Ads by IBU ProTV
marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Topul vedetelor de la Hollywood platite exagerat. Afla cine este pe primul loc

Drew Barrymore ocupa prima pozitie in topul celebritatilor platite exagerat la Hollywood, in raport cu veniturile aduse de filmele in care au jucat, potrivit unui sondaj realizat de Forbes.com, ale carui rezultate au fost publicate joi.

Topul vedetelor de la Hollywood platite exagerat. Afla cine este pe primul loc

Actorii de top pot castiga cateva zeci de milioane de dolari pentru un singur film, iar aceste onorarii generoase se justifica pe deplin atunci cand filmul in cauza obtine incasari de cateva sute de milioane de dolari. Dar daca filmul are incasari slabe, atunci situatia devine putin mai complicata pentru actorii din distributie.

Drew Barrymore a jucat in 2010 in comedia romantica "Going the Distance", care a obtinut incasari de doar 17,8 milioane de dolari. Filmele ei din 2009 - "Everybody's Fine" si "Whip It" - au generat incasari si mai mici, informeaza Reuters.

Potrivit Forbes.com, actrita americana a adus producatorilor doar 40 de centi pentru fiecare dolar investit de acestia in filmele care au avut-o in distributie. In schimb, Eddie Murphy a generat 2,7 dolari pentru fiecare dolar cu care a fost platit.Eddie Murphy
a beneficiat de salarii mari dupa succesul comediilor sale, precum "Profesorul traznit". Insa cele mai recente filme ale lui, "Ti-l prezint pe Dave" si "Imagine That", au fost esecuri din punct de vedere al incasarilor. Potrivit editorilor de la Forbes.com, starul american ar putea sa revina la gloria de odinioara odata cu lansarea noului sau film, "Tower Heist", dar si dupa gala premiilor Oscar din 2012, pe care o va prezenta.


Will Ferrell, dupa doi ani pe care i-a petrecut consecutiv in fruntea acestui top deloc onorabil, a coborat pe pozitia a treia. Pentru fiecare dolar investit in filmele sale, producatorii au incasat 3,5 dolari.


Pe pozitia a patra a topului primilor zece actori platiti exagerat la Hollywood se afla Reese Witherspoon (3,55 dolari), iar locul al cincilea a revenit actorului de culoare Denzel Washington (4,25 dolari). Topul este completat de Nicolas Cage (4,40 dolari) pe pozitia a sasea, Adam Sandler (5,20 dolari), pe pozitia a saptea, Vince Vaughn (5,20 dolari), pe pozitia a opta, Tom Cruise (6,35 dolari), pe pozitia a noua, si Nicole Kidman (6,70 dolari), pe pozitia a zecea.


Editorii de la Forbes.com au utilizat o formula care calculeaza salariul estimat al actorilor pentru fiecare film, incluzand vanzarile de DVD-uri si drepturile de televizare, pe care au raportat-o la incasarile filmului analizat.


Pentru a alcatui acest clasament, expertii au analizat topul primelor 100 de staruri de la Hollywood care au detinut roluri principale in cel putin trei filme ce au beneficiat de o distributie larga, in ultimii cinci ani.

Sursa: Mediafax.ro

 Modifică setările cookies