marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

10 filme de urmarit la Festivalul de la Berlin: cele mai asteptate productii din acest an

Festivalul de Film de la Berlin isi deschide azi portile pentru cea de-a 64-a editie. In cadrul unuia dintre cele mai importante evenimente din lumea cinematografica vor fi proiectate peste 400 de filme, printre care si The Monuments Men al lui George Clooney dar si Nymphomaniac, filmul controversat al lui Lars von Trier. In acest an, Romania nu participa, iar editia are loc intre 6-16 februarie. Iata care sunt 10 dintre cele mai asteptate filme la Berlinala.

10 filme de urmarit la Festivalul de la Berlin: cele mai asteptate productii din acest an


The Grand Budapest Hotel

Regie: Wes Anderson
Distributie: Ralph Fiennes, Tilda Swinton, Saorise Ronan


Madame D. (Tilda Swinton) se indragosteste de Gustave H, liftierul de la Grand Hotel, personaj interpretat de Ralph Fiennes. Cand Madame D. este gasita moarta, acesta devine principalul suspect, el fiind cel are mosteneste o pictura scumpa. A doua poveste a filmului il prezinta pe Gustave indragostit de Agatha, o colega din hotel care este jucata de Saorise Ronan (19 ani). Pentru acest rol, actrita are desenat un semn din nastere sau o cicatrice care nu este explicata in trailer. The Grand Budapest Hotel este cel de-al doilea film al lui Wes Anderson care are actiunea plasata in Europa, dupa The Fantastic Mr.Fox. Filmul deschide editia din acest an.


Nymphomaniac - Volume 1

Regie: Lars von Trier
Distributie:  Charlotte Gainsbourg,  Stellan Skarsgard, Shia LaBeouf


Lars von Trier promite sa socheze inca o data cu Nyphomaniac, povestea unei femei care isi povesteste experientele sexuale traite de-a lungul timpului.Nymphomaniac este un fel de jurnal erotic al unei nimfomane, interpretata de Charlotte Gainsbourg, din perioada adolescentei, pana la varsta de 50 de ani. Mai precis, pana in momentul in care este gasita lesinata de un barbat jucat de Stellan Skarsgard, cel caruia i se si confeseaza ulterior. Filmul este in competitie pentru Ursul de Aur. Versiunea va fi necenzurata si mai lunga cu 20 de minute fata de cea care ruleaza in cinema.
 

 

The Monuments Men
Regie: George Clooney
Distributie: George Clooney, Matt Damon, Bill Murray


The Monuments Men prezinta lumea vazuta din interiorul unui pluton din Cel de-al Doilea Razboi Mondial, care are sarcina de a salva capodopere artistice de la hotii nazisti pentru a le returna proprietarilor de drept. Productia urmareste povestea unei echipe de istorici si curatori de la muzee, care isi unesc fortele pentru a redobandi piese de arta furate de nazisti. Acestia trec in spatele liniilor inamice si incearca sa le recupereze inainte ca Hitler sa le distruga. Scenariul este scris de Grant Heslov si George Clooney, acesta din urma ocupandu-se si de regie.

 

 


Beauty and The Beast/ La Belle et La Bête
Regie: Christophe Gans
Distributie:  Vincent Cassel, Lea seydoux


Beauty and The Beast este adaptarea povestii scrisa de Madame de Villeneuve, in care o tanara frumoasa se indragosteste de o creatura blestemata care se afla in cautarea dragostei. In 1760 a fost publicata versiunea pentru copii, iar de la aceasta Jeann Cocteau si apoi cei de la Walt Disney au realizat faimoasele lor adaptari. "Versiunea originala a lui Madame de Villeneuve nu a fost transpusa niciodata pe ecran, pana acum" a spus regizorul, care promite un film spectaculos, dar si emotionant, cat mai fidel povestii originale.



A Long Way Down
Regie:Pascal Chaumeil
Distributie:  Rosamund Pike, Aaron Paul, Imogen Poots


Aaron Paul, cunoscut din serialul de succes Breaking Bad, isi prezinta primul proiect indepedent de la incheierea show-ului care i-a adus celebritatea la nivel global. Alaturi de el joaca si frumoasele Rosamund Pike si Imogene Poots. Filmul aduce povestea a patru persoane total diferite, care se intalnesc de Anul Nou si formeaza o familie surogat pentru se ajuta unul pe celaltalt sa depaseasca greutatile propriilor vieti.

The Two Faces of January
Regie: Hossein Amini
Distributie: Viggo Mortensen, Kirsten Dunst


The Two Faces of January este un thriller centrat pe un cuplu care calatoreste in Europa si ajunge sa fie implicat intr-un caz de crima. Viggo Mortensen joaca rolul principal, alaturi de Kirsten Dunst, in adapaptarea cinematografica a romanului scris de Patricia Highsmith, cea care a scris si romanul care a inspirat filmul Talentatul domn Ripley. Filmul a atras atentia pentru ca desi este finalizat inca din 2012, nu a fost prezentat oficial la nici un festival. Regizorul Hossein Amini este cunoscut si ca un scenarist stralucit, dupa ce a realizat scripturile unor filme ca Drive, 47 Ronin. Acesta este debutul sau regizoral.

 



Aloft

Regie:  Claudia Llosa
Distributie:  Jennifer Connelly, Mélanie Laurent, Cillian Murphy

Un tanar pleaca intr-o calatorie periculoasa catre un tarm inghetat, impreuna cu o jurnalista, pentru a o gasi pe mama lui, care l-a abandonat cu multi ani in urma. Pe parcursul calatoriei, intamplarea tragica este expusa prin flashback-uri. Filmul este intens asteptat si este printre putinele filme a carui regie este semnata de o femeie - Claudia Llosa. Ea revine ca o eroina in competitie, dupa ce in 2009 pleca acasa cu Ursul de Aur pentru filmul The Milk Of Sorrow. Acesta este debutul ei in limba engleza si are o distributie de vis formata din nume ca Cillian Murphy, Jennifer Connolly, Melanie Laurent.

 

 

César Chávez
Regie: Diego Luna
Distributie: Michael Peña, Rosario Dawson, John Malkovich

Filmul lui Diego Luna urmareste viata activistului pentru drepturile civile Cesar Chavez, interpretat de Michael Pena. Chavez a dus o lupta apriga impotriva rasismului si exploatarii latino-americanilor in California anilor '60. Diego Luna este cunoscut ca actor din "Y Tu Mama Tambien", insa a facut furori si ca regizor cu filmul Abel. Luna a avut parte de sprijinul familiei lui Chavez (care a murit in 1993) in realizarea familiei.

 

71
Regie:Yann Demange
Distributie: Jack O'Connell, Sean Harris, Paul Anderson


71 este un film de razboi asteptat de toti cinefilii la Berlin. Un tanar soldat britanic este lasat in urma din greseala de batalionul sau intr-o lupta sangeroasa pe strazile Belfastului, in 1971. Dezorientat fiind, el porneste intr-o odisee pe teritoriu ostil pentru se intoarce la baza sa militara. Rolul principal este interpretat de Jack O'Connell, care va juca si in Unbroken, al doilea film regizat de Angelina Jolie.

 

 

Boyhood
Regie: Richard Linklater
Distributie: Ellar Coltrane, Patricia Arquette, Ethan Hawke


Boyhood, un film  fara precedent, cu care Richard Linklater poate scrie istorie, este filmat in decursul a 12 ani si prezinta viata unui baiat, de la copilarie la maturitate. Boyhood este o creatie unica in cinematografia americana, filmat in doar 39 de zile, dar in decursul a 12 ani, aduce teme ca identitate, maturitate si evolutie.

 

 


 


Ultimele trailere adaugate

Cele mai citite

O nouă seară Agatha Christie, cu al său genial detectiv, Hercule Poirot - Moarte pe Nil

După un scenariu de Michael Gree și bazat pe romanul omonim din 1937 al celebrei scriitoare de romane polițiste, este o continuare a filmului Crimă în Orient Express (2017), a fost produs de Branagh, Ridley Scott, Judy Hofflund și Kevin J. Walsh.

Citeste mai mult ►

Modifică setările cookies