marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

10 filme romantice pe care trebuie sa le vezi in 2014: povestile de iubire care te vor impresiona

Urmatorul an ramane la fel de incarcat cu filme bune. Insa, se anunta si un an in care comediile romantice vor fi mai interesante. Cei de la The Guardian propun 10 filme romantice pe care trebuie sa le vezi in 2014.

10 filme romantice pe care trebuie sa le vezi in 2014: povestile de iubire care te vor impresiona

Only Lovers Left Alive
Regie: Jim Jarmusch
Distributie: Tilda Swinton, Tom Hiddleston


Regizorul Jim Jarmusch face echipa cu doi actori formidabili, Tilda Swinton si Tom Hiddleston, intr-o poveste de dragoste speciala, cu vampiri. Only Lovers Left Alive este o drama romantica despre doi vampiri care sunt indragostiti unul de celalat de secole intregi. Actiunea se desfasoara in pustietatea romantica din Detroit si Tangier si urmareste povestea unui muzician deprimat de felul in care decurg activitatile cotidiene ale oamenilor si care se reintalneste cu iubita sa enigmatica. Povestea lor de dragoste dainuie de mai multe secole, iar noua lor idila este intrerupta de aparitia surori sale mai tinere si mai salbatice.

 

 

Fault in Our Stars
Regie: Josh Boone
Distributie:
Shailene Woodley, Ansel Elgort

Shailene Woodley si Ansel Elgort sunt protagonistii acestei povesti de iubire emotionante, despre doi tineri bolnavi de cancer, care se indragostesc. Ea respira printr-un tub de oxigen, el are un picior de lemn, dar intalnirea lor le va schimba viata. Laura Dern si Willem Dafoe apar in roluri secundare. Drama ar trebui lansata in SUA pe 6 iunie 2014.

Serena
Regie: Susanne Bier
Distributie: Jennifer Lawrence, Bradley Cooper, Ana Ularu


Premiata cu Oscar in 2013 petru rolul din Silver Lining Playbook, Jennifer Lawrence face din nou echipa cu Bradley Cooper intr-o drama regizata de Susanne Bier, si ea premiata cu Oscar. Alaturi de ei, joaca si frumoasa actrita romanca Ana Ularu. „Serena” spune povestea lui George Pemberton (Bradley Cooper) si a sotiei sale, Serena Pemberton (Jennifer Lawrence), ce calatoresc din Boston in muntii din Carolina de Nord, unde  intemeiaza un imperiu al cherestelei, in anul 1929. Serena se dovedeste rapid a fi egala oricarui barbat: supravegheaza echipele de lucru, vaneaza serpi cu clopotei si chiar salveaza viata unui om in salbaticie. Impreuna, cei doi isi guverneaza domeniul precum un rege si o regina, ucigand sau supunand pe oricine se pune in calea ambitiilor lor. Dar, atunci cand Serena afla ca nu poate avea un copil, pleaca sa o ucida pe Rachel Hermann (Ana Ularu), iubita si mama copilului lui George inainte ca el sa se casatoreasca.  Si, cand incepe sa suspecteze ca George isi protejeaza familia nelegitima, mariajul intens si pasional al Pemberton-ilor se fisureaza, pe masura ce povestea se indreapta spre deznodamantul ravasitor.

 

 

The Reluctant Professor
Regie: Marc Lawrence
Distributie: Hugh Grant, Marisa Tomei

Regizorul Marc Lawrence si Hugh Grant fac din nou echipa in comedia romantica The Reluctant Professor. Grant va juca rolul unui scenarist a carui cariera se afla in cadere liber si care accepta sa devina profesor. Marisa Tomei joaca rolul femeii de care acesta se indragosteste.



Laggies

Regie:  Lynn Shelton
Distributie: Keira Knightley, Chloe Moretz

In 2014, Keira Knightley revine in atentie cu cateva filme, printre care si Laggoes, in care joaca rolul unei femei incapabile sa se maturizeze si cu comportament adolescentin. Ea isi va minti logodnicul ca pleaca intr-o vacanta de relaxare, cand de fapt ea profita de ocazie pentru a se distra cu prietenii. Rolul a ajuns la Keira Knightley dupa ce actrite ca Anne Hathaway sau Rebecca Hall l-au refuzat. In roluri secundare apar Chloe Mortez sau Sam Rockwell.


Love is Strange
Regie: Ira Sachs
Distributie: Alfred Molina, John Litghow

Cu totul neobisnuita, povestea din Love is Strange aduce in prim un cuplu de gay, interpretati de veteranii Alfred Molina si John Lithgow, care se instraineaza si ajung sa traiasca separat in New York. Regia ii apartine lui Ira Sachs.

 

 

 


They Came Together
Regie: David Wain
Distributie: Paul Rudd, Amy Poehler

Paul Rudd, Amy Poehler, Michael Shannon, Ed Helsm si Cobie Smulders fac toti parte dintr-un film atipic, o comedie anti-corporatista, in care Amy Poehler este patroana unui magazin, iar Paul Rudd un om de afaceri important. Filmul se vrea a fi o semi-parodie la You Got Mail, una dintre cele mai cunoscute povesti romantice din anii '90. Prima imagine insa este bizara, Rudd si Poeheler purtand masti ce aduc aminte de Benjamin Franklin. Ramane de vazut ce o sa iasa din acesta comedie.

 

 


The Lobster
Regie:Yorgos Lanthimos
Distributie: Ben Whishaw, Jason Clarke, Lea Sedoux


Regizorul Yorgos Lanthimos isi face debutul in limba engelza cu acest film, o poveste distopica si fantasy despre un viitor in care oamenii sunt fortati sa iasa la intalniri. Daca nu isi gasesc un partenere in 45 de zile, indivizii sunt transformati intr-un animal la alegere si eliberati in padure. Un om reuseste sa scape si se indragosteste.

 

 



Nymphomaniac

Regie: Lars von Trier
Distributie: Charlotte Gainsbourg, Stellan Skarsgard


Cei de la The Guardian propun si Nymphomaniac, pentru cei care cauta mai mult filosofie sexuala si mai putin romantism. Filmul lui Lars von Trier aduce povestea unei nimfomane, care isi povesteste experientele. Filmul a primit note foarte bune din partea criticilor, acestia sustinand ca exista o profunzime care eclipseaza trivialul si nuditate care a fost in campania de promovare si il numesc un film filosofic si sublim.
 


Endless Love

Regie: Shana Feste
Distributie: Gabriella Wilde, Alex Pettyfer

 

O poveste de dragoste pentru tineri, Endless Love aduce in prim plan o tanara ce provine dintr-o familie instarita, ce se indragosteste de un baiat mai sarac. Intre cei doi va lua nastere o iubire pasionala, dar pe care parintii celor doi vor face orice le sta in putinta sa o destrame.



Modifică setările cookies