marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Sophie Marceau a vorbit despre abuzurile sexuale ale lui Gérard Depardieu

Actrița franceză spune că a fost luată peste picior de presă și cunoscuți din branșă, pentru că și-a permis să atace un colos al cinematografiei.

Sophie Marceau a vorbit despre abuzurile sexuale ale lui Gérard Depardieu
Cunoscută pentru rolurile sale din filme hollywoodiene precum „Braveheart” alături de Mel Gibson și ca Bond Girl în „007: The World Is Not Enough” alături de Pierce Brosnan, actrița franceză Sophie Marceau spune că, după ce a dezvăluit abuzurile comise de Gérard Depardieu, a fost catalogată drept „plictisitoare”, în timp ce actorul a primit sprijin din partea unei mari părți a industriei cinematografice din țara sa.
 
Acum, când Gérard Depardieu se confruntă cu acuzații de abuz sexual, iar situația a divizat celebritățile franceze, Sophie Marceau insistă că toată lumea a fost complice cu actorul și a râs de comportamentul său inadecvat față de femeile cu care a lucrat. 
 
Zilele trecute, pe site-ul cotidianului „Le Figaro” a fost publicat un articol de opinie în sprijinul lui Gérard Depardieu, semnat de mai multe personalități culturale, printre care figurile feminine Nathalie Baye, Yvan Attal și Carole Bouquet. Cu toate acestea, alte câteva persoane au ales să nu o semneze, relatează „Le Parisien”.



 

 
În replică, actrița Sophie Marceau a rupt tăcerea în legătură cu controversa din jurul actorului de 75 de ani, într-un articol publicat în „Paris Match”. Actrița a reamintit că, în 2015, a denunțat deja public comportamentul de „prădător sexual” al lui Depardieu atunci când au lucrat împreună la filmul „Police”, din 1986. „Am spus public la vremea respectivă că nu puteam suporta atitudinea lui grosolană și foarte nepotrivită. O mulțime de oameni s-au întors împotriva mea și m-au numit plictisitoare. Și am refuzat întotdeauna să mai fac filme cu el după aceea”, a declarat actrița în vârstă de 57 de ani.


 
În urmă cu câteva luni, Marceau a vorbit din nou despre acea experiență pentru a dezvălui că Depardieu și-a permis să o atingă în mod nepotrivit și că acest lucru nu a fost niciodată justificat de scenariu atunci când filmau scene intime. Acum, ea a adăugat că celebrul actor a avut complicitatea întregii echipe când a fost vorba de a face din „vulgaritate și provocare” marca sa personală. „Oh, dar el nu s-a luat de marile actriţe, ci mai degrabă de micile asistente... Vulgaritatea şi provocarea au fost întotdeauna obiectul său de activitate. Nu a îndrăznit niciodată să mă atingă în fața echipei, altfel i-aș fi dat un pumn în față”, a declarat Sophie Marceau. „Acum, cu hărțuirea pe care o suportă, ar fi prea ușor. Dar atunci toată lumea râdea cu el, toată lumea îl iubea pentru asta, toată lumea îl aplauda pentru ceea ce era și toată lumea credea că este normal!”.
 
FOTO: Profimedia

Galerie foto

Ultimele trailere adaugate


Modifică setările cookies