marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Un nou proiect epic pentru Ridley Scott: regizorul britanic vrea sa faca un film la care viseaza de multa vreme, Moise

Ridley Scott pare sa se fi energizat complet dupa ce a terminat filmarile la Prometheus, care va intra in cinematografele din toata lumea in acest weekend. Regizorul de 75 de ani pregateste un nou proiect, epic, inspirat din Biblie.

Un nou proiect epic pentru Ridley Scott: regizorul britanic vrea sa faca un film la care viseaza de multa vreme, Moise

Unul dintre umatoarele proiecte  ale lui Scott se va numi "Moses" si se va centa pe povestea personajului biblic - Moise.

"Cred ca nu trebuia sa las sa scape detaliul asta, nu ar fi trebuit sa spun nimic. Dar cu siguranta acest proiect se va face. Ceea ce m-a atras cel mai mult la Moise nu este povestea pe care o stim cu totii, ci relatia lui speciala cu faraonul Ramses al doilea. Sincer, n-am fost atent la scoala cand ni se spunea povestea lui. Unele dintre detaliile vietii lui sunt extraordinare" a spus Scott pentru revista Esquire.

Scott le-a povestit celor de la Esquire despre pasiunea sa pentru religie, creatie si geneza omenirii, dar si de faptul ca este convins de existenta extraterestrilor:



"Da, cred ca exista si alte fiinte in acest Univers. Si nu pentru ca imi las imaginatia sa zburde departe. Doar indreaptat-ti privirea catre cer noaptea si ai sa fii cuprins de acele ganduri care ne napadesc pe toti: mai este cineva cu noi acolo? Cum sa te uiti la galaxie si sa nu te simti nesemnificativ? Adica nu are nici un sens sa fim singuri in Univers"
a spus Scott.



In aceste momente, toata lumea isi indreapta atentia catre noul sau film, Prometheus, cu care acesta s-a intors in universul Alien, creat de el cu 33 de ani in urma si care aduce in prim plan cateva dintre intrebarile existentiale care macina individul: de unde venim, cine ne-a creat si incotro ne ducem.


"A fost o adevarata provocare sa fac Prometheus, dar sunt extrem de fericit ca am putut sa fac acest film, pentru ca oamenii iubesc enorm de mult aceasta serie, Alien. Este placut sa trezesti la viata entuziasmul publicului. Asta facem noi, cineastii. De asta oamenii citesc carti despre personaje cu care se aseamana. De asta exista 6 filme Star Wars" a povestit Scott despre intoarcerea sa in lumea fantastica din franciza Alien.

 

In urmatorii 2 ani, Scott va fi prezent constant pe marile ecrane. In 2013, acesta face echipa din nou cu Michael Fassbender pentru thrillerul The Counselor, va colabora cu Angelina Jolie pentru Gertrude Bell si va reveni in lumea fascinanta a replicantilor cu Blade Runner 2, care e posibil sa fie lansat in 2014.

 

Prometheus vine si in cinematografele din Romania din 8 iunie.

 


Galerie foto

Ultimele trailere adaugate


Modifică setările cookies