marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

10 filme care pot intra in cursa pentru Oscar in 2015: productiile senzationale pe care trebuie sa le vezi

Asa cum era de asteptat, presa straina a inceput deja sa faca pariurile pentru urmatorul sezon de Oscar. Desi abia s-a incheiat sezonul din acest an, americanii se uita deja spre Oscarurile din 2015. Cei de la Collider au ales 10 filme care au cele mai mari sanse sa intre in cursa pentru Oscar, insa ramane de vazut cum vor evolua lucrurile pe parcursul acestui an.

10 filme care pot intra in cursa pentru Oscar in 2015: productiile senzationale pe care trebuie sa le vezi

1. The Grand Budapest Hotel
Regie: Wes Anderson
Distributie: Ralph Fiennes, Tilda Swinton, Saorise Ronan
Data lansarii: 7 martie


Noul film al regizorului Wes Anderson a primit recenzii extraordinare din partea criticilor si are potential in sezonul urmator de premii. Madame D. (Tilda Swinton) se indragosteste de Gustave H, liftierul de la Grand Hotel, personaj interpretat de Ralph Fiennes. Cand Madame D. este gasita moarta, acesta devine principalul suspect, el fiind cel are mosteneste o pictura scumpa. A doua poveste a filmului il prezinta pe Gustave indragostit de Agatha, o colega din hotel care este jucata de Saorise Ronan (19 ani). Pentru acest rol, actrita are desenat un semn din nastere sau o cicatrice care nu este explicata in trailer. The Grand Budapest Hotel este cel de-al doilea film al lui Wes Anderson care are actiunea plasata in Europa, dupa The Fantastic Mr.Fox.



2. Gone Girl
Regie: David Fincher
Distributie: Ben Affleck, Rosamun Pike, Tyler Perry, Kim Dickens, Patrick Fugit
Data lansarii: 3 octombrie


Ben Affleck are un an plin: in afara super productiei Batman versus Superman, unde il va juca pe Cavalerul Negru, actorul are un nou film  cu potential la Oscar, dupa ce acum un an castiga marele trofeu cu Argo. Povestea filmului Gone Girl se centreaza pe un barbat a carui nevasta dispare chiar de aniversarea lor. Acesta va face tot posibilul sa o gaseasca, dar drumurile il duc catre criminalul care a ucis-o. Ben Affleck va fi eroul principal, iar sotia sa va fi jucata de Rosamund Pike. Gone Girl, productia care va avea la baza romanul cu acelasi nume al lui Gilian Flynn, va fi produs de 20th Century Fox, in regia lui David Fincher, scenariul urmand sa fie scris de Gilliam Flynn si Leslie Dixon.



3. Interstellar
Regie: Christopher Nolan
Distributie: Matthew McConaughey, Anne Hathaway, Jessica Chastain, Casey Affleck, Michael Caine
Data lansarii: 11 noiembrie


Interstellar este noul film regizat de Christopher Nolan, creatorul trilogiei The Dark Knight. Pelicula este bazata pe teoria fizicianului Kip Thorne care sustine existenta gaurilor de vierme. Astfel, povestea filmului va include calatorii in spatiu si timp, calatorii realizate de catre un grup de oameni de stiinta care ajung intr-o alta dimensiune. Rolul principal ii apartine lui Matthew McConaughey, proaspat premiat cu Oscar pentru cel mai bun actor in Dallas Buyers Club. Aceasta este prima sa colaborare cu regizorul Christopher Nolan.



4. Inherent Vice
Regie: Paul Thomas Anderson
Distributie: Joaquin Phoenix, Benicio del Toro, Reese Witherspoon, Owen Wilson, Sasha Pieterse
Data lansarii: 12 decembrie


Paul Thomas Anderson, regizorul unor filme aclamate ca There Will Be Blood sau The Master, revine in atentie cu un film interesant. Inspirat de romanul cu acelasi nume al lui Thomas Pynchon, Inherent Vice urmareste povestea detectivului Larry "Doc" Sportello, un consumator de droguri din anii '70, care ancheteaza disparitia unei foste iubite.



5. Exodus
Regie: Ridley Scott
Distributie: Christian Bale, Aaron Paul, Sigourney Weaver, Ben Kingsley
Data lansarii: 12 decembrie


Ridley Scott si Christian Bale fac echipa pentru prima data intr-un film de proportii epice, asemanator lui Gladiatorul, insa de aceasta data va fi legat de o tema biblica. Filmul are la baza un scenariu scris de Bill Collage si Adam Cooper si este o fresca epica, centrata pe celebrul personaj biblic, Moise (Christian Bale).



6. Into The Woods
Regie: Rob Marshall
Distributie: Meryl Streep, Chris Pine, Emily Blunt, Johnny Depp, Anna Kendrick
Data lansarii: 25 decembrie


Meryl Streep si Johnny Depp joaca impreuna intr-un film fantastic exceptional. Filmul este o versiune moderna ce va insuma cateva dintre basmele celebre a Fratilor Grimm si exploreaza aventurile Cenusaresei, Scufitei Rosii, Jack si Vrejul de Fasole sau Rapunzel. Toate aceste personaje vor fi interconectate de o poveste originala ce va aduce in prim plan un brutar (Chris Pine), sotia sa si o vrajitoare (Emily Blunt) care va arunca un blestem asupra lor. Johnny Depp va juca si el in rolul Lupului.



7. Unbroken
Regie: Angelina Jolie
Distributie: Jack O'Connell, Garrett Hedlund, Domhnall Gleeson, Finn Wittrock
Data lansarii: 25 decembrie


Angelina Jolie trece a doua oara in spatele camerelor de filmare, in postura de regizoare. Filmul Unbroken are la baza romanul cu acelasi nume scris de Laura Hillenbrand si relateaza povestea incredibila a lui Louis Zamperini, un atlet care a luptat in timpul Celui de-al Doilea Razboi Mondial si care a supravietuit prabusirii bombardierului sau in Oceanul Pacific, impreuna cu alti doi camarazi. Acestia au plutit in deriva timp de 47 de zile pe o pluta improvizata inainte de a ajunge pe o insula japoneza unde au fost luati prizonieri. Zamperini, care traieste si are varsta de 96 de ani, a fost inchis doi ani in mai multe lagare, in care a fost torturat de gardienii sai japonezi.



8. The Imitation Game

Regie: Morten Tyldum
Distributie: Benedict Cumberbatch, Keira Knightley, Matthew Goode, Mark Strong
Data lansarii: nu a fost stabilita


Productia prezinta povestea lui Alan Turing, un matematician britanic care a avut un rol decisiv in descifrarea codurilor Enigma ale nazistilor in timpul Celui de-al Doilea Razboi Mondial, dar care a fost condamnat pentru indecenta din cauza homosexualitatii sale si a fost condamnat la castrarea chimica de catre guvernul britanic.



9. Big Eyes
Regie: Tim Burton
Distributie: Amy Adams, Christoph Waltz
Data lansarii: nu a fost stabilita


Amy Adams si Christoph Waltz ii interpreteaza pe Walter si Margaret Keane, doi artisti casatoriti care au devenit faimosi in anii '60 pentru picturile lor cu femei si copii cu ochii foarte mari. Picturile au devenit foarte populare, gasindu-se in orice benzinarie sau magazin din SUA.


Totul a mers foarte bine pana cand Margaret, o fire foarte timida, s-a saturat sa stea in umbra, in timp ce  sotul ei primea toate laudele pentru munca ce era de fapt a ei. Cei doi au divortat in 1965 din aceasta cauza iar Margaret chiar l-a provocat pe Walter in nenumarate randuri sa picteze ceva ad-hoc in public, dar acesta a refuzat de fiecare data.


Dupa ce Walter a acuzat-o ca isi asuma singura meritul pentru portrete, Margaret l-a dat in judecata. Dorinta lui Margaret s-a implinit: judecatorul le-a cerut sa picteze acolo, pe loc. Ea a terminat pictura intr-o ora in timp ce Walter nu a pictat nimic, pe motiv ca este ranit la umar. Drept urmare, judecatorul a decis ca Margaret sa primeasca 4 milioane de dolari pentru stresul emotional suferit.



10. Foxcatcher

Regie: Bennett Miller
Distributie: Steve Carell, Mark Ruffalo, Channing Tatum, Vanessa Redrgave, Sienna Miller
Data lansarii: nu a fost stabilita


Scris de Max Frye si Dan Futterman (Capote), scenariul prezinta viata lui John du Pont (Steve Carell), un milionar pasionat de timbre si pasari, si, totodata, un schizofrenic paranoic, care construieste centrul de wrestling Team Foxcatcher pe proprietatea lui din Pennsylvania. In 1996, el l-a asasinat pe castigatorul medaliei de aur la wrestling, David Schultz (Mark Ruffalo), un prieten vechi de-al sau, despre care du Pont credea ca (asa cum s-a dovedit pe parcursul procesului) s-a implicat intr-o conspiratie internationala pentru a-l ucide.



Galerie foto

Ultimele trailere adaugate


Modifică setările cookies