Ads by IBU ProTV

Dincolo de aparente (2000)

What lies beneath

AP
(0 voturi)
0.0/10

Sinopsis: Claire (Michelle Pfeiffer) si Norman Spencer (Harrison Ford) sint o familie fericita, netulburata de mari...

Sinopsis

Claire (Michelle Pfeiffer) si Norman Spencer (Harrison Ford) sint o familie fericita, netulburata de mari drame conjugale. Norman a avut in urma cu un an o aventura, dar cum sotia nu a aflat, casnicia lor nu a avut de suferit. Momentul in care Caitlin, fiica lor, pleaca la colegiu o debusoleaza pe Claire, care pina in acea clipa traise doar pentru ea. Claire are din ce in ce mai puternic senzatia ca in casa se petrece ceva ciudat: aude voci misterioase si zareste silueta fantomatica a unei femei.

Norman, fiind om de stiinta care face cercetari in domeniul geneticii, este prea putin inclinat sa creada in existenta unor fenomene paranormale. El pune aceste senzatii ale sotiei pe seama stresului sau a unei depresii. Nici psihiatrul, pe care il consulta Claire in speranta ca va gasi o explicatie logica acestor fenomene, nu-i acorda mai mult credit decit sotul sau.

Claire devine din ce in ce mai convinsa de faptul ca intimplarile stranii din casa au o ciudata legatura cu disparitia unei tinere studente de la colegiul din apropiere, studenta care seamana in mod izbitor cu ea. Thriller-ul, cu o distributie de exceptie, este realizat de Robert Zemeckis, regizor distins cu premiul Oscar si Globul de Aur pentru filmul “Forrest Gump”.

“Dincolo de aparente” a fost produs in perioada in care filmarile la “Naufragiatul” fusesera intrerupte pentru ca Tom Hanks sa poata slabi atat cat presupunea rolul pe care-l avea de interpretat. Harrison Ford si Michelle Pfeiffer au fost primele optiuni ale lui Robert Zemeckis pentru rolurile principale din “Dincolo de aparente” si spre satisfactia sa au acceptat imediat oferta.

De obicei imi aleg rolurile dupa cit de mult ma intereseaza personajul si problemele sale. De data aceasta, m-au atras filmul in sine, ideea si scenariul plin de surprize. Am fost incintat si de posibilitatea de a lucra cu Bob Zemeckis si Michelle Pfeiffer la acest thriller excelent”, marturiseste Harrison Ford.

Pelicula regizata de Robert Zemeckis, considerat un maestru al suspensului, a fost distinsa, in 2001, cu premiul Blockbuster Entertainment.