Razboiul stelelor: Imperiul contraataca (1980)

Episode V – The Empire Strikes Back

AP
Aventura, Actiune, SF
165 minute
(28 voturi)
9.7/10

Sinopsis: Acest al doilea film din seria Razboiul Stelelor continua odiseea razboinicilor din Cosmosul Infinit impotriva...

Sinopsis

Acest al doilea film din seria Razboiul Stelelor continua odiseea razboinicilor din Cosmosul Infinit impotriva maleficului Imperiu inceputa in megasuccesul realizat de George Lucas in 1977. Mai experimentati si mai bine dotati tehnic, Luke Skywalker (Mark Hamill), Han Solo (Harrison Ford) si printesa Leia (Carrie Fisher) trebuie sa apere Universul de furia diabolicului Darth Vader.

Dupa ce a fost infrant intr-o prima faza, Imperiul pregateste o strategie pentru a redobandi suprematia absoluta. Telespectatorul este purtat pe cele mai exotice si infricosatoare planete din galaxie, printre care planeta arctica Hoth si cea tropicala Dagobah, unde Luke il cauta si-l gaseste pe Yoda, faimosul maestru Jedi. Acesta il va ajuta in lupta sa cu Vader, dar drumul pana la biruinta este pavat cu multe obstacole.
Majoritatea criticilor si telespectatorilor considera Imperiul contraataca drept cel mai bun film din seria Razboiul Stelelor, in mare parte datorita faptului ca personajele principale par incredibil de umane, in ciuda unei adevarate cascade a efectelor speciale.
Excelenta realizare a acestora, jocul actorilor si desavarsita structura narativa a filmului au adus acestei megaproductii incasari de peste 315 milioane de dolari. Imperiul contraataca figureaza astfel in top 20 al filmelor cu cele mai bune box-office-uri din istoria cinematografiei.

Galerie foto

Vezi toate imaginile ›

Modifică setările cookies