marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Un nou film românesc este disponibil pe VOYO: Și caii sunt verzi pe pereți

Nominalizat la șapte premii Gopo, inclusiv pentru actorii Adrian Titieni și Tudor Smoleanu, filmul lui Dan Chișu din 2012 proiectează imaginea iluziei îmbogățirii peste noapte.

Un nou film românesc este disponibil pe VOYO: Și caii sunt verzi pe pereți
În cel de-al treilea lungmetraj al său, Dan Chişu explorează obsesia îmbogăţirii peste noapte. Într-o țară în care poveștile izbitoare de a te îmbogăți sunt peste tot, cineva crede că un astfel de lucru nu este doar posibil, ci și ușor realizabil.
 
Povestea din filmul „Și caii sunt verzi pe pereți“ urmărește vieți din universuri sociale paralele, cea a lui Tocitu, un mărunt funcționar în prag de pensionare, dat afară pentru că nu știe să lucreze la calculator, și a lui Marius, un tânăr care se folosește de un nume fals – întâmplător, Tocitu – pentru a câștiga un premiu la o tombolă. În fapt, și Tocitu și Marius sunt mânați de același vis, care a dominat primii ani de după Revoluție, visul îmbogățirii rapide și fără muncă.

 
Între drama și comedie, filmul, care îi are în prim-plan pe Adrian Titieni, Anca Florescu, Tudor Smoleanu, Ionuț Vișan, Nicodim Ungureanu, Oreste Teodorescu și Dragoș Bucur, este de fapt o imagine tristă a realității românești de după Revoluție.
 
 
Pelicula „Și caii sunt verzi pe pereți“ este disponibilă din 28 noiembrie pe VOYO.

Galerie foto

Ultimele trailere adaugate


Modifică setările cookies