marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Un nou film despre viata amoroasa a lui Puccini starneste mari controverse

Un nou film despre Giacomo Puccini a scos la iveala scrisori si documente care sugereaza ca celebrul compozitor mai are un descendent dintr-o poveste in care infidelitatea se amesteca cu razbunarea.

Un nou film despre viata amoroasa a lui Puccini starneste mari controverse
"Puccini e la Fanciulla" (Puccini si Fata), film prezentat in premiera in cadrul Festivalului de Film de la Venetia, a starnit deja furia Simonettei Puccini, singura mostenitoare a artistului cunoscuta pana in prezent.

Acum 30 de ani, Simonetta a dovedit, pe cale legala, ca este fata lui Antonio, baiatul lui Puccini, si, astfel, a mostenit cea mai mare parte din averea maestrului. Dar acum, o alta femeie, Nadia Manfredi, crede ca ar putea fi, de asemenea, nepoata lui Puccini, asa ca a cerut sa i se faca testele ADN pentru a afla adevarul.

Filmul aduce povestea Doriei Manfredi, servitoarea lui Puccini, care s-a sinucis dupa ce a fost acuzata de sotia artistului, Elvira, ca a avut o relatie cu acesta. Din pacate, autopsia facuta a dovedit ca Doria era virgina, Elvira a fost condamnata pentru calomnie, iar Puccini,renumit pentru viata sa amoroasa tumultoasa, a trebuit sa plateasca daune familiei Manfredi pentru a o scapa pe sotia sa de inchisoare.

Chiar daca acest capitol din viata compozitorului este cunoscut, regizorul Paolo Benvenuti sustine ca a descoperit documente care atesta ca Puccini chiar a avut o lunga relatie cu verisoara Doriei, Giulia Manfredi.

Giulia avea un han langa proprietatea artistului din Torre del Lago si se pare ca tot ea este cea care a inspirat personajul Minnie, proprietara barului din opera "La fanciulla del West" (1910).

Potrivit lui Benvenuti, din relatia lor a rezultat un fiu, denumit tot Antonio, care a murit in saracie, fara sa-si cunoasca tatal. In timp ce se documenta pentru filmul sau, Benvenuti a descoperit-o pe fiica lui Antonio, Nadia Manfredi, si, potrivit regizorului, fata seamana cu compozitorul celebrelor “La Boheme”, ”Turandot” sau ”Madame Butterfly”.

In casa acesteia, el a gasit fotografii si scrisori scrise de Puccini Giuliei Manfredi, intre 1908 si 1922, dar si clipuri care il infatiseaza pe compozitor la pian, cand vana rate sau cand se juca cu cainele sau. Clipul este prezentat la finalul peliculei sale.

“Tot ce vedeti pe ecran este foarte bine documentat”, sustine Paolo Benvenuti.

Noile descoperiri tind sa umbreasca ceremoniile prin care se aniverseaza 150 de ani de la nasterea maestrului. Simonetta Puccini, care detine vila artistului din Torre del Lago, a facut apel la public pentru a proteja memoria bunicului sau de ceea ce ea catalogheaza ca fiind doar o barfa.


Puccini - Madame Butterfly

Ultimele trailere adaugate


Modifică setările cookies