marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Victor Rebengiuc, despre rolul din "In deriva", primul serial romanesc facut de HBO: Sunt multi romani care au nevoie de psihoterapie

Victor Rebengiuc vorbeste intr-un interviu acordat Pro TV Magazin despre rolul pe care il interpreteaza in serialul "In deriva", cel al unui director de teatru, spunand ca aceasta productie reprezinta si o modalitate de a-i apropia pe romani de psihoterapie, cu care nu sunt foarte familiarizati.

Victor Rebengiuc, despre rolul din In deriva , primul serial romanesc facut de HBO: Sunt multi romani care au nevoie de psihoterapie

Al doilea sezon al serialului "In deriva", o productie HBO Romania, va avea premiera in a doua jumatate a anului. Printre personajele noi care vor ocupa canapeaua psihoterapeutului Andrei Poenaru (interpretat de Marcel Iures) se numara si directorul de teatru Dinu Damian, interpretat de Victor Rebengiuc.

 


In ultimele zile de filmare pentru cel de-al doilea sezon al serialului, actorul Victor Rebengiuc a vorbit despre experienta noului sau rol in Pro TV Magazin.

 


Victor Rebengiuc spune ca a vazut cate ceva din primul sezon "In deriva" si i-a placut. "Mi-a placut ca erau actori mari si pentru ca erau bine indrumati, jucau bine, era interesant. Dar nu am putut sa-l vad pentru ca eu am spectacole seara. De obicei joc", a spus Victor Rebengiuc.
 

Actorul considera ca serialul acesta poate fi si o modalitate de a-i apropia pe romani de canapeaua psihoterapeutului. "Eu cred ca vor putea deveni familiari vizionand acest serial. E o posibilitate de a-i apropia de metoda asta de terapie. Si, slava Domnului, e nevoie! Sunt multi romani care au nevoie de asemenea terapie. Vremurile ne-au adus aici ", spune Rebengiuc.

 

 


El a precizat ca a acceptat rolul directorului de teatru Dinu Damian din sezonul al doilea al serialului "In deriva" pentru ca era interesat sa participe la un asemenea proiect. "Faptul ca erau implicati actori buni, faptul ca HBO-ul e o companie foarte serioasa. Si am acceptat treaba asta. Rolul era interesant. Mi s-a parut si imi pare in continuare foarte interesant. Am acceptat cu un usor entuziasm", spune Rebengiuc.

 


Totusi, actorul precizeaza ca nu l-a ajutat in interpretarea rolului acesta faptul ca a detinut aceasta functie la Teatrul Bulandra. "Numai asa ca este vorba despre lumea teatrului. Pastrez aceeasi neplacuta amintire a faptului ca am fost director la Bulandra", explica actorul, precizand ca nu a avut nici macar observatii pe marginea scenariului. "Am avut observatii sa cizelam un pic textul, «sa ne intre in gura» cum zicem noi actorii si sa-l facem mai usor inteligibil. Erau mici lucruri care au trebuit sa fie atenuate. Nu mi-am permis... Nici nu stiu bine cine a scris scenariul. Daca as fi cunoscut persoana sau persoanele care l-au scris poate mi-ar fi venit vreo idee, dar nu. Nu a fost cazul".

 


In galeria personajelor interpretate pana in prezent de Victor Rebengiuc, Dinu Damian din "In deriva" isi gaseste foarte bine locul. "Este un om normal, care are niste incercari serioase de viata, prin care am trecut multi dintre noi, cu activitate serioasa, cu caracter. Si dintr-o data ti se taie orice posibilitate de a mai profesa. Ceea ce nu este un lucru placut pentru el, cum nu e un lucru placut pentru nimeni. Evident ca ajunge la psihoterapeut si asta este. Sa speram ca se face bine. Sunt semne", explica Rebengiuc.

 


In serialul "In deriva", Rebengiuc spune ca a colaborat doar cu doi actori din distributie. "(...) cu Marcel Iures, in fiecare episod, pentru ca el e popa la care ma spovedesc. Si cu Crina Semciuc, care joaca rolul fiicei mele, Beatrice, cu care m-am inteles foarte bine. Echipa este extrem de buna, este o echipa de profesionisti".

 


El spune ca nici nu stie cand trece o zi de filmari pe platourile de la "In deriva". "(...) am o groaza de replici de invatat. E foarte mult text, partea proasta a acestui serial e ca presupune un efort mai mare din partea noastra, a celor de pe canapea: e foarte mult text de invatat. Asa e cand te duci la popa la spovedit: tu spui si el te asculta. Dar asta e. Asa decurge o zi de filmare si se sfarseste foarte bine!", a precizat Victor Rebengiuc.

 


Filmarile la cel de-al doilea sezon al productiei originale HBO Europe "In deriva", realizate integral in Romania, s-au incheiat pe 1 iunie, dupa cum a anuntat atunci HBO Romania. Timp de patru luni, actorii, alaturi de echipa de productie, s-au aflat pe platourile de filmare, pregatind cele 35 de episoade ale sezonului al doilea din "In deriva".


Sezonul al doilea al serialului "In deriva" va intra in faza de postproductie, iar premiera acestuia va avea loc la finalul anului 2012. Primul sezon al serialului "In deriva", filmat in intregime in limba romana, a avut premiera pe 6 decembrie 2010 la HBO Romania.


Serialul "In deriva" are la baza formatul serialului de televiziune israelian "Be Tipul", creat de Hagai Levi. Formatul a fost deja adaptat in Statele Unite ale Americii, sub titlul "In Treatment", in Romania - "In deriva" - si in Polonia si Cehia.

 

Sursa: Mediafax


 


Galerie foto


Modifică setările cookies