marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Weekend cu senzatii tari si nominalizari la Oscar, la Pro Cinema

Sfarsit de saptamana in forta la Pro Cinema, cu adrenalina si nominalizari la Oscar. “Avertizarea”, “Scandalul Larry Flynt” si “Pe skateboard sunt filmele pe care telespectatorii le vor putea urmari in weekend la Pro Cinema.

Weekend cu senzatii tari si nominalizari la Oscar, la Pro Cinema
Vineri, 28 noiembrie, telefonul suna de doua ori la Pro Cinema, iar telespectatorii primesc “Avertizarea”. De la ora 22.00, filmul lui Gore Verbinski dupa un horror japonez ca la carte, deschide weekend-ul la Pro Cinema.

Cu Naomi Watts in rolul principal, “Avertizarea” a castigat an anul 2003 doua premii Saturn pentru “cel mai bun film de groaza” si “Cea mai buna actrita intr-un rol principal”. Naomi Watts a fost nominalizata la Oscar in 2004 si a castigat Premiul publicului la Festivalul de Film de la Venetia.

Mai mult, Daveigh Chase, la vremea aceea in varsta de doar 12 ani, a castigat premiul MTV pentru

“Cel mai bun personaj negativ” pentru rolul Samarei, reusind sa-I invinga astfel pe ceva mai experimentatii actori Mike Myers, Colin Farrel , Willem Defoe si Daniel Day-Lewis.

Un film care a a avut un buget de aproape 50 de millioane de dolari, dar care a reusit sa insumeze incasari de peste 250 de milioane de dolari, “Avertizarea” a reusit performanta ca la lansarea pe DVD, mai bine de doua milioane de exemplare sa se vanda in doar 24 de ore si asta doar in Statele Unite.

Pentru promovarea filmului, in cinematografe erau plasate strategic pe scaune copii ale casetei blestemate, pe care daca personajele din film o vedeau, mai aveau doar sapte zile de viata.

“In film sunt imagini tulburatoare, dar acesta nu se bazeaza doar pe talentul regizorului pentru a induce sentimental de teama. Suspansul vine din atmosfera si din poveste” spun unele critici.

“Intunecat, tulburator si original de la inceput si pana la sfarsit”, spun altele. Cert este ca majoritatea criticilor au apreciat opera lui Gore Verbinski, cel care a semnat regia si la seria “Piratii din Caraibe.

“Intorsaturile de situatie sunt la tot pasul, iar Verbinski are talentul de a calibra si manipula asteptarile spectatorilor”.

Sambata, 29 noiembrie, CineTePrinde prezinta de la ora 22.00 un film de doua ori nominalizat la Oscar, castigator a doua Globuri de Aur sI al Ursului de Aur la Festivalul de Film de la Beriln: “Scandalul Larry Flynt”.

In regia lui Milos Forman, castigatorul a doua premii Oscar, al Marelui premiu al Juriului la Festivalul de Film de la Cannes din 1971, al premiului Cesar si a trei Globuri de Aur, “Scandalul Larry Flynt” ii are an rolurile principale pe Woody Harrelson, Courtney Love sI Edward Norton.

Un film despre o industrie pe care multI o judeca, dar careia nimeni nu-I poate lua dreptul de a exista, “Scandalul Larry Flynt” nu este numai inspirat din realitate, ci chiar se confunda cu aceasta.

Insusi Larry Flynt are un rol in filmul care spune povestea vietii lui si anume chiar cel al judecatorului. Medicul personal al lui Larry Flynt joaca sI el in film, bineinteles chiar rolul doctorului, iar bodyguardul mogulului industriei pornografice din film, la vremea respectiva era chiar garda de corp a acestuia.

In plus, productia s-a filmat chiar in casa in care Flynt locuia in anii ’80, iar fragmente ale pledoariei lui Edward Norton sunt extrase chiar din stenogramele de la procesele lui Flynt.

Filmul a fost bine primit de critici iar revista Rolling Stones spunea ca “este cel mai bun film al anului 1996”, desi nu a fost nominalizat la Oscarul pentru cel mai bun film.

Surpriza nu a venit insa de la Woody Harrelson, care a primit o nominalizare la Oscar pentru “Cel mai bun actor antr-un rol principal” si nici de la Edward Norton, ci de la Courtney Love, aflata la primul ei rol intr-un film important, pentru care vaduva lui Kurt Cobain a primit o nominalizare la Globul de Aur.

“Nu sunt o femeie, sunt o forta a naturii” se autocaracterizeaza Love, una dintre cele mai controversate figuri de la Hollywood.

Filmul care incheie weekend-ul la Pro Cinema este “Pe skateboard”, difuzat duminica, 30 noiembrie de la ora 20.30. “Pe skateboard” ii are in rolurile principale pe Mike Vogel, Adam Brody,Vince Vieluf, Joey Kern si Jennifer Morrison. Adam Brody, cunoscut telespectatorilor din serialul “Rebel in California”, a fost desemnat de revista People printre cele mai sexy 50 de vedete ale anului 2004 si este singurul barbat care a ajuns pe coperta revistei Elle Girl.

Povestea unor prieteni care cauta o ultima aventura in care sa-si implineasca visul de a deveni skateboarderi profesionesti inainte de a merge la colegiu, “Pe skateboard” ii are in distributie si pe skaterul profesionist Bam Margera si pe echipa acestuia de la productiile MTV “Jackass” si “Viva la Bam”.

In plus actorii, producatorii si chiar regizorul au in spate o experienta competitionala in diverse sporturi, cum ar fi skateboarding, surfing, motocross sau parasutism.

Adam Brody, cel care se mandreste cu fiecare ocazie ca Brad Pitt a venit la el si i-a spus ca i-a placut foarte mult “Pe skateboard”, a profitat de experienta castigata an vremea an care participa la competitii de surfing pentru rolul din film.

Pentru a strange cat mai multi tineri pasionati de sport, producatorii au organizat un casting la care au participat mii de tineri veniti de pe tot teritoriul Statelor Unite.

Unii chiar au mers zile in sir fara oprire cu masina si cu bani in buzunar doar cat sa le ajunga de benzina pentru a participa la preselectia pentru “Pe skateboard”.

Povestile tinerilor veniti la casting in cautarea unui vis au servit si ele drept inspiratie pentru scenariul filmului.




Ultimele trailere adaugate


Modifică setările cookies