Americanii cred ca daca arunca 200 de milioane de dolari pe efecte speciale si aduna o echipa de actori celebri, toate problemele unui film s-au rezolvat. Ei bine, Battleship demonstreaza pentru a mia oara ca filmul are nevoie de mult mai mult. Poate isi aduc aminte sa adauge in echipa lor si un scenarist, care chiar sa se priceapa.
Battleship a starnit valva inca de la inceput, cand se discuta despre posibilitatea aducerii pe marile ecrane a jocului board-game Battleship. Cei de la Hasbro dadusera lovitura cu Transformers, asa ca au mers pe reteta clasica si au transformat Battleship intr-un film de 200 de miliioane de dolari, care a impartit presa in doua: unii au crezut in sansele lui de a deveni un blockbuster, altii au spus ca va fi un esec. Iar dupa ce James Cameron l-a numit "o rusine pentru cinematografie", toti ochii au fost atintiti asupra filmului regizat de Peter Berg.
In Battleship, extraterestrii invadeaza Pamantul, de aceasta data pe apa, iar de aici incepe o batalie pe viata si pe moarte intre extratrestrii si oameni, la sfarsitul careia cine credeti ca iese invingator?
La inceput filmul pare promitator, dar cu cat trece mai mult timp, incepi sa iti dai seama ca in afara de efectele speciale extraordinar de bine realizate, Battleship nu are mai nimic. Il mai ridica umorul, care uneori este binevenit, alteori e ca nuca-n perete.
Lista de actori celebri ca Liam Neeson, Alexander Skarsgard sau Taylor Kitsch este intregita si de doua frumuseti: Brooklyn Decker (blonda voluptoasa din Just Go With It) si Rihanna, aflata la debut. Din pacate Liam Neeson lipseste cel putin jumatate din film, asta in mod inexplicabil, Skarsgard dispare repede, iar Taylor Kitsch isi face treaba decent, dar tot nu straluceste. Decker face ce stie ea mai bine, zambeste si arata bine la camera, iar Rihanna nu dezamageste pentru ca are putine replici si deloc grele.
Cel mai dezamagitor lucru la Battleship este scenariul previzibil. Dupa atatea blockbustere care sunt lansate an de an, te saturi sa vezi aceeasi poveste la nesfarsit. Replicile sunt pline de clisee, mai ales can Taylor Kitsch spune pe un ton eroic "cu totii o sa murim, tu o sa mori, eu o sa mor.....dar nu azi", chiar in mijlocul luptei cu extraterestrii. La finalul vizionarii ai impresia ca toate cliseele din cinematografie, sunt adunate intr-un singur film, spre disperarea publicului. Scenaristii Erich Hoeber si Jon Hoeber par sa fi dormit in post la acest film.
Mult prea zgomots, prea lung si previzibil, Battleship se descurca doar la partea vizuala, unde intr-adevar, arata impecabil si se vede pe ce s-au cheltuit 200 de milioane de dolari.
Battleship urmeaza o reteta e simpla, dar invechita: oamenii se lupta cu extraterestri, cei dintai inving, indiferent de situatie, iar la final, baiatul cel rau devenit bun ramane cu fata. Cine mai are nevoie de scenariu?
O tânără care vrea cu disperare să devină faimoasă pe internet reușește să atragă atenția atunci când se preface că este supraviețuitoarea unui atentat. Dar oare a meritat?