marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Transformarea care i-a uimit pe americani: Daniel Day-Lewis este Abraham Lincoln. Afla totul despre noul film al lui Spielberg

Lincoln nu este mort. Daniel Day-Lewis vine cu dovada. Actorul britanic Daniel Day-Lewis a fost surprins pentru prima data in rolul presedintelui american Abraham Lincoln iar asemanarile dintre cei doi i-au uimit pe fanii actorului.

Transformarea care i-a uimit pe americani: Daniel Day-Lewis este Abraham Lincoln. Afla totul despre noul film al lui Spielberg

Daniel Day-Lewis s-a transformat total pentru filmul regizat de Steven Spielberg si produs de studiourile DreamWorks.  "Abe Lincoln e in viata si a fost zarit intr-un restaurant din Virgina" au scris tabloidele americane impresionate de cum a ajuns actorul britanic sa-l infatiseze pe fostul presedinte american.

Filmul "Lincoln" are la baza bestsellerul "Team of Rivals", scris de Doris Kearns Goodwin, laureata a premiului Pulitzer. Romanul prezinta aspecte din viata presedintelui american Abraham Lincoln si disputele sale politice cu membrii cabinetului de la Casa Alba, in perioada Razboiului Civil din Statele Unite ale Americii (1861-1865).  Din distributie mai fac parte: Joseph Gordon-Levitt si Tommy Lee Jones.

Filmul are un buget estimat de 50 de milioane de $ si se filmeaza in aceasta iarna in Virginia. Pelicula se va concetra pe conflictele politice dintre Lincoln si membrii importanti ai cabinetului sau in drumul catre abolirea scalviei si sfarsitul Razboiului Civil. "Ne vom axa pe ultimii ani de viata ai lui Lincoln si despre rolul sau in terminarea Razboiului Civil" a dezvaluit Spielberg.


Daniel Day-Lewis a fost de patru ori nominalizat la premiile Oscar si a castigat de doua ori pretioasa distinctie oferita de Academia de film americana. Actorul britanic a primit premiul Oscar pentru cel mai bun actor gratie evolutiei sale din filmul "Piciorul meu Stang/ My Left Foot" din 1989, cel de-al doilea Oscar fiindu-i acordat pentru rolul din drama "Va curge sange/ There Will Be Blood" (2007) in care a interpretat rolul unui magnat nemilos din industria petrolului.

Considerat unul dintre actorii de top ai generatiei sale, a avut evolutii remarcabile in alte productii apreciate de critici si de public - "Un gentleman la New York/ Stars and Bars" (1988), "Ultimul Mohican/ The Last of the Mohicans" (1992), "Varsta inocentei/ The Age of Innocence" (1993) si in musicalul "Nine" (2009).

"Daniel Day-Lewis ar fi fost cu siguranta considerat unul dintre cei mai mari actori daca ar fi trait in epoca filmului mut, epoca de aur a cinematografiei. Sunt recunoscator si ma simt inspirat de faptul ca drumurile noastre se vor intalni in sfarsit odata cu inceperea filmarilor pentru Lincoln", a declarat anul trecut Steven Spielberg.

Scenariul a fost scris de un alt laureat al premiului Pulitzer, scriitorul Tony Kushner, scenaristul miniseriei de televiziune "Ingeri in America/ Angels in America". Filmul va fi lansat in decembrie 2012.
 


Galerie foto

Ultimele trailere adaugate


Modifică setările cookies