marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

10 actori care au murit din cauza drogurilor: de la Marilyn Monroe la Philip Seymour Hoffman

Moartea lui Philip Seymour Hoffman a lasat un gol in inimile a milioane de fani, insa, din pacate, nu este singurul actor de la Holywood care a murit din cauza dependentei de droguri. De-a lungul istoriei cinematografice, nume celebre ca Maryiln Monoe, Judy Garlanda sau Heath Ledger au murit inainte de vreme din cauza acestui viciu chinuitor.

10 actori care au murit din cauza drogurilor: de la Marilyn Monroe la Philip Seymour Hoffman

 Philip Seymour Hoffman (46 ani), in 2014


Philip Seymour Hoffman, recompensat cu premiul Oscar pentru rolul scriitorului Truman Capote din filmul "Capote", in 2006, a fost gasit mort, duminica, in apartamentul sau din New York, cu o seringa infipta in brat, din cate se pare, victima a unei supradoze de heroina. Nominalizat de trei ori la categoria "cel mai bun actor in rol secundar", pentru interpretarile de exceptie din filmele "Razboiul lui Charlie/ Charlie Wilson's War" (2007), "Indoiala/ Doubt" (2008) si "The Master" (2012), actorul american a mai jucat in "Marele Lebowski", "Talentatul domn Ripley", "Doi oameni perfecti", "Dragonul Rosu", "Cold Mountain", "Misiune: Imposibila III", "Synecdoche, New York", "Ziua tradatorilor/ The Ides of March" si "Moneyball: Arta de a invinge". Cele mai recente roluri ale sale au fost cele din trilogia "Jocurile foamei/ The Hunger Games".

 

 


Cory Monteith (31 ani), in 2013

 

Actorul canadian Cory Monteith, din serialul de mare succes "Glee", a murit pe 14 iulie 2013, la Vancouver, din cauza unei supradoze de heroina si alcool, la cateva saptamani dupa ce s-a externat de la dezintoxicare. In serialul "Glee", Cory Monteith a interpretat rolul lui Finn Hudson, un jucator de fotbal indragostit de o colega de liceu (Lea Michele), care canta in corul scolii, devenind idolul unei intregi generatii de adolescenti.

 

 


Heath Ledger (28 ani), in 2008


Actorul australian Heath Ledger a fost gasit mort, in apartamentul sau din New York, pe 22 ianuarie 2008, din cauza unei "intoxicatii acute cu medicamente", printre care antidepresive, analgezice si anxiolitice si substante puternice, la scurt timp dupa ce interpretase rolul Jokerului din "Cavalerul negru". De asemenea, Heath Ledger a interpretat rolul unui cowboy homosexual, in filmul "O iubire secreta/ Brokeback Mountain", de Ang Lee, si care a fost recompensat cu trei premii Oscar.

 

 


River Phoenix (23 ani), in 1993


Actorul american River Phoenix a decedat din cauza unui infarct provocat de o supradoza de droguri, pe 31 octombrie, la Hollywood. Pe numele sau adevarat River Jude Bottom, River Phoenix a fost, de asemenea, compozitor si cantaret. Acesta a fost nominalizat la premiul Oscar pentru cel mai bun actor, cu filmul "Viata pe fuga/ Running on Empty".

 

 


Romy Schneider (44 ani), in 1982


Actrita franceza de origine germana Romy Schneider a decedat in apartamentul ei din Paris, in urma unui abuz de somnifere si alcool, in noaptea de 29 mai 1982, la zece ani dupa decesul fiul sau David, in varsta de 14 ani, intr-un accident. Romy Schneider s-a lansat la varsta de 15 ani, cu rolul printesei Elisabeta a Austriei, in trilogia "Sissi". Romy Schneider a primit de doua ori premiul César pentru cea mai buna actrita, cu rolurile din "Important e sa iubesti/ L'important c'est d'aimer" si "O poveste simpla/ Une histoire simple".

 

 


John Belushi (33 ani), in 1982


Actorul american, de origine albaneza, a murit din cauza unei supradoze de alcool si droguri pe 5 martie, la hotelul Chateau Marmont din Los Angeles. Devenit celebru dupa interpretarea rolului principal din comedia "Peripetii la colegiu/ Animal House", John Belushi a mai primit roluri, printre altele, in "Fratii Blues/ Les Blues Brothers" si "Neighbors/ Vecinii".
 


Jean Seberg (41 ani), in 1979


Actrita de origine americana a fost data disparuta la sfarsitul lunii august 1979, iar trupul neinsufletit a fost gasit pe 8 septembrie, in masina personala, in apropiere de domiciliul sau din Paris. Rezultatele anchetei au indicat sinuciderea, atribuind decesul unei supradoze de barbiturice si alcool. Conform altor versiuni, care au contestat rezultatele anchetei, actrita ar fi fost asasinata. Numele lui Jean Seberg a ramas legat de filmul-cult, din Noul Val francez, "Cu sufletul la gura/ A bout de souffle", de Jean-Luc Godard.

 

 

Judy Garland (47 ani), in 1969


Actrita si cantareata americana Judy Garland, pe numele ei adevarat Frances Ethel Gumm, a decedat la Londra, pe 22 iunie 1969, din cauza unei supradoze de barbiturice. Printre cele mai importante filme ale actritei se numara "Vrajitorul din Oz/ The Wizard of Oz", "A Star is Born/ S-a nascut o stea" si "Procesul de la Nürnberg/ Judgment at Nuremberg".

 

 

 


Marilyn Monroe (36 ani), in 1962


Actrita americana Marilyn Monroe a murit in noaptea de 5 august 1962, in vila sa din Brentwood, in apropiere de Los Angeles. Printre cauzele posibile ale mortii, ramase neelucidate, se numara sinucidere, supradoza de medicamente si chiar asasinat politic. Considerata un sex-simbol al epocii, Marilyn Monroe a ramas in istoria cinematografiei cu filme precum "Unora le place jazzul/ Some Like It Hot", "Sapte ani de casnicie/ The Seven Year Itch" si "Inadaptatii/ The Misfits".

 

 

Whitney Houston (48 de ani), in 2013

Whitney Houston a incetat din viata, la doar 48 de ani, in 2012. Actrita a murit din cauza consumului de droguri, in special cocaina si a dus intreaga viata o lupta crunta cu dependenta. Bodyguard, una dintre cele mai mari lovituri de box office ale anilor '90 a fost filmul de debut al lui Whitney Houston care aducea pe marele ecran o poveste pe care Hollywoodul se chinuia sa o spuna de 16 ani. Pelicula ramane si astazi una extrem de iubita de fanii, in ciuda unor unor critice nefavorabile.

 

 

Sursa: Mediafax.ro

 


Ultimele trailere adaugate


Modifică setările cookies