marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Tolkien: Dincolo de poveste sau biografia autorului seriei Stăpânul inelelor

Când lumea din jurul lui a devenit prea urâtă, a reușit să-și creeze un nou univers, în care puterile fantastice au înlocuit toate neputințele lui.

Tolkien: Dincolo de poveste sau biografia autorului seriei Stăpânul inelelor
Dacă ați citit și iubit trilogia „Stăpânul inelelor“, aveți ocazia să cunoașteți viața romancierului englez J. R. R. Tolkien, urmărind pe micul ecran filmul lansat în 2019, „Tolkien: Dincolo de poveste“. 
 
Filmul explorează anii de inițiere ai autorului (Nicholas Hoult), rămas orfan, în timp ce iși face prieteni, găsește dragostea și inspirația artistică în rándul unui grup de colegi marginalizați, la fel ca el. Frăția lor se consolidează pe măsură ce se maturizează și se confruntă împreună cu dragostea și pierderea, inclusiv relația tumultoasă a lui Tolkien cu iubita lui, Edith Bratt (Lily Collins). 


 
Dar izbucnirea Primului Război Mondial amenință să le distrugă relațiile. Toate aceste experiențe îl vor inspira pe Tolkien să-și scrie celebrele romane cu lumea din Middle-earth.


 

 
Filmul „ Tolkien: Dincolo de poveste“/„Tolkien“ (2019) este difuzat la Pro Cinema de la ora 20:30 și, în reluare, de la ora 00:45.

Galerie foto

Ultimele trailere adaugate


Modifică setările cookies