marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Wesley Snipes: actorul e acuzat ca a incercat sa stranguleze un regizor. Cum a ajuns unul dintre cei mai populari actori americani pe lista neagra la Hollywood

Nu mai este un secret ca Wesley Snipes a intrat pe lista neagra a actorilor interzisi la Hollywood cu mult inainte de a ajunge la inchisoare. Actorul in varsta de 50 de ani si care se afla la inchisoare pentru evaziune fiscala a incercat sa-l stranguleze pe regizorul David Goyer pe platourile de la Blade: Trinity in 2004.

Wesley Snipes: actorul e acuzat ca a incercat sa stranguleze un regizor. Cum a ajuns unul dintre cei mai populari actori americani pe lista neagra la Hollywood

Dupa aproape doi ani de inchisoare Wesley Snipes arata excelent spune regizorul Spike Lee care l-a vizitat in urma cu cateva luni, insa scandalurile inca se tin scai de imaginea actorului de culoare.


Intr-un interviu pentru The AV Club, Patton Oswalt, unul dintre colegii de breasla ai actorului, a facut dezvaluiri despre comportamentul haotic al acestuia in timpul filmarilor de la Blade: Trinity. Oswalt a descris continuarea filmului Blade ca fiind o productie plina de probleme si ca Snipes  "fuma iarba toata ziua" si nu a iesit "din pielea" personajului Blade pe toata durata filmarilor.

"Imi aduc aminte ca inainte de a filma o scena in timpul productiei de la Blade: Trinity producatorii au lasat pe toata lumea sa isi aleaga singuri hainele pe care sa le poarte. Un actor de culoare si-a ales un tricou pe care scria Garbage (n.r. Gunoi). Wesley a intrat pe platouri - facea asta doar pentru cadrele de close-up, pentru scenele de actiune totul a fost facut de dublura sa. A inceput sa tipe atunci << Mai este un singur alt actor de culoare in film si tu il pui sa poarte un tricou pa care scrie gunoi. Ticalos rasist!>> Si a incercat sa-l stranga de gat pe regizorul David Goyer", a declarat acesta.


Wesley Snipes nu a mai vorbit deloc cu David Goyer pe durata filmarilor. Cei doi comunicau prin biletele pe care Snipes le semna sub numele de Blade. Multe din replicile lui Snipes din film au ajuns sa fie spuse de Ryan Reynolds care il interpreta pe Hannibal King pentru ca actorul de culoare nu dorea sa mai coopereze, spune Patton Oswalt.

 

Snipes s-a aparat intr-unul dintre putinele interviuri pe care le-a oferit in ultimii ani, acuzand in Entertainment Weekly ca "producatorii si regizorul au fost rasisti si incompetenti cu cei 60 de milioane de $, bugetul filmului". Snipes a mai dat vina si pe unul dintre actorii din film acuzand ca rolul sau a fost micsorat pentru a-i promova mai mult pe Ryan Reynolds si Jessica Biel. Reputatia sa a avut mult de suferit dupa acest incident. La finalul anilor '90  era unul dintre cei mai populari actori americani de culoare, insa dupa seria Blade a ajuns sa faca filme de categoria B si C care nici macar nu se lansau la cinema,ci intrau direct pe DVD.


 

Nascut in Florida si crescut in Bronx, Snipes era numit in anii '90 unul dintre cei mai promitatori tineri actori insa cariera sa a luat-o la vale dupa succesul filmelor Blade incepute in 1998. Actorul a fost descoperit de un agent care i-a asigurat debutul in filmul Wildcats (1986) cu Goldie Hawn. Desi s-a facut remarcat in special cu roluri in filme de actiune, precum cele din trilogia "Blade", Wesley Snipes a avut succes si comedii, precum "Albii nu pot sari/ White Men Can't Jump" din 1992. Actorul american a interpretat rolul principal in drama "Febra iubirii/ Jungle Fever" regizata de Spike Lee, a fost expert in securitate in thrillerul" Passenger 57" regizat de Kevin Hooks , a jucat rolul unui saxofonist de jazz in lungmetrajul "Totul pentru Blues/ Mo' Better Blues", regizat de acelasi Spike Lee in 1990, si s-a remarcat in "Demolatorul/ Demolition Man" (1993), in care a jucat alaturi de Sylvester Stallone si Sandra Bullock.

In aceasta vara actorul si-a sarbatorit cei 50 de ani in inchisoare de unde va fi eliberat pe 19 iulie 2013. Snipes a intrat la inchisoare in decembrie 2010, a fost acuzat de evaziune fiscala, dupa ce a omis sa-si plateasca impozitele aferente perioadei 1991 - 2001. Actorul, care da vina pe consilierii sai financiari pentru neplata taxelor, ar fi castigat in aceasta perioada 40 de milioane de dolari.

 

Snipes face parte dintr-un grup care militeaza impotriva dreptului statului de a colecta taxe de la cetateni. Chiar daca actorul a platit 5 milioane de dolari catre IRS - adica catre Fisc in ziua judecarii apelului pe care l-a inaintat, judecatorul nu l-a iertat.  Actorul a sustinut mereu ca este nevinovat si ca a fost pacalit de consilierii sai fiscali.  Snipes este casatorit cu Nikki Park, a doua nevasta, si are 5 copii.

Fanii lui Wesley cred ca este o mare nedreptate ca actorul petrece mai mult timp inchis decat unii violatori. Regizorul Spike Lee l-a vizitat in inchisoare in urma cu cateva luni si a declarat ca actorul are de gand sa-si continue cariera dupa ce iese de dupa gratii. "Snipes este intr-o forma fizica, psihica si spirituala excelenta. Si mi-a spus ca atunci cand va iesi se apuca din nou de treaba" a declarat acesta. Actorul este deja dorit  pentru un rol in The Expendables 3.

 


 


Galerie foto

Ultimele trailere adaugate


Modifică setările cookies