Ads by IBU ProTV

Cowboys & Aliens: afla cum e

(22 voturi)
4.3/10

Sinopsis: Si ca sa fie treaba bine facuta, Favreau si-a asigurat si o distributie solida: Harrison Ford, Daniel...

Sinopsis

Si ca sa fie treaba bine facuta, Favreau si-a asigurat si o distributie solida: Harrison Ford, Daniel Craig, Sam Rockwell, Olivia Wilde. Sa ii aduci impreuna pe doi dintre actorii care au dat viata unora dintre cei mai iubiti eroi, Indiana Jones si James Bond, parea ceva greu de realizat, insa Favreau a reusit si imposibilul. Cowboys & Aliens incearca sa reinvie un gen nu tocmai popular in zilele noastre, si pentru asta a adus in acelasi filme cowboys din secolul XIX si extraterestri evoluati.


Actiunea filmului se petrece in New Mexico, in secolul XIX. Un strain, Jake (Daniel Craig) fara nici o amintire despre trecutul sau nimereste in desert, in orasul Absolution. Singurul indiciu despre viata sa este un dispozitiv misterios pe care il are in jurul mainii. Incercand sa afle mai mult despre trecut, Jake va descoperi ca oamenii legii din orasul Absolution pusesera recompensa pe capul lui pentru ca furase.

Dar in acelasi timp va descoperi ca in acel oras nimeni nu misca fara acordul colonelului Dolarhyde, interpretat de Harrison Ford, iar strainii nu sunt bine primiti. Insa in momentul in care extraterestrii vor invada micutul oras, Jake devine singura lor speranta, mai ales ca dispozitivul ciudat pe care il are la incheietura pare sa ucida misterioasele creaturi.

Ideea originala a lui Favreau de a face un film in care un mic oras din vremea Vestului Salbatic este atacat de extraterestri este interesanta, dar poate fi usor distrusa daca nu ai un scenariu bine facut. Iar in cazul de fata, ceea ce ar fi putut fi un film decent, a ajuns o comedie proasta fara ca asta sa fie scopul. Asa cum este facut filmul, iti lasa impresia unui haos general, in care niste pistolari din Vestul Salbatic, indieni si extraterestri trag in toate partile, fiecare cu  ce arme are in dotare (sageti, pistoale, arme avansate)


Asa cum era de asteptat, Favreau s-a concentrat mai mult pe imagine si efecte speciale, si nu a dezamagit nici de aceasta data. Echipa de scenaristi formata din nume sonore ca Damon Lindelof (serialul LOST) sau Alex Kurtzman si Roberto Orci (Transformers) nu s-a chinuit prea tare, pastrand povestea simpla si fara prea multe situatii complexe. De aici si marile probleme ale filmului: replicile sunt sarace, actiunea este lipsita de suspans mai mult de jumatate din film.                                                                


Daniel Craig si Harrison Ford fac o echipa de minune, cei doi actori demonstrand ca pot juca si roluri mai putin obisnuite. Interesant de urmarit este relatia dintre cei doi: in momentul in care Craig ajunge in Absolution, Ford nu se arata prea prietenos, de altfel, pana la finalul filmului, personajul lui Harrison Ford este mai mult morocanos, ceea ce il face extrem de amuzant. Dar, colonelul este un om onest, care in final, ii va arata recunostinta pentru ca i-a salvat orasul si il va respecta.

Punctele tari ale acestui film sunt efectele speciale si cei doi actori, care impreuna reusesc sa ridice un film ce nu prea e sustinut de scenariu. Ideea lui Favreau ar fi fost poate si mai buna daca cineva se chinuia sa faca ceva cu acel scenariu si sa mai lucreze la replici. Iar prezenta Oliviei Wilde este dezamagitoare, oricat de frumoasa e, in acest film pare sa fi uitat ce inseamna actoria.

Cowboys & Extraterestri
este un film atat de distractiv, incat nici nu te mai intrebi cum reusesc niste cowboy si indieni sa distruga cu sulite si sageti niste extraterestri mult mai avansati. Din pacate, multe dintre zambete apar fara ca acesta sa fi fost scopul scenaristului in anumite momente. Dar pentru ca este sfarsit de vara si inca ne mai destindem dupa concediu, filmul lui Favreau isi poate face loc intr-o dupa-masa de weekend.

Alte filme care te-ar interesa


Modifică setările cookies