marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Unde poti vedea in Romania noul film al lui Lars von Trier, Melancholia, de pe 30 septembrie

Cel mai recent film al lui Lars von Trier, Melancholia - drama SF-apocaliptica lansata primavara aceasta la Cannes-, va rula in cinematografele din Romania din 30 septembrie.

Unde poti vedea in Romania noul film al lui Lars von Trier, Melancholia, de pe 30 septembrie

In Melancholia Kirsten Dunst, Charlotte Gainsbourg si Kiefer Sutherland joaca alaturi de Stellan Skarsgaard, Charlotte Rampling, John Hurt, Udo Kier, Alexander Skarsgaard, Jesper Christensen si Brady Corbertt.


Melancholiaspune o poveste bizara, dar fascinanta. Cu ocazia casatoriei, Justine (Kirsten Dunst) si Michael (Alexander Skarsgård) dau o receptie somptuoasa in casa lui Claire, sora lui Justine (Charlotte Gainsbourg) si a cumnatului ei (Kiefer Sutherland). In acest timp, planeta Melancholia se indreapta spre Pamant. "Planeta care se apropie aduce un suspans fundamental, cel putin. Un suspans care cu greu poate fi depasit, atunci cand stii ca o planeta de zece ori mai mare decat a noastra se apropie si se va ciocni cu noi. Cred ca acest lucru impiedica spectatorii sa plece din sala la jumatatea filmului", a spus razand Lars von Trier.

 


In mai 2011, Kirsten Dunst lua premiul pentru cea mai buna actrita la Cannes. Tot atunci, Lars von Trier a fost declarat persona non grata, dupa ce cu ocazia conferintei de presa organizata, dupa proiectia Melancholia, regizorul danez a socat publicul de la Cannes, exprimandu-si simpatia pentru Hitler, pe care il "intelege", si afirmand ca "Israelul te scoate intr-adevar din sarite". Ulterior, la cererea organizatorilor festivalului, cineastul danez si-a cerut scuze.


Justine, interpretata de Kirsten Dunst, o fire melancolica, careia ii este greu sa isi gaseasca un rost in lume si sa isi asume toate ritualurile care pentru ea sunt lipsite de continut, se simte linistita atunci cand lumea se apropie de sfarsit. Sensibila Claire, sora sa mai mare, jucata de Charlotte Gainsbourg (premiul pentru cea mai buna actrita, la Cannes, in 2009, in filmul precedent al lui Lars von Trier, "Antichrist"), care isi construieste o viata frumoasa si, prin urmare, considera ca este greu sa-i spui adio.

 

 


"Cred ca Justine este foarte mult din mine", spune von Trier. "Personajul ei se bazeaza mult pe cine sunt eu si pe experientele mele vizavi de profetiile apocalipsei si pe depresie. In timp ce Claire este menita sa fie o... persoana normala", spune regizorul, care a fost bantuit de nelinisti toata viata si care, copil fiind, credea de fiecare data cand auzea zgomotul unui avion ca va izbucni al treilea Razboi Mondial.

Melancholia a fost filmat intr-un castel din Suedia, care gazduieste nunta lui Justine. Lui von Trier ii place contrastul dintre romantic, grandios, stilizat si o anumita forma a realitatii. Cea mai mare parte din film este realizata cu camera in mana.


Cinematografele din Romania in care lungmetrajul va rula in prima saptamana (30 septembrie - 6 octombrie) sunt Hollywood Multiplex, Studio, Cinema City, Grand Cinema Digital, Light Cinema si Hollywood Movieplex, din Bucuresti, si Cinema City din Cluj.


Ultimele trailere adaugate


Modifică setările cookies