marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Topul celor mai bune filme INDEPENDENTE care au devenit celebre

Toata lumea iubeste impuscaturile, exploziile si pe Angelina Jolie. Insa din cand in cand simtim nevoia sa mai luam o pauza de la deja obisnuitele block-bustere si sa vedem un film care nu e despre rapiri, curse, asasini platiti sau agenti secreti.

Topul celor mai bune filme INDEPENDENTE care au devenit celebre

Termenul “indie” a fost (si este) indelung disputat. Intelesul sau se modifica de la zi la zi, insa originile sale sunt cat se poate de simple: “indie” inseamna de fapt “independent”.

 

In alte cuvinte, neaflandu-se sub aripa protectoare a marilor case de productie, regizorii si actorii si-au facut de cap exact asa cum au vrut ei. Acest lucru s-a intamplat in limita posibilitatilor financiare, bineinteles, dar fara sau cu foarte putine retrictii si multa creativitate!

 

Chiar daca nu au respectat retele Hollywood-iene, filmele din lista de mai jos au facut istorie!

 

 

10. Lost in Translation (2003): buget 4.000.000 $, incasari mondiale de 119.723.856 $

 

Regizor: Sofia Coppola

Casa de productie: Focus Features

 

E greu sa-ti imaginezi frumusetea tulburatoare a lui Scarlett Johansson alaturi de figura atipica a lui Bill Muray. Cu siguranta, cei doi formeaza un cuplu bizar insa tocmai acest lucru da savoare intregii povesti, facand-o cumva credibila.

Prinsi in lumea complet extraterestra a Japoniei, cei doi se simt pierduti intr-un univers de semne ciudate pe care nu reusesc sa le inteleaga. Si ce poate fi mai reconfortant decat sa gasesti intr-un asemenea moment pe cineva care-ti stie alfabetul?

 

 

 

9. Memento ( 2000): buget 9.000.000 $, incasari mondiale 39.723.096 $

 

 

Regizor: Christopher Nolan

Casa de productie: Summit Entertainment

 

Adaptat dupa nuvela fratelui sau mai mic, “Memento” a fost cu siguranta filmul cu care Nolan si-a castigat notorietatea odata si pentru totdeauna!

 

Este adevarat ca povestea in sine nu e una foarte originala, invartindu-se in jurul unei crime, unui viol, razbunarii si altor asemenea lucruri, insa nu subiectul este punctul de atractie in acest caz.

Leonard Shelby este un tip dur si tatuat, insa tatuajele lui nu sunt facute cu scop pur estetic! Avand ceva probleme cu memoria, Leo incearca sa reconstituie cele intamplate recent pe baza insemnarilor pe care si le-a facut chiar el pe piele. Pelicula se desfasoara in doua planuri: unul alb-negru si cronologic si altul color si... pe de-andoaselea!

 

 

8. Sideways ( 2004): buget 16.000.000 $, incasari mondiale: 109.706.931 $

 

 

Regizor: Alexander Payne

Casa de productie: Fox Searchlight

 

Asa cum stim din cele doua “Hangover”, petrecerile de burlaci sunt nebunesti, salbatice, pline de peripetii si de multe ori finalizate cu amnezii. Nu si cand este vorba de doi burlaci peste 40 de ani, ambii resemnati si dezamagiti. Incercand sa respecte cliseele de distractie impuse de societate, cei doi se chinuiesc din rasputeri sa-si faca de cap!

 

 

 

7. American History X (1998): buget 20.000.000 $, incasari mondiale 23.875.127 $

 

 

Regizor: Tony Kaye

Casa de productie: New Line Cinema

 

Un film dur, cu un subiect despre care nu multa lume si-a dorit sa vorbeasca. Nu tocmai genul de film pe care ai vrea sa-l vezi cu familia, “American History X” a socat lumea prin scenele crude de violenta.

 

Pelicula prezinta povestea unui tanar neo-nazist care incearca sa-si tina fratele mai mic departe de problemele prin care a trecut la randul sau, datorita orientarilor politico-sociale.

 

 

6. Being John Malkovich ( 1999): buget 13.000.000 $, incasari mondiale: 22.000.000 $

 

Regizor: Spike Jonze

Casa de productie: Focus Features

 

Considerat ca fiind unul din cele mai stranii povesti transpuse in film, “Being John Malkovich” se dovedeste a fi o capodopera supra-realista. Un papusar descopera intr-o zi un portal prin care poate ajunge in mintea actorului John Malkovich.

 

De parca asta nu ar fi indeajuns de ciudat, John Malkovich se joaca pe sine si Cameron Diaz e putin cam sarita de pe fix, cu parul vopsit saten si cu un permanent oribil! Un scenariu genial cu un umor nebun!

 

 

 

 

 

5. Requiem for a Dream (2000) buget: 3,635,482 $, incasari totale: 7,390,108 $

Regizor: Darren Aronofsky

Casa de productie: Artisan Entertainment

 

Devenit deja filmul-cult al consumului de droguri, “Requiem for a Dream” a reusit sa obtina statutul de legenda in ciuda faptului ca prezinta o realitate nu tocmai roz! Punand sare pe “rani” ale societatii contemporane, “Requiem” a lovit cu un mesaj puternic, atat prin poveste dar si prin cadrele stranse, intime si nu de putine ori socante.

 

 

4. Eternal Sunshine of the Spotless Mind (2004) buget: 20.000.000 $, incasari totale: 72,258,126 $

 

Regizor: Michael Gondry

Casa de productie: Focus Features

 

De cate ori nu v-ati dorit sa uitati pur si simplu o persoana pentru a trece mai usor peste despartire? Sa stergeti din memorie toate acele momente frumoase, toate acele clipe magice cand totul era bine si parea ca nimic n-ar putea merge rau vreodata?

 

Joel afla ca fosta sa iubita Clementine si-a sters memoria cu o noua tehnologie. Coplesit de durere, incearca sa recurga la acelasi gest dar in timpul procesului isi da seama ca nu vrea sa o uite de fapt.

Unul din cele mai bune roluri de-ale lui Jim Carrey (comparabil cu “Truman Show”) si unul din rarele in care nu se prosteste, dovedind ca sub zambetele si glumele sale se ascunde o doza valoroasa de talent!

 

 

3. Donnie Darko (2001): buegt 6.000.000 $, incasari totale: 1,270,522 $

 

 

Regizor: Richard Kelly

Casa de productie: Pandora si Newmarket Films

 

“Donnie Darko” a avut calitatea de a pune mintile oamenilor la contributie, fiind genul acela de film care te lasa cu intrebari pe care mai apoi sa le discuti cu prietenii. Donnie este un adolescent cu o viata tulbure, ca toti adolescentii, “condimentata” insa cu intalniri ciudate la miez de noapte.

 

Stim la ce va ganditi cu totii, insa intalnirile nu includeau colege de liceu sau majorete ci un personaj ciudat imbracat in costum de iepure, venind cu mesaje infricosatoare!

 

 

 

 

2. Blair Witch Project (1999) buget: 60.000 $, incasari totale: 248,639,099  $

 

 

Regizor: Daniel Myrick

Casa de productie: Artisan Entertainment

 

Unul dintre cele mai senzationale si unice filme de groaza, “Blair With Project” a fascinat mii de oameni si a lansat un nou trend cinematografic. Realizat doar cu ajutorul unei camere de filmat amatoare, unii inca se mai intreaba daca legenda vrajitoarei din padure si a tinerilor disparuti este de fapt reala!

 

 

1. Black Swan (2010) buget: 13.000.000 $, incasari totale: 325,378,977 $

   

Regizor: Daren Aronofsky

Casa de productie: Fox SearchLight Pictures

 

Unul dintre cele mai aclamate filme ale lui 2010 si al doilea pe lista noastra regizat de Aronofsky, "Black Swan" nu numai ca a avut incasari uriase, insa a mai si castigat un Oscar! Cu o poveste psihologica puternica si usor bizara, interpretata de o actrita exceptionala, productia a facut furori la Hollywood! 


Ultimele trailere adaugate

Cele mai citite

O nouă seară Agatha Christie, cu al său genial detectiv, Hercule Poirot - Moarte pe Nil

După un scenariu de Michael Gree și bazat pe romanul omonim din 1937 al celebrei scriitoare de romane polițiste, este o continuare a filmului Crimă în Orient Express (2017), a fost produs de Branagh, Ridley Scott, Judy Hofflund și Kevin J. Walsh.

Citeste mai mult ►

Modifică setările cookies