marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Tom Hanks se transforma in creatorul celor mai iubite personaje ale copilariei, Walt Disney. Povestea celui mai mare succes al imperiului Disney

Tom Hanks si Emma Thompson sunt in negocieri pentru a juca in pelicula "Saving Mr Banks" un film despre despre lungul si dificilul proces din spatele comediei clasice “Mary Poppins” lansata in 1964.

Tom Hanks se transforma in creatorul celor mai iubite personaje ale copilariei, Walt Disney. Povestea celui mai mare succes al imperiului Disney

Actorul de 55 de ani, Tom Hanks va urma sa-l interpreteze pe Walt Disney in timp ce Emma Thompson urmareste rolul scriitoarei australiane P.L. Travers, creatoarea lui Mary Poppins.

Filmul va urmari relatia tensionata dintre producatorul nord-american Walt Disney si scriitoarea australiana P.L. Travers, pe care acesta s-a straduit vreme de 14 ani sa o convinga sa-i cedeze drepturile de a ecraniza seria de carti pentru copii ce o aveau ca protagonista pe dadaca cu puteri magice Mary Poppins.  Autoarea a urat atat de mult secventele animate din filmul lansat in 1964 incat a refuzat sa mai colaboreze cu Disney.
 

La inceputul anilor 1960, imperiul Disney avea un succes enorm, iar Walt Disney Productions s-a remarcat ca fiind cea mai buna companie din lume generatoare de divertisment pentru familie. Dupa decenii de incercari, Disney a reusit in final sa obtina drepturile de ecranizare pentru romanul Mary Poppins a lui P.L. Travers. Filmul, lansat in 1964, a devenit cel mai mare succes al studioului in anii 1960. Tot in aceasta perioada, Walt Disney a inceput sa planifice un parc tematic mult mai mare decat Disneyland, numit Disney World.
 

Filmul "Saving Mr Banks" va fi regizat de John Lee Hancock si are un scenariu semnat de Kelly Marcel. In 1964 Julie Andrews interpreta dadaca viselor oricarui copil intr-un film premiat cu cinci Oscaruri si in care juca alaturi de Dick Van Dyke si David Tomlinson.


Walt Disney a fost cel mai recompensat creator al tuturor vremurilor: alaturi de echipa sa a primit, din aproape toate tarile de pe toate continentele, 950 de medalii, dintre care 48 de premii Oscar si sapte premii Emmy. Regatul sau magic - Disneyland - primeste mii de vizitatori printre care regi, regine si sefi de state din toata lumea. Compania sa, cunoscuta acum sub numele de The Walt Disney Company, are venituri anuale de peste 30 de miliarde de dolari.


 


Galerie foto

Ultimele trailere adaugate


Modifică setările cookies