marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Vedete pe covorul roșu la Gala de Închidere TIFF 2022

După proiecția a aproximativ 200 de lungmetraje și scurtmetraje, întâlniri ale actorilor cu publicul, cine-concerte, expoziții, workshop-uri, dezbateri și experiențe cine-culinare, s-a tras Cortina peste TIFF 2022, nu înainte însă de-a invita publicul la o Gală de închidere spectaculoasă.

Vedete pe covorul roșu la Gala de Închidere TIFF 2022
Cea de-a 21-a ediție a Festivalului Internațional de Film Transilvania s-a încheiat spectaculos duminică, pe 26 iunie, marcând un nou record în istoria evenimentului. Cele 200 de filme sosite din 55 de țări au adus în fața ecranelor de cinema un număr de 102.000 de plătitori de bilete, cu 8% mai mult față de 2019, anul în care se stabilise recordul anterior.
 
Câștigătorii celei de-a 21-a ediții a Festivalului Internațional de Film Transilvania au fost aplaudați sâmbătă seară, pe 25 iunie, la Gala de decernare a premiilor, organizată în Piața Unirii din Cluj-Napoca. 
 
Gala prezentată de Tudor Giurgiu, președintele festivalului, alături de jurnalista Amalia Enache, a fost transmisă live pe pagina de Facebook și pe canalul de YouTube al festivalului, oferindu-le iubitorilor de film de pretutindeni ocazia de a se bucura de la distanță de surprizele serii. 

 
Împreună cu cei peste 2.000 de spectatori prezenți la eveniment, aceștia au savurat în direct cele două momente muzicale speciale oferite de The Mono Jacks și Mihail, și au admirat aparițiile pe covorul roșu ale invitaților. Printre aceștia s-au numărat Maia Morgenstern, Magda Catone, Ada Solomon, Cătălina Grama și Paul Ipate, Adina Buzatu, Andreea Esca, Marius Manole, Adrian Titieni, Alexandru Papadopol, Andi Moisescu, Dragoș Bucurenci, Pavel Bartoș, Mircea Geoană și chiar David Popovici, înotătorul român proaspăt sosit de la Campionatul Mondial de nataţie cu medalii de aur la probele de 100 și 200 metri liber, care i-a surprins pe cei prezenți cu un mesaj video de mulțumire adresat susținătorilor săi din Cluj-Napoca.

 
Un moment cu totul special a fost cel al discursului actriței Maia Morgenstern, câștigătoarea Premiului de Excelență. „Acest moment al omagiului mă emoționează foarte profund, în mod sincer. E un moment al evaluării. Când te întrebi, la ce a trebuit să renunți? Și sunt profund recunoscătoare TIFF și tuturor celor care au făcut posibil acest moment. Sunt recunoscătoare fiecăruia dintre dumneavoastră!“, a declarat actrița care și-a dedicat peste patru decenii din viață scenei și marelui ecran.  
 
FOTO: TIFF


Modifică setările cookies