marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Zece curiozități despre filmul pentru copii Matilda, regizat de Danny DeVito

Inspirat din romanul clasic pentru copii al lui Roald Dahl, filmul Matilda (1996) prezintă povestea unei fetițe care ajunge la o școală condusă de o directoare malefică.
Zece curiozități despre filmul pentru copii Matilda, regizat de Danny DeVito
În încercarea de a se apăra de răutatea părinților și a directoarei, Matilda (interpretată de Mara Wilson) capătă puteri speciale fiind în stare, cu un singur gând, să distrugă tot ce vrea ea și să creeze diverse ființe care să o ajute.
 
Fascinată de noile ei puteri, Matilda face tot posibilul să o izgonească din școală pe directoare și să-și îmbuneze părinții.
 
Iată 10 lucruri pe care nu le știai despre filmul devenit clasic.
 
Părinții Matildei au fost interpretați de Danny DeVito și Rhea Perlman, care sunt căsătoriți în viața reală
 
Agatha Trunchubll a fost interpretată de Pam Ferris. Aceasta se purta răutăcios cu cei din jur în timpul filmărilor, dar adopta același comportament și în spatele camerelor pentru ca cei mici să se sperie cu adevărat de ea.
 
Aceeași actriță a jucat-o pe Matușa Marge din Harry Potter și Prizonierul din Azkaban.
 
Numele de familie al Matildei este Wormwood, care este o plantă otrăvitoare ce poate cauza convulsii și cedarea rinichilor.
 
Tabloul cu Magnus din casa lui Trunchbull este de fapt un portret al lui Roald Dahl, cel care a scris cartea după care s-a făcut filmul.
 
Marissa Hargitay (Detectivul Olivia Benson din Law&Order: SVU) a primit oferta de a o interpreta pe Miss Honey, dar a refuzat oferta.
 
Danny DeVio nu l-a jucat doar pe Dl. Wormwood, dar este și naratorul și regizorul filmului.
 
Mama Marei Wilson a fost diagnosticată cu cancer la sân în timpul filmărilor și a murit. Mara a terminat filmările și a dedicat pelicula mamei sale.
 
Mara a spus că moartea mamei sale i-a cauza pierderea pasiunii pentru actorie. După rolul Matildei, ea a mai jucat doar în câteva filme și seriale.
 
Mara Wilson are acum 31 de ani, iar Matilda încă figurează în topul celor mai bune filme pentru copii.



Modifică setările cookies