marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

10 lucruri despre Destul, poate cel mai bun film al lui Jennifer Lopez

Cel mai dur rol al artistei, acela al unei soții abuzate, care fuge cu copilul, dar care ulterior revine pentru a-și înfrunta soțul, a lăsat o amprentă specială în viețile celor implicați în proiect.

10 lucruri despre Destul, poate cel mai bun film al lui Jennifer Lopez
1. Filmul se bazează pe romanul bestseller din 1998, „Black and Blue”, de Anna Quindlen.
 
2. Inițial, Sandra Bullock urma să joace rolul lui Slim în „Enough”, dar a trebuit să se retragă din cauza unor suprapuneri cu filmările pentru un alt film, potrivit unui articol din „Variety” din 2001.
 
3. Într-un episod din 2002 al emisiunii „Behind the Scenes” de la „E!s: Enough”, regizorul Michael Apted a recunoscut că inițial a ezitat să lucreze cu Jennifer Lopez, după ce au început să apară zvonuri despre comportamentul ei de divă. „Auzi toate legendele despre cât de dificilă este ea și că va fi greu să treci peste ea și tot felul de chestii de genul ăsta, iar apoi ne-am întâlnit și ne-am înțeles”, a explicat Apted. „Dar a și existat un fel de decalaj între momentul în care am fost de acord să facem filmul și momentul în care am început să repetăm și, în tot acest timp, nu am reușit să dau de ea. Era mereu atât de ocupată. Și m-am gândit: «Doamne, e dificil de lucrat așa, cum vom reuși să depășim lucrurile astea?». Dar Apted a descoperit rapid că JLo era foarte concentrată pe ceea ce are de făcut atunci, pe moment. „Până când am început să repetăm, nu am fost băgat în seamă. Dar, odată ce am început lucrul, a fost incredibil de dedicată. Ceea ce îmi place la ea este că este talentată, dar și foarte muncitoare.”




4. Pregătirea pentru acest rol solicitant din punct de vedere emoțional și fizic a avut un impact negativ asupra protagonistei. „A fost un adevărat roller coaster emoțional pentru mine în acea perioadă”, a declarat Lopez pentru E! în 2002. „Chiar e un rol pe care-l iei acasă cu tine. Este greu să nu o faci”. Lopez a recunoscut mai târziu că a suferit „un fel de cădere nervoasă”, în timpul filmărilor la „Enough”. „Era pe la cinci după-amiaza, când eram în rulota mea. Îmi amintesc că i-am spus asistentului meu de atunci să se ducă să-l cheme pe regizorul Michael Apted și l-am întrebat dacă pot merge acasă, pentru că mă simțeam foarte, foarte rău și ciudat. Continuam să spun: «Nu sunt slabă, nu sunt slab㻓, a declarat ea pentru „The Daily Beast” în 2008. A fost condusă la un medic, care i-a prescris medicamente, pe care ea le-a refuzat. „Mi-a spus să mă întorc la muncă luni, după un weekend în care am dormit, pentru că, dacă aș fi așteptat mai mult, nu aș fi făcut decât să mă panichez și mai mult în legătură cu munca. Așa că asta am făcut. Încă nu am fost niciodată la un psihiatru. Nu sunt o persoană cu probleme de psihiatrie.”
 
5. Billy Campbell a fost distribuit în rolul lui Mitch, soțul abuziv al lui Slim, după ce Jennifer Lopez l-a întâlnit la Globurile de Aur și le-a spus regizorilor că îl place pentru rol. Dar, după ce s-a întâlnit cu regizorul și producătorii, Campbell i-a spus lui Conan O'Brien în 2002 că trebuia „să meargă la casa lui J.Lo pentru a fi aprobat”. Admițând că era „destul de nervos”, deoarece credea și el zvonurile cum că nu e ușor de lucrat cu Jennifer, Campbell a spus: „Pentru a încerca să par calm, m-am trezit în patru labe jucându-mă cu chihuahua ei”.
Cunoscut la acea vreme pentru că a jucat rolul unui tată iubitor în serialul de succes „Once and Again”, Campbell a savurat trecerea sa de partea întunecată. „Am fost încântat să joc un personaj negative. Este ceva ce nimeni nu mi-a mai dat cu adevărat șansa să fac înainte și am profitat. A fost la fel de amuzant pe cât am crezut că va fi”.
Billy Campbell a fost atât de intimidant în film, încât bunica lui Jennifer Lopez a avut o reacție neașteptată la adresa actorului, după premieră. „Când m-a întâlnit, mi-a spus: «Nu te plac. Ești rău, foarte rău!»”, a povestit amuzat actorul.


 
6. Pentru a se pregăti pentru scenele intense de luptă din film, Jennifer Lopez s-a antrenat timp de trei luni pentru a învăța Krav Maga, un sistem militar de autoapărare și luptă care combină elemente de box, karate și wrestling. „Krav Maga nivelează terenul de joc între bărbați și femei”, a declarat Lopez pentru „MTV News„, „unde nu mai contează cât de mare sau înalt sau puternic ești. De fapt, poți să te joci cu aceste diferențe. Este vorba de a te da la o parte, de a contraataca și de a folosi tot ce poți pentru a obține avantajul.”


 
7. Înfruntarea culminantă dintre Lopez și Campbell i-a lăsat pe ambii actori cu vânătăi, după ce s-au lovit reciproc în timp ce filmau scena. „Trebuie să recunosc că ea a avut mai multe decât mine. I-am învinețit brațul, iar ea mi-a învinețit coastele”.
 
8. Lopez a înregistrat melodia „Alive”, pe care a scris-o împreună cu soțul ei de atunci, Cris Judd, pentru film, deși inițial a fost ezitantă în legătură cu această idee. „Au vrut ca eu să compun ceva pentru film. Dar eu nu pot forța aceste lucruri. Trebuie să se întâmple, pur și simplu“, a povestit ea pentru „New York Rock”. Dar după ce l-a auzit pe Judd jucându-se la pian cu o melodie care i se părea „foarte frumoasă... și puțin obsedantă, mi-am spus că o putem folosi în «Enough»”. Curios a fost că, deși „Alive“ este melodia tematică a filmului, nu a fost inclusă pe albumul de pe coloana sonoră, dar mai târziu a fost inclusă ca singura melodie originală de pe albumul ei din 2020, „J to tha L-O! The Remixes”.
 
9. În timp ce Slim își taie părul pentru a se ascunde de soțul ei abuziv, Jennifer Lopez a purtat o perucă.


 
10. Tessa Allen și-a făcut debutul actoricesc în rolul fiicei lui Slim, iar scena în care JLo are un monolog emoționant în mașină, în timp ce fetița ei doarme, s-a dovedit a fi foarte reală: regizorii au așteptat până când Allen a tras un pui de somn pentru ca scena să fie cât mai realistă.


 
Filmul „Destul!”/„Enough” este difuzat la Pro Cinema marți seara de la ora 20:30 și, în reluare, de la ora 00:45.


Galerie foto

Ultimele trailere adaugate


Modifică setările cookies