marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Forta e cu Disney. Lucasfilm, cumparata pentru 4.05 miliarde de $: o mutare surprinzatoare naste o noua trilogie Star Wars la Hollywood

Cutremur in industria de film americana. Granzii de la Walt Disney Co. au cumparat printr-o miscare surprinzatoare LucasFilm,  dobandind astfel drepturi asupra francizei Razboiul Stelelor. In tranzactie au fost incluse si 3 filme noi din saga Star Wars care se vor lansa incepand cu 2015, scrie Huffington Post.

Forta e cu Disney. Lucasfilm, cumparata pentru 4.05 miliarde de $: o mutare surprinzatoare naste o noua trilogie Star Wars la Hollywood

A long time ago in a galaxy far, far away...! Cea mai populara saga din istoria cinematografiei a devenit de marti una dintre cele mai mari achizitii din istoria lui Disney. Intr-o conferinta de presa, reprezentantii studiourilor Disney au anuntat ca au cumparat pentru 4.05 miliarde de $ Lucasfilm. Lucasfilm Limited este o companie americana de productie de film fondata de regizorul George Lucas in 1971, cu sediul in San Francisco, California. Aceasta este cunoscuta pentru seria de 6 filme Razboiul Stelelor, regizate si produse de George Lucas.

Disney a anuntat ca Star Wars - episodul 7 se va lansa in 2015 si ca imediat va fi urmat de Star Wars - episodul 8 si 9 la distanta de 2-3 ani intre ele, scrie Huffington Post.

"Este timpul ca Star Wars sa treaca la o noua generatie de cineasti. Intotdeauna am crezut ca Star Wars poate sa traiasca si fara mine si am crezut important sa fac aceasta tranzitie in timpul vietii mele" a declarat George Lucas intr-un comunicat.

"Aceasta tranzactie combina una dintre cele mai mari francize de entertainment de familie din lume cu creativitatea unica a lui Disney" a declarat Robert Iger, CEO-ul grupului Walt Disney. Kathleen Kennedy va deveni presedintele LucasFilm si va raspunde direct lui Alan Horn, director general al lui Disney din acest an. Acesta din urma este responsabil pentru intreaga productie cinematografica a studiourilor Disney si a filialelor sale Pixar si Marvel.

Miscarea  surprinzatoare le-a amintit celor din industria de film americana de o alta lovitura a celor de la Disney care in 2009 au cumparat studiourile Marvel pentru 4 miliarde de $, dobandind astfel control asupra unor super eroi ca Iron Man, Captain America, Hulk si Thor. In ultimii 3 ani  filmele acestora au facut incasari de miliarde de $.
 


"Razboiul Stelelor/ Star Wars" este o serie epica science-fiction americana conceputa de George Lucas. Primul film din serie a fost lansat pe 25 mai 1977, de 20th Century Fox, si a devenit un fenomen de cultura populara, raspandit in lumea intreaga, dupa care au urmat inca doua filme, difuzate la distanta de trei ani. La saisprezece ani de la difuzarea ultimului film din trilogie, a fost difuzat primul film dintr-o noua trilogie, a carui actiune se petrece inaintea celei dintai, iar ultimul film din aceasta noua serie a fost difuzat pe 19 mai 2005.

Din 2008, incasarile seriei formate din sase parti au totalizat aproximativ 4,3 miliarde de dolari, facand-o sa devina a treia franciza cu cele mai mari castiguri din lume, dupa "James Bond" si "Harry Potter". Seria de filme "Razboiul Stelelor" a dat nastere si altor extensii de brand, incluzand carti, seriale de televiziune, jocuri video si benzi desenate.

In toamna lui 2010, George Lucas si-a anuntat intentia de a incepe din 2012 conversia in 3D a tuturor celor sase filme din aceasta serie de succes. Studiourile Fox, care au lansat cele sase lungmetraje ale francizei, sunt cele care vor lansa si versiunile 3D.Prima parte din franciza "Star Wars", "Episodul 1 - Amenintarea fantomei", a fost relansata in versiune 3D la inceputul acestui an si a facut incasari totale de un miliard de dolari de la premiera sa din 1999 incoace.

 



Modifică setările cookies