marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Tony Burton, actor si cel care l-a antrenat pe Sylvester Stallone in seria "Rocky", a murit la 78 de ani

Sylvester Stallone a salutat vineri memoria actorului american si fost boxer Tony Burton, care a interpretat rolul antrenorului Tony "Duke" Evers in primele sase filme din seria "Rocky". Burton a murit joi, la 78 de ani, transmite AFP. 

Tony Burton, actor si cel care l-a antrenat pe Sylvester Stallone in seria Rocky , a murit la 78 de ani

 

"Tony Burton, care a intruchipat stralucit personajul Duke in cele sase filme +Rocky+...Odihneasca-se in pace", a scris Stallone pe contul sau Instagram sub o fotografie din "Rocky 4" cu cei doi actori alaturi de Carl Weathers, care il interpreta pe Apollo Creed, mare adversar al lui Rocky. 

 

Tony Burton a murit joi intr-un spital din sudul Californiei, dupa o boala indelungata, a anuntat familia in presa americana. 

 

Campion local de box in tinerete, Burton a jucat mai intai rolul antrenorului lui Apollo Creed in primele doua filme "Rocky", trecand apoi de cealalta parte a ringului. 

 

"Veste trista. RIP Tony Burton. Intensitatea si talentul lui au contribuit la succesul filmelor +Rocky+", a scris Carl Weathers pe Twitter. 

 

Actorul a fost spitalizat de mai multe ori in ultimele luni, potrivit surorii sale mai mici, Loretta "Peaches" Kelley. De altfel problemele de sanatate explica absenta sa din "Creed" (2015), al saptelea film din seria "Rocky". Pentru prestatia din acest film, Sylvester Stallone are o nominalizare la premiile Oscar de duminica. Personajul sau este totusi prezent in film: "Intr-o scena dintr-un restaurant se vede o fotografie a lui pe perete", spune sora lui. 

 

Originar din Michigan (nordul SUA), Tony Burton si-a terminat studiile secundare la Flint in 1955, unde juca fotbal american si baseball. Disciplina care l-a facut cunoscut a fost insa boxul, el castigand de doua ori Manusa de Aur la Flint, in anii 1950. Dupa ce a stat la inchisoare in California pentru jaf, si-a urmat studiile si a facut cursuri de actorie. 

 

El a aparut si in alte filme, printre care "Shining" (1980) al regizorului Stanley Kubrick sau "Stir Crazy" (1980), regizat de Sydney Poitier. 

 

Actorul isi lasa in urma sotia, Rae,cu care s-a casatorit acum aproape patru decenii. Fiul sau, Martin, a murit acum doi ani in urma unei crize cardiace, incheie


Ultimele trailere adaugate


Modifică setările cookies