marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Transformers 4, cele mai multe nominalizari la Zmeura de Aur: Charlize Theron si Cameron Diaz, nominalizate

Lungmetrajul SF "Transformers: Exterminarea/ Transformers: Age of Extinction", regizat de Michael Bay, a primit cele mai multe nominalizari - sapte - la Zmeura de Aur, inclusiv la categoriile "cel mai prost film", "cel mai prost scenariu" si "cel mai prost regizor".

Transformers 4, cele mai multe nominalizari la Zmeura de Aur: Charlize Theron si Cameron Diaz, nominalizate

Filmul fantasy "Legenda lui Hercule/ The Legend of Hercules" si lungmetrajul "Saving Christmas" urmeaza in topul productiilor cu cele mai multe nominalizari si vor concura fiecare la sase categorii de premii, au precizat organizatorii celei de-a 36-a editii a galei Zmeura de Aur, marti, cu doua zile inainte de anuntarea nominalizarilor la premiile Oscar.


Castigatorii Zmeurei de Aur, un trofeu care se doreste a fi un fel de antidot fata de sezonul premiilor de la Hollywood, vor fi anuntati pe 21 februarie, cu o zi inainte de gala de decernare a Oscarurilor, organizata de Academia de film americana. "Transformers: Exterminarea" a ocupat locul al cincilea in topul celor mai populare filme din Statele Unite in 2014, cu incasari de 245 milioane de dolari, iar pe plan mondial a generat incasari de peste 1 miliard de dolari, fiind cel mai profitabil film al anului 2014 la nivel global.

 


La categoria "cel mai prost film" au mai fost nominalizate productiile cinematografice "Legenda lui Hercule", "Saving Christmas", lungmetrajul de actiune cu accente comice "Testoasele Ninja/ Teenage Mutant Ninja Turtles" si thrillerul "Left Behind" cu Nicolas Cage.

 

 

 

Cameron Diaz va concura la categoria "cea mai proasta actrita" pentru rolurile interpretate in comediile romantice "Cealalta femeie/ The Other Woman" si "Sex Tape", dar si la categoria "cea mai proasta actrita in rol secundar" pentru evolutia ei din pelicula "Annie". Ea a fost nominalizata si la categoria "cel mai prost cuplu dintr-un film" alaturi de Jason Segel, partenerul ei de pe afisul lungmetrajului "Sex Tape".
Seth MacFarlane a primit la randul sau mai multe nominalizari pentru satira sa inspirata din Vestul salbatic "Urma scapa turma/ A Million Ways to Die in the West", inclusiv la categoria "cel mai prost actor", dar si la categoria "cel mai prost cuplu de actori", alaturi de Charlize Theron, si "cel mai prost regizor".

 

 


Kelsey Grammer a fost nominalizat la categoria "cel mai prost actor in rol secundar" pentru patru filme in care a jucat anul trecut: "The Expendables 3: Eroi de sacrificiu", "Legendele din Oz: Intoarcerea lui Dorothy/ Legends of Oz", "Nebunie in Las Vegas/ Think Like a Man Too" si "Transformers: Exterminarea".

 


Adam Sandler, unul dintre marii favoriti in ultimii ani la Zmeura de Aur, a fost nominalizat de aceasta data pentru rolul sau din comedia romantica "Din greseala impreuna/ Blended". Colega sa din distributia acestui film Drew Barrymore a fost de asemenea nominalizata pentru evolutia ei.
Castigatorul unei noi categorii, infiintata in acest an, The Redeemer Award (premiul celor care se caiesc), va fi stabilit pe baza voturilor exprimate online de public. Premiul onoreaza un fost castigator al Zmeurei de Aur care a reusit sa fie apreciat ulterior de criticii de specialitate.
La aceasta categorie au fost nominalizati Ben Affleck, Jennifer Aniston, Mike Myers, Keanu Reeves si Kristen Stewart.

 


Premiile Zmeura de Aur, care valoreaza fiecare doar cativa dolari si au forma de zmeura aurie, asezata pe o rola de film de 8 mm, au fost create in 1980, la initiativa lui John Wilson, un cinefil impatimit, ca "antidot" la frenezia care cuprinde Hollywoodul in sezonul premiilor cinematografice, ce culmineaza in fiecare an cu gala premiilor Oscar.


Castigatorii premiilor Zmeura de Aur sunt selectati de cei aproape 800 de membri ai Golden Raspberry Award Foundation, care pot achizitiona un statut de membru pentru a putea vota online pentru filmele nominalizate anual la aceste premii. Castigatorii la opt din cele noua categorii sunt votati de membri, iar la a noua categorie, pentru cel mai prost cuplu/distributie de pe marele ecran, castigatorii sunt desemnati de cei peste 80.000 de votanti de pe site-ul specializat in recenzii de film RottenTomatoes.com.


Premiatii cu Zmeura de Aur vin rareori sa isi ridice premiile, o exceptie notabila fiind Sandra Bullock, care a primit titlul de "cea mai proasta actrita" in 2010, pentru "All About Steve", cu o zi inainte de a lua premiul Oscar pentru "Povestea unui campion/ The Blind Side".
 


Galerie foto

Ultimele trailere adaugate


Modifică setările cookies