marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

VIDEO Mărturisirile lui Mihai Coadă, alias Nelu Curcă din La Bloc, retras la mânăstire

De ani buni, cunoscutul actor a dat viața în lumina reflectoarelor pe cea în lumina lumânărilor și în sunetul cântecelor bisericești, unde se simte mai viu și mai real.

VIDEO Mărturisirile lui Mihai Coadă, alias Nelu Curcă din La Bloc, retras la mânăstire
După nenumărate sezoane jucate în serialul „La Bloc“, Mihai Coadă, mai cunoscut ca Nelu Curcă, după numele personajului său din sitcomul de la Pro TV (redifuzat în ritm maraton la Pro Cinema), l-a primit pe Cătălin Măruță la noua lui casă, mânăstirea Turnu.
 
„E o a doua casă, că, dacă vin foarte des la mânăstire, nu-mi lipsește nicio duminică, chiar și în concediu când sunt vin, praznicalele sau slujbele de praznicele împărătești, vin și când e nevoie să dau o mână de ajutor“, i-a mărturisit el lui Cătălin Măruță, care l-a invitat să aibă o discuție deschisă în podcastul său, „Acasă la Măruță“, pentru o ediție specială de Paște.
 
„Nu e rupere de lume“, ține el să sublinieze, răspunzând celor care cred că s-a călugărit definitiv și a lăsat lumea exterioară pentru Dumnezeu. „Nu plecăm din lume, ne rugăm pentru lume. Oamenii m-au văzut îmbrăcat în rasă, că de-aici vine și problema cu călugăria. Era cu barbă, cu părul strâns la spate, precum călugării, în sfârșit... Și de-atunci am rămas la strană. Asta e toată călugăria mea, sunt un mirean păcătos care vin la mânăstire și vreau să mă asimilez lor aici“.




Apropierea lui Mihai Coadă de Dumnezeu s-a petrecut în 1994, când, spune el, a făcut un păcat greu, după 17 ani de căsnicie, după care a și divorțat. „Am căzut într-un păcat greu, care se numește adulter. Și-atunci s-a trezit conștiința în mine și am zis Nu-i în regulă. Prima dată m-am dus să mă spovedesc la biserica de vizavi de locuința noastră. (...) M-am dus, m-am împărtășit, dar nu era în regulă, pentru că știu că e păcat greu. (...) Pe drum, spre casă, treceam prin fața unei biserici. Am intrat în biserică și îl aud pe părintele acesta, care mi-a și fost naș la cea de-a doua căsătorie: «Să nu faceți spovedanie formală». Și am spus: «Ăsta este al meu»“, a mărturisit el despre momentul în care a început să se apropie de biserică.
 
„În 1997 m-am dus la Sâmbăta de Sus, pentru că îmi venea să îmi las meseria, nu mai puteam să o practic. «Părinte am venit să îmi dați un sfat. Eu sunt actor la Teatrul Toma Caragiu din Ploiești, îmi vine să îmi las meseria», «Dar conștiința ta ce zice?», «S-o las»“, a mai spus Mihai Coadă. „Toată lucrarea asta ca actor te murdărește. Nu mai poți. Când veneam de la serial, noaptea târziu nu mai puteam să mă rog. Nu mai puteam să mă liniștesc. Din 2002 până în 2008, eu am lucrat încordat. Știi ce se întâmplă la actorie? Actoria, din tine ocupi în timp cu alte vieți ale altor personaje, asta e problema. Și, uneori, mulți actori le confundă. Vedeți, eu acum nu mai pot scăpa de personajul ăsta, Nelu Curcă. (...) Acum mi-am simplificat viața. Singurul moment în care mi-am complicat-o a fost serialul de la Pro TV“, a mai spus el.
 
 

Mai multe detalii despre noua viață a lui Mihai Coadă aflați urmărind integral podcastul lui Cătălin Măruță.


Galerie foto

Ultimele trailere adaugate

Cele mai citite

O nouă seară Agatha Christie, cu al său genial detectiv, Hercule Poirot - Moarte pe Nil

După un scenariu de Michael Gree și bazat pe romanul omonim din 1937 al celebrei scriitoare de romane polițiste, este o continuare a filmului Crimă în Orient Express (2017), a fost produs de Branagh, Ridley Scott, Judy Hofflund și Kevin J. Walsh.

Citeste mai mult ►

Modifică setările cookies