Premiile Grammy 2008

Premiile Grammy 2008

Cele mai incandescente reprezentatii live, show-uri de lumini, momente unice in istoria muzicii si discursurile emotionante ale celor mai tari artisti ai anului – cu toate acestea se vor intalni telespectatorii Pro Cinema sambata, 1 martie, incepand cu ora 15:45, cand va fi difuzata gala Premiilor Grammy 2008.

Tom Hanks, Prince, Akon, Ringo Starr, Stevie Wonder Quincy Jones, Will. I. Am., Cuba Gooding Jr., Cher si Nelly Furtado sunt doar cativa dintre prezentatorii Premiilor Grammy 2008.

Amy Winehouse, marea castigatoare a Premiilor Grammy 2008, desi nu a putut fi prezenta la ceremonie, a cantat in direct prin satelit din Londra piesele “Rehab” si “You Know I’m No Good”. Amy Winehouse a primit sase nominalizari la Grammy, dintre care a reusit sa fructifice cinci: premiul pentru “cel mai bun artist nou”, “Cel mai bun album pop – Back to Black”, “Cea mai buna artista solo”, “Cea mai buna inregistrare” si “Cel mai bun cantec – Rehab”. Cantaretei britanice i-a fost initial respinsa viza pentru Statele Unite, iar cand aceasta i-a fost intr-un final acordata, era deja prea tarziu pentru a putea fi prezenta la festivitate.

La Premiile Grammy 2008, artistii Cirque du Soleil au adus un tribut trupei Beatles, impreuna cu Aretha Franklin si distributa musicalului “Across the Universe”. Alicia Keys si Frank Sinatra emotioneaza intr-un duet care sfideaza timpul, Tina Turner revine asupra deciziei de a se retrage din muzica si canta in mare forta cu Beyonce, pentru prima data impreuna pe scena, “Proud Mary”, iar Kanye West straluceste, la propriu, in intuneric printre viori si costume fosforescente, in interpretarea pieselor “Stronger” si “Hey Mama”.

Kanye West a primit si el un numar impresionant de nominalizari - opt, artistul reusind sa duca acasa patru premii Grammy, pentru “Cel mai bun album rap”, “Cel mai bun artist de rap solo”, “Cel mai bun cantec rap” si “Cel mai bun duet rap”. Cea mai mare surpriza a Premiilor Grammy 2008 a fost acordarea premiului pentru “Cel mai bun album al anului”, pentru prima data dupa 43 de ani, unui artist de jazz, Herbie Hancock, pentru albumul “River: The Joni Letters”.


Modifică setările cookies