marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

12 ani de la filmul care a rupt toate recordurile: 40 de greseli surprinzatoare din cea mai buna trilogie din istorie

In 2001, Peter Jackson cucerea o planeta intreaga cu Lord of the Rings: The Fellowship of the Ring, primul film din trilogia care avea sa devina cea mai buna din istoria cinematografiei, conform publicatiei Empire.  La 12 ani de la lansare, Peter Jackson este considerat unul din cei mai creativi regizori, iar lumea sa inspirata din romanele lui J.R.R. Tolkien atrage si acum milioane de fani.

12 ani de la filmul care a rupt toate recordurile: 40 de greseli surprinzatoare din cea mai buna trilogie din istorie

CLICK AICI PENTRU GALERIE FOTO CU GRESELILE DIN FILM


Franciza Lord of the Rings a strans incasari de 3 miliarde de dolari la nivel mondial, fiind in topul celor mai profitabile din istorie. La 12 ani dupa lansare, filmele lui Peter Jackson inca fascineaza fanii din lumea intreaga, devenind un reper in cinematografia moderna.


Lord of the Rings a spart toate recordurile, fiind trilogia cu cele mai multe premii Oscar castigate vreodata. Din 30 de nominalizari, cele trei filme au strans un total de 17 premii castigate, record all time pentru o trilogie.

The Fellowship of the Ring a avut 13 nominalizari si a castigat 4 premii Oscar, The Two Towers a avut 6 nominalizari si a castigat 2, iar al treilea film, considerat si cel mai bun din toata seria,  a avut 11 nominalizari si tot atatea premii castigate, inclusiv pentru cel mai bun film al anului. A intrat pe lista filmelor cu cele mai multe nominalizari la Oscar si cele mai multe premii castigate, dupa Titanic si Ben Hur, insa spre deosebire de celelalte, The Return of The King a castigat la toate categoriile la care a primit nominalizari.


Bugetul pentru toate cele trei filme a fost de 285 de milioane de dolari, un lucru care demonstreaza inca o data calitatile lui Jackson ca regizor - a reusit sa faca 3 filme uluitoare cu un buget care astazi este alocat unui singur blockbuster, si nu garanteaza intotdeauna succesul.


The Return of the King se afla pe locul al 5-lea in topul filmelor cu cele mai mari incasari, cu suma de 1.1. milarde de dolari.

Extrem de bine primite si apreciate de catre critici, toate filmele lui Peter Jackson au primit note foarte bune si au un procent de peste 90% (urias!) pe Rotten Tomatoes. Trilogia a mai fost laudata pentru viziunea inedita a regizorului, efectele speciale deosebite si distributia extrem de bine aleasa.

In 2013, s-au implininit 12 ani de la lansarea primului film din franciza care si-a pus amprenta puternic in cinematografia mondiala. Vezi aici cum s-au tranformat eroii din LOTR!

Cu atatea laude si aprecieri, era imposibil sa nu exista carcotasi. Celebrul site Moviemistakes.com, care monitorizeaza greselile din marile filme de la Hollywood, a gasit si in trilogia lui Jackson cateva sute de greseli. La un proiect atat de amplu, era imposibil sa nu scape si greseli, mai mult sau mai putin importante, insa o parte dintre ele sunt surprinzatoare.


Sursa foto: moviemistakes.com


Ultimele trailere adaugate


Modifică setările cookies