marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

10 scene care au aparut in unele dintre cele mai tari filme din istorie, desi nu erau in scenariu

Desi au un scenariu dupa care sa se ghideze, regizorii nu-l respecta intotdeauna ca la carte. Unele secvente nu fac parte din randurile scenariului, ci sunt inventate sau imbunatatite pe parcursul filmului, dovedindu-se adevarate surprize placute. 

10 scene care au aparut in unele dintre cele mai tari filme din istorie, desi nu erau in scenariu

1. The Dark Knight (2008)
Regizor - Christopher Nolan

Jokerul (Heath Ledger) a fost arestat de catre Jim Gordon (Gary Oldman), iar acum sta intemnitat. Primarul Garcia (Nestor Carbonell) isi face aparitia pentru a vedea captura efectuata de catre ofiter, apoi, fiind multumit, il proclama pe acesta comandant. Dupa ce toti ofiterii incep a aplauda, incepe si Jokerul sa aplaude incet, in semn de ironie. Aceasta interventie a Jokerului nu facea parte din scenariu, dar s-a dovedit a fi o idee geniala.

 

2. RoboCop (1987)
Regizor - Paul Verhoeven

Cand Clarence Boddicker (Kurtwood Smith) este dus la sectia de Politie, in urma primirii unei serioase lovituri din partea lui RoboCop (Peter Weller), acesta scuipa un glob sangeros pe actele sergentului de serviciu. Smith si Verhoeven au discutat inaintea filmarilor despre aceasta interventie, dar au uitat sa anunte si restul echipei, ceea ce le-a atras o incredibila uluire pe chipuri – fapt ce a adus cu sine o scena credibila.

3. Pretty Woman (1990)
Regizor - Garry Marshall

Intr-una din scenele-cheie ale filmului, Edward Lewis (Richard Gere) ii inmaneaza lui Vivian Ward (Julia Roberts) un colier scump de diamante. In timp ce ea ramane uluita si doreste atingerea pietrelor, Gere inchide rapid capacul cutiei, lucru ce i-a starnit rasul Juliei. Acest moment nu facea parte din scenariu, insa a fost bine primit datorita autenticitatii zambetului ei.

4. The Godfather (1972)
Regizor - Francis Ford Coppala

Peter Clemenza (Richard Castellano) ii ordona pajului sau, Rocco Lampone (Tom Rosqui), sa nu lase urme in ceea ce-l priveste pe Paulie Gatto (John Martino), omul care l-a tradat pe Don Vito Corleone (Marlon Brando). Replica originala a lui Castellano era „Leave the gun”, dar facand referire la dorinta sotiei sale de a aduce cannoli acasa, el a improvizat si a spus: „Take the cannoli”.

5. Jaws (1975)
Regizor - Steven Spielberg

In timp ce naviga apele incercand sa-l ademeneasca pe marele rechin alb, Politistul Sef Brody (Roy Scheider), are ocazia sa vada cu ochii sai cat de mare este cu adevarat rechinul. Uimit si speriat, se ridica si-i rosteste capitanului Quint (Robert Shaw) replica ce avea sa devina faimoasa: „You're going to need a bigger boat”. Se pare ca a avut dreptate.

6. Star Wars Episode V: The Empire Strikes Back (1980)
Regizor - Irvin Kershner

Atunci cand Han Solo (Harrison Ford) este pe cale sa fie absorbit in carbonit, printesa Leia (Carrie Fisher) ii marturiseste iubirea. In scenariu ea spune „I love you”, el trebuind sa raspunda „I love you too”. Pentru a mari suspansul, regizorul a schimbat replica lui in „I know.”

7. Casablanca (1942)
Regizor - Michael Curtiz

Scena in care Rick Blaine (Humphrey Bogart) ii urca pe Ilsa Lund (Ingrid Bergman) si pe Victor Laszlo (Paul Henreid) intr-un avion cu destinatia America, este plina de replici memorialistice, insa una dintre ele nu era mentionata in scenariu. Replica ramasa in top este „Here's looking at you kid”, iar conform unor surse ea a fost rostita de catre Bogart de mai multe ori in timp ce o invata sa joace poker.

8. Taxi Driver (1976)
Regizor - Martin Scorsese

Scenaristul Paul Schrader a dorit ca Travis doar sa se uite la reflectia sa din oglinda in secventa aceasta. Tot dialogul spus de Travis Bickle (Robert De Niro) in timpul acestei scene este inventat pe loc de actor, iar cea mai memorabila replica a sa este „You talking to me?”

9. Knocked Up (2007)
Regizor - Judd Apatow

Intregul schimb de replici, atat amuzante cat si jignitoare, dintre Pete (Rudd) si Ben (Rogen) din secventa in care cei doi se afla in masina, este inventat de cei doi actori.

10. The Warriors (1979)
Regizor - Walter Hill

Potrivit scenariului, in aceasta secventa, Luther (David Patrick Kelly), conducatorul bandei de cartier newyorkeza The Rogues, trebuia sa provoace banda adversara, The Warriors, la o lupta in strada prin ciocnirea unor sticle intre ele. Kelly a adaugat in mod spontan replica: „Warriors, come out to play!”


Ultimele trailere adaugate


Modifică setările cookies