii romantice, ar fi ciudat sa fiu cel de care se indragoste o femeie ca Scarlett Johansson de exemplu. Asa ca ce as mai putea sa joc? Mi-ar placea sa fac un rol puternic inca o data alaturi de Diane Keaton. Dar nimeni nu vrea sa vada doi batranei de 70 de ani iubindu-se. Publicul prefera sa-l vada Leonardo DiCaprio incercand sa o cucereasca pe Scarlett Johansson, nu pe mine flirtand cu Diane Keaton."


Intr-un interviu acordat celor de la The Guardian in 2011, regizorul Woody Allen a marturisit cum a inceput sa creeze personaje feminine si sa scrie scenariile pentru ele. "Nu am putut niciodata sa scriu scenarii pentru personaje feminine cand am inceput cariera. Dar cand am intalnit-o pe Diane Keaton, m-am imprietenit cu ea si am stat cativa ani alaturi de ea, am devenit atat de indragostit de ea ca om si am inceput sa scriu pentru ea. Am scris Annie Hall pentru ea si apoi am stiut ca voi putea sa creeze personaje feminine puternice. Dupa ce am cunoscut-o pe ea, numai asta m-a interesat, sa creeze personaje feminine.


"<<To Rome With Love>> este un titlu prost. Ideea mea originala pentru titlu era Bop Decameron, insa nimeni nu stia ce este Decameronul (o carte de povestiri din secolul XIV scrisa de Giovanni Boccaccio), nici macar italienii. Asa ca l-am schimbat in <<Nero Fiddles>> insa jumatate din tarile din lume nu intelegeau expresia. Asa ca am ramas la titlul generic To Rome With Love, ca sa-l inteleaga toata lumea" le-a povestit amuzat actorul americanilor.


"Cand incep sa lucrez la un film, intotdeauna cred ca urmeaza sa fac <<Hotii de biciclete>> sau <<Cetateanul Kane>> si sunt convins  ca va fi cel mai mare lucru care s-a vazut pe pelicula.  Dupa ce vad ce am facut, ma rog sa nu ma faca de rusine. Niciodata nu am fost satisfacut sau multumit de un film pe care l-am facut. Le filmez, le termin si asta este. Am facut primul meu film in 1968 si nu l-am mai vazut de atunci. Ma cutremur de fiecare data cand le vad, nu imi plac. Intodeauna este sub capodopera pe care eram sigur ca eram destinat sa o fac".


Pentru acest film actorul l-a sunt personal  pe Alec Baldwin care interpreteaza rolul lui John, un barbat ce isi petrece vacanta la Roma. In preumblarile sale prin fostul sau cartier il intalneste pe Jack (Jesse Eisenberg), un tanar care ii aminteste de el asa cum era in tinerete. Jack se indragosteste pana peste urechi de Monica (Ellen Page), frivola prietena a lui Sally (Greta Gerwig), iubita lui John, care retraieste, astfel, unul din cele mai dureroase episoade romantice din viata lui.



O reintoarcere placuta pe marile ecrane o are si legendarul Roberto Benigni care are in comedia lui Allen rolul unui tip extraordinar de banal, Leopoldo Pisanello. Acesta se trezeste intr-o dimineata ca este cel mai faimos om din Italia si are de raspuns la o gramada de intrebari ciudate. Imediat, paparazzi incep sa-l urmareasca la fiecare pas si sa-i rastalmaceasca fiecare motivatie: "Leopoldo nu are niciun fel de talent special, e absolut obisnuit, un om de rand si habar nu are de ce este celebrat. Este foarte constient ca e un nimeni. La inceput e suparat si deranjat de toata atentia care i se acorda, apoi incepe sa-i placa, fara macar sa-si dea seama”, explica Allen.

Penelope Cruz, care a luat un Oscar ultima data cand a jucat intr-un  film al lui Allen - "Vicky Cristina Barcelona" nici nu s-a gandit sa-l refuze pe cineastul american. Penelope Cruz joaca rolul unei prostituate pe care un strain o va prezenta drept nevasta sa. Antonio (Alessandro Tiberi) ajuns la Roma sperand sa faca o buna impresie rudelor sale cand le-o va prezenta pe fermecatoarea sa sotie, Milly (Alessandra Mastronardi). Din cauza unor neintelegeri comice, dar si a sortii, cei doi se trezesc separati pentru tot restul zilei. Antonio ajunge, astfel, sa o dea drept sotia sa pe o straina (Penelope Cruz), in timp ce Milly e sedusa de farmecele legendarului star de cinema Luca Salta (Antonio Albanese).


 


 


Galerie foto

Ultimele trailere adaugate


Modifică setările cookies