marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

10 secrete ale urmatoarei trilogii Star Wars. Pentru prima data in aproape 30 de ani va avea un nou regizor

Compania Lucasfilm, pe care George Lucas a vandut-o marti studiourilor Disney pentru 4,05 miliarde de dolari, era masina de vise a creatorului francizei Razboiul stelelor. Cinefilii din intreaga lume se intreaba daca Disney va ucide  simbolul Star Wars sau daca va duce aceasta franciza pe noi culmi.

10 secrete ale urmatoarei trilogii Star Wars. Pentru prima data in aproape 30 de ani va avea un nou regizor

Va salva Disney seria Star Wars dupa ultima trilogie lipsita de inspiratie sau o va scufunda si mai mult? Multi considera ca filmele Star Wars care nu au fost regizate de George Lucas, ci doar produse, au fost cele mai bune, scrie Hollywood Reporter. Franciza are nevoie de sange nou dupa o perioada in care a dezamagit o parte dintre fani (1999-2005) iar Disney - studiourile care tin sub papuc cele ma populare francize cinematografice ale momentului ar putea sa o revitalizeze. Cei mai cinici cred insa ca filmele vor avea soarta francizei Terminator dupa ce a fost abandonata de James Cameron.


10 dezvaluiri despre urmatoarea trilogie Star Wars

1. Pentru prima data in aproape 30 de ani un nou regizor va conduce filmarile la noua trilogie Razboiul Stelelor. "Imaginati-va urmatorul film, ce se va lansa in 2015, mai mult in stilul lui Empire Strikes Back si mai putin in cel al lui Phantom Menace", scriu cei de la Hollywood Reporter.

2. George Lucas si-a dorit dintotdeauna sa faca 9 filme Star Wars, insa a realizat doar 6.

3. Urmatoarea trilogie va fi cronologic plasata dupa evenimentele din filmul "Return of The Jedi" din 1983. Conform Hollywood Reporter exista posibilitatea ca noua trilogie sa fie asemanatoare universului din blockbusterul The Avengers, iar unele dintre filme sa se concentreze asupra anumitor personaje ale francizei.

4. Cine ar fi omul potrivit sa-l inlocuiasca pe George Lucas? Fanii au inceput deja sa faca liste pe internet iar cele mai vehiculate nume de presa americana sunt Brad Bird ( Mission: Impossible – Ghost Protocol), David Yates ( franciza Harry Potter), Matthew Vaughn (X-Men: First Class), Sam Mendes (Skyfall), J.J. Abrams (Super 8), Christopher Nolan (Trilogia Batman), Joss Whedon ( The Avengers).
 

 


5. George Lucas nu va disparea definitiv din universul Star Wars: acesta va fi consultant artistic pentru studiourile Disney. In septembrie 2012, averea lui George Lucas se ridica la 3.3 miliarde de dolari, insa aceasta va creste considerabil, tinand cont ca acesta este singurul detinator al lui Lucasfilm.

6. Disney a cumparat si drepturile pentru franciza Indiana Jones, insa nu poate anunta un al cincilea film din serie din cauza unor probleme legale  pe care le are cu Paramount Pictures, distribuitorii filmelor.

7. Datele de lansare provizorii sunt Star Wars: Episode 7 in 2015, Star Wars: Episode 8 in 2017 si Star Wars: Episode 9 in 2019.

8. 20th Century Fox , compania care a distribuit ultimele 3 filme din franciza nu va mai avea nicio implicare in serie pe viitor, Disney se va ocupa atat de productie cat si de distributie.

 


9. Disney va realiza si o serie animata Star Wars pentru canalele sale. Jucariile Star Wars, una dintre principalele surse de profit ale lui Lucasfilm vor fi speculate la maxim de Disney care planuieste sa lanseze noi produse marca Star Wars in parcurile si magazinele sale pretutindeni in lume. Astfel brandul Star Wars se va extinde considerabil in universul Disney.

10. Urmatoarea trilogie Star Wars se va realiza sub conducerea lui Kathleen Kennedy (noul presedinte al lui Lucasfilm). Aceasta este o stransa colaboratoare a lui Steven Spielberg si a produs filme ca "ET," "Back to the Future" si seria  "Jason Bourne".

 

Infiintata de George Lucas in 1971 pentru a produce primul sau film, "THX 1138" - mult mai indraznet decat peliculele sale ulterioare - compania Lucasfilm a insotit intreaga cariera a acestui cineast-producator. Tot prin intermediul Lucasfilm, George Lucas si-a produs cel de-al doilea lungmetraj, "American Graffiti" (1973), iar apoi saga "Razboiul stelelor" si cele patru filme din seria "Indiana Jones" - pentru acestea din urma colaborand cu Steven Spielberg.

Cu sediul la San Francisco si detinuta in proportie de 100% de George Lucas pana la achizitionarea ei de catre studiourile Disney, Lucasfilm s-a diversificat de-a lungul anilor in postproductia de film si in efectele speciale, devenind unul dintre liderii mondiali din acest domeniu, prin intermediul filialei sale Industrial Light & Magic (ILM).

ILM a fost creata in 1975, pentru a realiza efectele speciale la care visa George Lucas pentru primul film din seria "Razboiul stelelor". Compania a lucrat apoi la alte francize de succes - "Harry Potter", "Jurassic Park", "Iron Man", "Avengers", "Star Trek", "Piratii din Caraibe".

Lucasfilm poseda in plus licenta pentru numeroase produse derivate extrem de profitabile, dar si studiouri de animatie. Ca o ironie a istoriei, tot Lucasfilm a creat studioul de animatie Pixar, vandut in 1986 patronului grupului Apple Steve Jobs, ce a fost in cele din urma achizitionata de Disney in 2006.


Ultimele trailere adaugate


Modifică setările cookies