marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Un erou de 250 de milioane de $. N-o sa-ti vina sa crezi ce actor se afla in spatele acestui personaj

In mai putin de 3 luni ajunge pe marile ecrane una dintre marile senzatii ale lui 2012 - cel putin asa anunta producatorii filmului SF John Carter, cea mai recenta franciza pe care studiourile Disney o pregatesc.

Un erou de 250 de milioane de $. N-o sa-ti vina sa crezi ce actor se afla in spatele acestui personaj

Filmul despre care multi au spus ca se va asemana cu Avatar prezinta povestea unui erou extrem de popular in SUA - John Carter - un personaj din romanul "A Princess of Mars", publicat pentru prima data in 1917, unde fostul capitan John Carter (Taylor Kitsch), care este inexplicabil transportat pe Marte si devine implicat intr-un conflict de proportii epice alaturi de locuitorii planetei, inclusiv Tars Tarkas (Willem Dafoe) si captivanta Printesa Dejah Thoris (Lynn Collins).

Cat de tare esti la filme? Fa aici quiz-ul Procinema si arata-ne ca esti specialist in filme!

Fanii povestii cu greu si-au dat seama ca in spatele personajului Tars Tarkas se afla cunoscutul actor Willem Dafoe, nominalizat la 2 premii Oscar pentru Platoon (1986) si Shadow of the Vampire (2000).

Umbla pe strada cu fata aproape desfigurata! Uite cum au surprins-o paparazzi pe Selena Gomez

Dafoe si-a facut un renume lucrand cu unii dintre cei mai apreciati regizori din lume: cu Anthony Minghella in The English Patient, film castigator al Premiului Oscar; cu Oliver Stone in Platoon, in rolul Sergentului Elias Grodin; cu Martin Scorsese in The Last Temtation of Christ; cu David Lynch in Wild at Heart; cu Alan Parker in Mississippi Burning.

Willem Dafoe


In filmul cu buget de 250 de milioane de  dolari, William Defoe ii va da viata cu ajutorul tehnicii motion capture conducatorului unui trib de razboinici de pe Marte, numiti Tharks. Filmul de fantezie sci-fi 3D cu mega-buget John Carter este vazut drept una dintre cele mai complicate productii din ultima vreme: s-a filmat in locatii si decoruri speciale, va avea scene live action si motion capture (creatii digitale). Vocea, gesturile si expresiile faciale ale   actorilor care vor interpreta personajele de pe Marte vor fi inregistrate cu ajutorul unor costume si camere speciale si reconstruite digital.

"Nu cred ca s-a mai facut asa ceva la acest nivel pana acum. Este o productie uriasa, dar regizorul Andrew Stanton stie cum sa conduca lucrurile " a declarat William Defoe. Regizorul Stanton si-a facut un debut impresionant in animatie in 2003 cu "Finding Nemo" - unul dintre succesele uriase de box-office ale celor de la Pixar. Acesta a mai lucrat la animatii ca A Bug's Life", "Toy Story 2" sau "Monsters, Inc.2."
 


"Am fost impresionat de universul creat de Edgar Rice Burroughs (autorul seriei "A Princess of Mars" din care se inspira filmul). Propune foarte multe provocari, una din ele este faptul ca am fost nevoiti sa invatam o limba noua - martiana. Cand am citit scriptul am fost imediat atras de el. M-a cucerit. Singura intrebare a fost: unde semnez?"a mai povestit William Defoe. Disney lucreaza de 5 ani la John Carter, insa povestea se dorea a fi adusa pe marile ecrane inca din anii '40.

Cu Taylor Kitsch, Lynn Collins si Willem Dafoe, John Carter ajunge pe marile ecrane pe 9 martie 2012. Pelicula reuneste 3 dintre actorii din serialul Rome - Ciarán Hinds, Polly Walker si James Purefoy.

Embed:

După ce aţi efectuat selectarea, copiaţi şi inseraţi codul de încorporat aflat mai sus. Codul se modifică în funcţie de selectarea dvs.

Modifică setările cookies