marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

"Ma uitam la felul in care a evoluat viata mea". Povestea impresionanta a Patriciei Arquette, actrita care a filmat timp de 12 ani pentru Boyhood, filmul despre care se spune ca este un experiment unic in istoria cinematografiei

Nominalizat la Oscar pentru 6 trofee, inclusiv cel mai bun film, cel mai bun regizor si cei mai buni actori in roluri secundare, "Boyhood" este considerat de specialisti drept marele favorit la Oscar in 2015.

Ma uitam la felul in care a evoluat viata mea . Povestea impresionanta a Patriciei Arquette, actrita care a filmat timp de 12 ani pentru Boyhood, filmul despre care se spune ca este un experiment unic in istoria cinematografiei

Daca pentru cinci dintre categorii cursa este deschisa, cand vine vorba despre lupta pentru cea mai buna actrita in rol secundar, Patricia Arquette pare sa fie principala favorita, castigand pana acum toate trofeele la principalele festivaluri si competitii de specialitate, printre care la SAG Awards si la Globurile de Aur.

 

Rolul din Boyhood care prezinta povestea baiatului filmat in timp real, pe o perioada de 12 ani, in care interpreteaza rolul mamei cu doi copii, divortata si care incearca sa le ofere acestora o viata mai buna i-a adus Patriciei Arquette prima nominalizare la Oscar, sansele pentru a primi statueta de aur pe 22 februarie fiind foarte mari. 



 

Filmul Boyhood este un experiment unic in istoria cinematografica pentru ca a fost filmat pe durata a 12 ani si prezinta evolutia unui baietel, din copilarie si pana la maturitate. Nici un alt regizor nu a mai incercat asta pana acum, un proiect atat de complex si de durata. Insa roadele sunt pe masura asteptarilor. Cinefilii, fanii si criticii au fost fascinati de acest film, cu un scor aproape perfect pe Rotten Tomateos, de 98%: “Boyhood” este "cel mai neobisnuit film pe care il vom vedea multi ani de acum incolo", "acesta este cel mai grandios film despre maturizare pe care il vom vedea vreodata" sau "acesta nu este doar un film bun, ci un film care stabileste noi standarde si arata cum pot fi facute adevaratele capodopere" sunt doar cateva dintre laudele aduse filmului de catre criticii de film.



 

"Am fost foarte, foarte nervoasa sau mai degraba emotionata dupa ce am incheiat filmarile, deoarece am realizat ca productia va fi prezentata in mod public si nu stiam ca oamenii vor intelege cu adevarat frumusetea subtila a acesteia", a declarat actrita in cadrul unui interviu acordat pentru hitfix.com.

 

"A fost o experienta unica, mai ales atunci cand am vazut filmul complet pentru prima data. Practic ma uitam si la felul in care a evoluat viata mea. 'Aici m-am casatorit', 'Aici am divortat', 'Aici e anul in care am dus copilul la scoala', 'In anul asta s-a casatorit Ethan Hawke', 'Aici a divortat Ethan', 'Aici Rick a devenit tata de gemeni'. A fost o nebunie sa urmaresc filmul din acest punct de vedere", a explicat aceasta. 



 

Povestea vietii transpusa in film

La 19 ani, Patricia Arquette a aflat ca este insarcinata cu prietenul ei de la vremea respectiva, un cantaret punk rock. Dupa nasterea baiatului, cei doi s-au despartit, iar aceasta si-a crescut singura copilul, pe Enzo.

 

"Nu cred ca as mai fi continuat cariera cinematografica daca nu as fi devenit mama", a marturisit femeia care s-a folosit de experienta de viata pentru a oferi cat mai multa naturalete personajului interpretat in Boyhood. "Mi-au placut indrazneala si realismul cu care a jucat. Am vorbit despre tineretea ei, despre postura de parinte singur. Nu imi imaginez ca as fi putut lucra cu cineva care nu avea copii", a explicat si Richard Linklater. 

 

Pe parcursul celor 12 ani in care a filmat pentru Boyhood, Patricia Arquette s-a casatorit cu actorul Thomas Jane, a mai facut un copil, apoi a divortat. In plus, aceasta este considerata una dintre cele mai curajoase actrite de la Hollywood, datorita indraznelii de a nu apela la nicio interventie care sa-i acopere sau sa-i atenueze semnele imbatranirii.



 

"Ideea ca oamenii se asteapta ca tu sa ramai tanar pentru totdeauna, este doar de scurta durata daca iti doresti sa ai o cariera de lunga durata. Mi-am dat seama de asta de la inceput", a spus aceasta. 

 

In majoritatea scenelor, femeia care a inceput filmarile cand avea 33 de ani apare nemachiata, coafura si obiectele vestimentare suferind transformari de-a lungul timpului, imaginea generala fiind aceea a unei mame simple, care se confrunta cu numeroase probleme personale si care incearca sa gaseasca un echilibru intre munca, cursuri si cresterea copiilor. 

 

Talent mostenit

Patricia Arquette face parte dintr-o familie in care patru generatii au fost actori, strabunicul, bunicul, parintii, dar si cei patru frati ai acesteia au facut cariera in cinematografie. A crescut in Virginia, apoi in Los Angeles, dupa care s-a mutat in California cu sora ei, Rosanna. 

 

"Mi-am dorit sa fiu independenta, sa fiu o persoana interesanta, aventuriera. Am vrut sa fiu o persoana curajoasa", a declarat Patricia.



 

Pretul succesului

"Ce faci in urmatorii 12 ani?" i-a spus Linklater atunci cand s-au intalnit sa-i vorbeasca despre proiect, un proiect care la inceput nu avea un sinopsis clar, evolutia acestuia fiind influentata de felul in care isi continuau viata protagonistii filmului.

 

"Cand am auzit despre asta, am fost uimita. Productia nu se potriveste deloc tipicului de la Hollywood. Cu cat industria este condusa de bancheri, cu atat filmele sunt mai scurte, plus ca apare si problema demografica. Cine isi doreste sa vada cum creste un copil timp de 12 ani", a explicat actrita.



 

"Am intalnit copiii cu o saptamana inainte de a incepe filmarile, le-am gatit, am facut diverse activitati si ne-am distrat pana am inceput sa ne acomodam. Lorelai (Samantha) si-a dorit ca la un moment dat sa dispara din peisaj, insa pana la urma Richard a discutat cu ea si s-a razgandit", a marturisit Patricia.

 

Chiar daca este favorita la Oscar, iar interpretarea ei a starnit multe reactii pozitive, starul din Boyhood a facut o declaratie destul de surprinzatoare pentru WENN. "Este important pentru mine ca un actor sa poata trai decent, dar trebuie sa va spun ceva. Am platit mai bine bona si persoana care imi plimba cainele decat ce am primit eu pentru rolul din Boyhood, insa nu regret. Sunt fericita pentru Rick si pentru producatori, deoarece au investit patru milioane de dolari. Au creat un film fara sa aiba nicio singuranta, niciun contrat".


Galerie foto

Ultimele trailere adaugate


Modifică setările cookies