marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Warner Bros. au dominat box office-ul mondial in 2013. Ce companie americana a coborat de pe podium direct pe locul cinci

Compania Warner Bros. s-a situat pe primul loc in box office-ul mondial in 2013, cu incasari de 4,95 de miliarde de dolari la nivel global, fiind urmata la mica distanta de Disney, care a avut anul trecut incasari de 4,68 de miliarde de dolari.

Warner Bros. au dominat box office-ul mondial in 2013. Ce companie americana a coborat de pe podium direct pe locul cinci

De cealalta parte, Sony, care a fost liderul box office-ului mondial in 2012, a coborat pe locul al cincilea, cu incasari de 3,02 miliarde de dolari, informeaza variety.com.

 

Cea mai mare lansare a companiei Warner Bros. se anunta a fi The Hobbit: The Desolation of Smaug, care a avut incasari de 625 de milioane de dolari de la lansarea sa din 13 decembrie 2013 pana in prezent si inca ruleaza in cinematografe. Gravity (653 de milioane de dolari) si Man of Steel (662 de milioane de dolari) s-au dovedit si ele foarte profitabile pentru Warner Bros.



 

Disney s-a situat pe locul al doilea, desi numarul filmelor lansate de aceasta companie in 2013 a fost de doua ori mai mic decat cel scos pe piata de Warner Bros. In 2013, Disney a avut cinci mari succese de box office: Iron Man 3 (1,21 miliarde de dolari), Monsters University (743,5 milioane de dolari), Frozen (506,5 milioane de dolari), Oz the Great and Powerful (493,3 milioane de dolari) si Thor: The Dark World (629,5 milioane de dolari). Acesta a fost primul an in care Disney a depasit pragul de incasari de 3 miliarde de dolari la nivel mondial, de la infiintarea sa.

 

Universal ocupa pozitia a treia in box office-ul mondial din 2013, cu incasari de 3,68 de miliarde de dolari, urmat, pe pozitia a patra, de Fox, cu 3,39 miliarde de dolari. Lionsgate ocupa pozitia a sasea, cu incasari de 2,32 miliarde de dolari, in timp ce Paramount s-a situat pe locul al saptelea, cu incasari de 2,27 miliarde de dolari.


Galerie foto

Ultimele trailere adaugate

Cele mai citite

Intră în atmosfera de Paște cu Scrisorile Maicii Tereza

O dramă care explorează viața Maicii Tereza (Juliet Stevenson) prin prisma scrisorilor pe care aceasta le-a scris prietenului și consilierului sau spiritual, părintele Celeste van Exem (Max von Sydow), pe o perioadă de aproape cincizeci de ani.

Citeste mai mult ►

Modifică setările cookies