marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Alfonso Cuaron, regizorul care a adus inovatii noi in cinematografie, a castigat primul Oscar din cariera: cum a reusit sa sparga barierele cu productia Gravity

Alfonso Cuaron a fost desemnat cel mai bun regior in cadrul galei de decernare a premiilor Oscar, cei patru ani in care a muncit pentru Gravity fiind rasplatiti pe masura.

Alfonso Cuaron, regizorul care a adus inovatii noi in cinematografie, a castigat primul Oscar din cariera: cum a reusit sa sparga barierele cu productia Gravity

Gravity s-a dovedit a fi unul dintre cele mai fascinante filme ale anului, inovator, cu succes in box-office, inovatiile aduse in cinematografie fiind apreciate la adevarata lor valoare. 

 

Dupa patru nominalizari la Oscar la categoria cel mai bun regizor, Alfonso Cuaron si-a vazut visul indeplinit, fiind recompensat cu statueta de aur pentru Gravity, la aproape doua luni dupa ce castigase si primul Glob de Aur. 



"
Multumesc Academiei. Filmul este o transformare care te schimba si asta a fost Gravity pentru mine. Vreau sa impart acest trofeu cu cei care m-au ajutat, cu fiul meu, co-scenarist, Jonas Cuaron, Sandra Bullock. Sandra, tu esti sufletul acestui film, unul dintre cei mai tari oameni. Ii multumesc lui Clooney ca a avut incredere in mine. Si celor destepti, adica intelepti, de la Warner Bros. care au produs filmul. ", a declarat Cuaron.

 

"Dintotdeauna m-au fascinat spatiul si explorarea lui.” - spune Alfonso Cuarón, regizorul, producatorul si co-scenaristul thrillerului dramatic Gravity 3D: Misiune in Spatiu. „Pe de-o parte, ideea de a te separa de planeta-mama este romantica si mitica, pe de alta parte nu are sens sa fii acolo cand viata e aici, jos.”



 

La 52 de ani, Cuaron a realizat unul dintre cele mai impresionante filme din istorie, despre care se va vorbi mult timp de acum incolo si care a schimbat regulile tehnologice, asa cum se intampla si in cazul lui Avatar in urma cu 5 ani.

 

Cuaron a vrut sa faca inca de acum 6 ani acest film, insa fost indrumat si sfatuit de cei din breasla, inclusiv James Cameron, sa mai astepte. Intre timp, el a muncit cot la cot cu echipa sa pentru a inventa noi tehnologii care sa ii permita sa poata spune aceasta poveste. James Cameron a fost uimit de realizarea lui, numind Gravity drept cel mai bun film despre spatiu.



 

Scenariul Gravity 3D: Misiune in Spatiu a fost scris de Alfonso Cuarón si fiul sau, Jonas, marcand prima lor colaborare. „Ideile lui Jonas m-au inspirat.” - spune Alfonso. „M-a intrigat perceptia sa asupra timpului intr-o situatie de viata si moarte vazuta prin prisma unui singur personaj. Dar faptul ca actiunea are loc in spatiu ne-a deschis nenumarate posibilitati metaforice.”

    

Realizatorii au descoperit in scurt timp ca vor trebui sa impinga limitele cinematografiei ca sa spuna o poveste la gravitatie 0. „Trebuie sa marturisesc ca am fost naiv. Am crezut ca va fi mai simplu de realizat.” - spune Cuarón. „Stiam ca va trebui sa facem niste eforturi, dar de-abia cand am incercat tehnicile conventionale mi-am dat seama ca va trebui sa cream ceva cu totul nou ca sa realizez filmul asa cum imi doream.”



Galerie foto

Ultimele trailere adaugate


Modifică setările cookies