marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Primul trailer oficial pentru Life of Pi al lui Ang Lee: scena uneia dintre cele mai extraordinare fictiuni ale ultimilor ani

Mult asteptatul film Life of Pi care aduce pe marile ecrane aventurile extraordinare ale unui tanar pe mare si-a lansat primul trailer. Filmul promite sa fie fantastic din punct de vedere vizual.

Primul trailer oficial pentru Life of Pi al lui Ang Lee: scena uneia dintre cele mai extraordinare fictiuni ale ultimilor ani


Clipul lung de doua minute si lipsit de cuvinte prezinta imagini CGI  extraordinare care il fac favorit in cursa pentru Oscaruri in 2013. Cei de la Huffington Post l-au numit cel mai frumos trailer al anului pana acum, din punct de vedere vizual.

 

La capitolul adaptari dupa romane, Life of Pi regizat de regizorul premiat cu Oscar Ang Lee se bate cu The Great Gatsby al lui Baz Luhrmann, Anna Karenina al lui Joe Wright, Les Miserables al lui Tom Hooper, The Hobbit al lui Peter Jackson sau The Great Expectations al lui Mike Newell.

Dupa naufragiul tragic al unui vapor de marfa, raman in viata pe o barca, in Pacific, un baiat de 16 ani, o hiena, o zebra cu un picior rupt, o femela de urangutan si un urias tigru de Bengal. Aceasta e scena uneia dintre  cele mai extraordinare fictiuni ale ultimilor ani. Autorul Yann Martel a primit Man Booker Prize in 2002 pentru aceasta carte.

Ang Lee a recurs la revolutionara tehnologie 3D pentru a filma “Life of Pi” si a precizat anterior ca tigrul, hiena, urangutanul si zebra vor fi generate pe calculator. Alaturi de Baz Luhrmann cu The Great Gatsby,  Ang Lee promite sa foloseasca 3D-ul  intr-un mod nemaintalnit si diferit de tot ce am vazut pana acum. 


Drama de aventuri “Life of Pi” ii are in distributie pe Tobey Maguire, Gérard Depardieu, Irrfan Khan, Tabu si Adil Hussain, rolul principal fiind obtinut de Suraj Sharma, un actor debutant de 17 ani, care a invins nu mai putin de 3.000 de contracandidati la auditii.

 

Scenariul peliculei este semnat de David Magee (“Finding Neverland”)  si urmareste un tanar indian pe nume Piscine Molitor “Pi” Patel. Tachinat si agresat la scoala, Pi isi petrece cea mai mare parte a timpului printre animalele din gradina zoologica pe care o conduce tatal lui, adunand o multime de cunostinte despre fiecare specie in parte.

Atunci cand Pi ajunge la varsta adolescentei, parintii lui decid sa se mute din India in Canada si se imbarca impreuna cu animalele de la gradina lor zoologica pe un vapor japonez. Dupa ce vasul se scufunda, naufragiatul Pi se trezeste intr-o barca de salvare alaturi de un imens tigru bengalez botezat Richard Parker, o zebra ranita, un urangutan care sufera de rau de mare si o hiena. Dupa 227 de zile petrecute in Oceanul Pacific, baiatul si tigrul ajung pe tarmul Mexicului, iar Richard Parker profita de ocazie pentru a fugi in jungla.

Studioul 20th Century Fox a fixat lansarea oficiala in cinematografele din SUA in ziua de 21 decembrie 2012. Tot in aceeasi perioada filmul ajunge si in Romania.



Ultimele trailere adaugate


Modifică setările cookies