marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

World War Z, cel mai scump film cu zombi facut vreodata: lupta lui Brad Pitt cu cenzura, ce greutati a intampinat productia si de ce va exista alta versiune in China

Sa faci cel mai scump film cu zombi din istorie nu e o treaba usoara. In noul numar al revistei Entertainment Weekly, Brad Pitt dezvaluie cateva dintre greutatile pe care le-a intampinat si lupta sa pentru a aduce pe marile ecrane filmul World War Z.

World War Z, cel mai scump film cu zombi facut vreodata: lupta lui Brad Pitt cu cenzura, ce greutati a intampinat productia si de ce va exista alta versiune in China

 

World War Z, bazat pe romanul best-seller al lui Max Brooks a devenit un adevarat chin pentru toti cei implicati. Realizarea lui a durat 6 ani, au fost prelungite filmarile, s-au refilmat scene si bugetul a explodat, ajungand la 170 de milioane de dolari.

 

"Aceste filme sunt ca niste puzzleuri si tu trebuie sa fii mereu atent la mecanisme" a spus Pitt despre noul sau film, care se va lansa si in Romania pe 21 iunie 2013.

 

O armata intreaga de scenaristi s-au chinuit sa duca la bun sfarsitul scriptul pentru World War Z.  Chiar si dupa demararea filmarilor, scenariul a suferit schimbari majore. In 2011, Paramount l-a angajat de Damon Lindelof ("Prometheus") sa termine scriptul, iar acesta i-a adus si pe cei responsabili cu povestea horrorului The Cabin in The Woods.

 

 

 

Schimbarile lor au prelungit filmarile cu inca 5 saptamani. S-au filmat scene si in Budapesta, dar care au fost taiate la montaj. "La acea vreme, ma interesa aspectul politic din film. Dar pana la urma se complica prea mult, devenea plictisitor si se strica toata distractia pe care o reprezinta acest gen de film" a explicat Brad Pitt pentru Entertainment Weekly.

 

Au fost scoase si multe scene din film. Se pare ca Brad Pitt s-ar fi infometat pentru scenele care au fost filmate in Budapesta, insa ele au fost taieta la montaj.  Actorul a mancat foarte putin timp de cateva saptamani pentru a arata disperarea personajului sau. Se pare ca producatorii de la Paramount au fost socati cand au vazut imagini cu Brad Pitt slab, chinuit si prins de fortele ruse, un aspect geopolitic care l-a incantat pe Pitt, insa scenaristii au renuntat la acele scene.

 

 

Se pare ca nici relatia dintre Brad Pitt si regizorul filmului, Marc Forster n-a fost una prea vesela. Au aparut si zvonuri cum ca nu si-ar mai fi vorbit deloc spre finalul filmarilor, insa cei doi ramani diplomati. "Lucram impreuna zi de zi, ne ciocneaum unul de altul" a spus Pitt.

 

In ciuda acestor probleme, Brad Pitt inca mai spera ca filmul lui sa ajunga la fani si sa-i cucereasca.Daca incasarile vor fi bune, exista o sansa ca filmul sa fie transformat in trilogie. Cat despre zombi, actorul spune ca si-a dorit sa fie reprezentati diferit fata de tot ce s-a facut pana acum. "Exista multe filme cu zombi, dar noi am vrut sa facem ceva special, care nu s-a mai facut pana acum." a spus Pitt.

 

 

 

Insa, problemele filmului nu se incheie aici. Cei de la The Wrap scriu ca producatorii de la Paramount au schimbat filmul World War Z de teama cenzurii din China. Problema nu sunt scenele violente, ci China. In scenele de care se tem cei de la Paramount, personajele din film se cearta si dezbat problema izbucnirii epidemiei care transforma oamenii in zombi, iar concluzia este ca zombi vin din China. In mod normal, acest detaliu nu ar fi reprezentat o problema, insa tinand cont de ascensiune pietei de film din China din ultimele 6 luni, s-ar putea ca asta sa fie o problema.

 

Cei de la Paramount au fost sfatuiti sa renunte la acea referinta in film pentru a evita un scandal si cenzura din China, scriu cei de la The Wrap.  Decizia s-a luat in urma cu cateva zile, iar Paramount spera sa poate lansa World War Z pe piata chineza ca un adevarat blockbuster. "Nu este un punct important in poveste, dar e mai bine sa fie precauti si sa renunte, daca vor sa lanseze acolo filmul", a spus o sursa pentru The Wrap. China a devenit cea mai mare piata interntionala de film, cu o valoare de 2.7 miliarde de dolari.  Unii analisti merg mai departe si spun ca in 7 ani China va depasi SUA, care anul trecut valora peste 10 miliarde de dolari.

 

 

Insa Brad Pitt si regizorul Marc Foster anunta ca World War Z nu este un film obisnuit cu zombi. "Nu este un film obisnuit cu zombi, pe noi ne interesa criza globala pe care o reprezinta ei. Am descoperit mai mult decat un film, o apocalipsa a zombiilor. Epidemia personajelor infestate se transforma intr-o pandemie globala si asta ne-a interesat cel mai mult. " Creatorii filmului spun ca fanii vor fi surprinsi de cat de repede se transforma cei infestati: "Dureaza maxim 12 secunde pana cand se transforma, insa unii oameni reacationeaza chiar mai repede. "

 


Chiar daca a fost nevoie sa se refilmeze anumite bucati din film, atat Brad Pitt cat si regizorul sunt incantati de rezultatul obtinut: "Dupa ce am terminat filmul si am pus cap la cap tot, ne-am dat seama ca finalul ar putea fi si mai bun. Asa ca le-am aratat propunerea noastra producatorilor si am refilmat cateva scene. Suntem multumiti de ce a iesit pana la urma. Cred ca finalul filmului este mult mai puternic si avantajeaza enorm povestea" a spus Pitt.

 

Max Brooks, autorul romanului dupa care se inspira filmul, a fost si el de acord cu versiunea cinematografica: "Avem binecuvantarea lui, ce a vazut i-a placut si a fost incantat de proiect", a mai spus Pitt.

 

World War Z urmeaza sa fie lansat si in Romania, pe 21 iunie 2013.

 


Galerie foto

Ultimele trailere adaugate


Modifică setările cookies