marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Up in the Air - Un film de criza

Dupa ce am batut palma cu mine insami, m-am pus pe devorat filmele de Oscar 2010.

Up in the Air - Un film de criza

articole relationate

Am tras un ranjet serios la Inglourious Basterds si Sherlock Holmes, iar acum i-a venit randul lui George Clooney sa se supuna radiografiei unei critici amatoristice.

Up in the Air” este un film speculativ, ancorat benevol intr-un context dramatic. Probabil daca nu s-ar fi bucurat de climatul crizei economice, ar fi trecut neobservat de ochiul ager al Academiei.

Gorgeous George joaca rolul unui dezradacinat, Ryan Bingham, voit alienat, golit de orice traire temeinica, cu panglicile familiale retezate. Tot ce are de facut este sa zboare din oras in oras, n zile pe an, si sa indeplineasca sarcina ingrata a concedierii de personal. Cu alte cuvinte, face ce altuia nu-i place.

La inceput, eroul pare ca-si traieste viata ideala, aruncand lest in orice moment, taind legaturile susceptibile de persistenta. Pe parcurs insa, cu cat inaintam in actiune, ni se repeta obsesiv ca singurele valori consistente sunt cele familiale si ca viata fara ele mors est.

Ironic, aventurile de-o noapte cu omologul sau feminin, Alex Goran (Vera Farmiga), compun singura relatie statornica din viata sa. Ryan are iluzia propriei libertati si isi standardizeaza pana si bagajul. Nu cara mai mult decat este necesar, nu se implica mai mult decat trebuie.

George Clooney
stie ca rolul de calau fermecator i se potriveste manusa. De aceea tot incearca sa transforme un film mediocru intr-unul genial, aruncand zambete din coltul gurii si priviri cu subinteles. Ce nu stie George Clooney e ca ulciorul nu merge de multe ori la apa.

Sursa: maldita.ro



Ultimele trailere adaugate


Modifică setările cookies