marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

„Reteaua de socializare”, filmul anului 2010 la Critics' Choice Awards

Filmul despre Facebook, regizat de David Fincher, a castigat patru premii si a fost declarat cel mai bun film al anului trecut.

„Reteaua de socializare”, filmul anului 2010 la Critics Choice Awards

Povestea despre cum a luat nastere cea mai mare retea de socializare din lume (peste 500 de milioane de utilizatori) a reusit sa impresioneze majoritatea criticilor prezenti in juriu anul asta.

Printre premiile castigate s-au numarat: premiul pentru cel mai bun film din 2010, premiul pentru cel mai regizor (David Fincher) si pentru cel mai bun scenariu (Aaron Sorkin).

Regizorul David Fincher n-a putut fi prezent la decernare, asa ca scenaristul Aaron Sorkin a ridicat trofeul. Sorkin l-a mentionat in discursul sau si pe fondatorul Facebook, Mark Zuckerberg, care nu a colaborat insa la crearea acestui film.

Scenaristul l-a numit pe Zuckerberg "un lider extraordinar" si "altruist" si a declarat totodata ca toata lumea "ii datoreaza multumiri" acestuia, pentru ca a creat o platforma ce a avut un mare impact asupra intregii lumi.

Cu toate astea, „Reteaua de socializare” n-a fost marele castigat al serii. Thrillerul enigmatic a lui Christopher Nolan, „Inception” a primit sase distincitii din partea The Broadcast Film Critics Association (BFCA), pentru cea mai buna actiune dintr-un film, cea mai buna cinematografie (Wally Pfister), cea mai buna regie (Guy Henrix Dyas, Larry Dias si Doug Mowat), cel mai bun scenariu (Lee Smith), pentru efectele vizuale si pentru coloana sonora.

Un alt castigator al premiilor Critics' Choice a fost filmul „The Fighter”, care a primit distinctia pentru cel mai bun personaj colectiv, cea mai buna actrita in rol secundar (Mellisa Leo) si cel mai bun actor in rol secundar (Christian Bale).

Premiul pentru cel mai bun actor i-a revenit lui Colin Firth, pentru rolul sau din "The King's Speech". Cand a primit premiul, actorul a declarat ca povestea personajului sau, regele George VI, este "povestea unei demnitati tacute", impresionand auditoriul din sala.

Cea mai buna actrita a fost considerata Natalie Portman pentru rolul din "Black Swan", film care a primit 12 nominalizari.

"Toy Story 3” a fost declarat cel mai bun desen animat, „Easy A” cea mai buna comedie, iar „Alice in Tara Minunilor”, pelicula cu cele mai bune costume si cele mai reusite machiaje.

Citeste mai multe si vezi VIDEOaici!


Ultimele trailere adaugate


Modifică setările cookies