marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

11 filme despre supravietuire: eroii pentru care nimic nu e imposibil

Gravity a fermecat publicul si criticii si poate sa ajunga chiar si in cursa pentru Oscaruri. Alfonso Cuaron nu a facut doar un film despre spatiu, ci despre singuratate si izolare. Revista Hollywood Reporter a ales cele mai bune 10 filme in care personajele principale sunt rupte de lume si se lupta pentru a supravietui.

11 filme despre supravietuire: eroii pentru care nimic nu e imposibil

1. 127 Hours
Regizor: Danny Boyle
Distributie: James Franco, Kate Mara, Amber Tamblyn

James Franco ia o pauza de la aparitiile sale pline de amuzament si interpreteaza rolul singuraticului neinteles Aron Ralston in filmul lui Danny Boyle, bazat pe o intamplare adevarata. Ralston se accidenteaza in timpul unei drumetii si petrece 127 de ore blocat intr-un canion, doar cu o sticla de apa, o camera cu baterie aproape descarcata si cu gandurile sale care ii tin companie.


2. The Book of Eli
Regizor: The Hughes Brothers
Distributie: Denzel Washington, Gary Oldman, Mila Kunis

In SF-ul din 2010, regizat de Hughes Brothers, Denzel Washington a intrepretat rolul unuia dintre putinii supravietuitori ai razboiului apocaliptic care a pustiit teritoriul SUA. Acesta si-a asumat existenta de nomad si calatoreste de-a lungul teritoriului pustiit cu scopul de a proteja o carte sacra ce contine secretul salvarii viitorului umanitatii, o copie a Bibliei.


3. Buried Vezi acum pe voyo.ro
Regizor: Rodrigo Cortes
Distributie: Ryan Reynolds

Pentru rolul din Buried, Ryan Reynolds sta blocat intr-un scriu timp de 90 de minute. Thriller-ul din 2010 il infatiseaza pe Ryan drept Paul Conroy, un sofer de camion din Irak care este rapit si ingropat de viu, doar cu o bricheta si un telefon care ar trebui sa-l ajute sa evadeze.


4. Castaway
Regizor: Robert Zemeckies
Distributie: Tom Hanks, Helen Hunt, Nick Searcy

Filmul din 2000 prezinta un Tom Hanks slabit si barbos, care interpreteaza rolul lui Chuck Noland, un angajat Fed-Ex care este izolat pe o insula din Pacificul de Sud dupa ce avionul sau se prabuseste. Blocat timp de patru ani, Noland face orice pentru a supravietui si isi petrece timpul cu Wilson, care nu este nimic mai mult decat o amprenta sangeroasa pe o minge de volei.


5. Evil Dead 2
Regizor: Sam Raimi
Distributie: Bruce Campbell, Sarah Berry, Dan Hicks

Desi cea de-a doua jumatate a acestui clasic prezinta o serie de personaje ciudate, in prima parte actiunea se invarte in jurul lui Ash. Capodopera de groaza a lui Sam Raimi, din 1987, are un numar impresionant de fani, realizandu-se un musical dupa el, mai ales datorita personajului sau principal, Ash. Scena in care Ash (interpretat de Bruce Campbell) are un zambet posedat, inconjurat de numeroase obiecte neinsufletite este, fara indoiala, rezultatul a ceea ce se poate intampla atunci cand ramai singur cu gandurile tale demonice pentru mult timp.


6. Gravity
Regizor: Alfonso Cuaron
Distributie: George Clooney, Sandra Bullock

Este ceva mai inspaimantator de frustrant decat sa te rostogolesti in spatiu fara sa poti apuca ceva, fara nici o modalitate de a te opri si fara nici un scop? Aceasta scena ruleaza in primele 15 minute ale filmului Gravity. Placut de privit, dar dureros de vazut, acesta este, probabil, singurul film care combina cu succes conceptele de singuratate in spatiu si de sufocare.


7. I Am Legend Vezi acum pe voyo.ro
Regizor: Francis Lawrence
Distributie: Will Smith, Alice Braga, Charlie Tahan

Romanul lui Richard Matheson a reprezentat sursa de inspiratie pentru numeroase adaptari cinematografice, interpretari si reinterpretari. In cea mai recenta dintre cele, cea din 2007, Will Smith interpreteaza rolul lui Robert Neville, un fost om de stiinta si, de asemenea, ultimul om ramas in viata in New York, dupa ce o maladie omoara aproape toata omenirea. Neville nu era chiar singur, ci acompaniat de un caine, dar si de cateva sute de zombi ridicol de puternici.


8. Into the Wild
Regizor: Sean Penn
Distributie: Emile Hirsch, Marcia Gay Harden

Bazata pe o poveste reala, drama din 2007 urmareste aventurile studentului Chris McCandless, care transforma cazul de furnici in pantaloni intr-o calatorie cu autostopul in America. Emile Hirsch ofera o interpretare exceptionala care nu este "singur", ci intalneste mai multi oameni in timpul calatoriei sale. Cu toate acestea, incapacitatea lui de a relationa cu ceilalti creeaza sentimente de izolare.


9. Moon
Regizor: Duncan Jones
Distributie: Sam Rockwell, Kevin Spacey

Scris si regizat de Duncan Jones si cu Sam Rockwell in rolul principal, Moon spune povestea lui Sam Bell, singurul membru al echipajului Industries Helium-3, care este acompaniat de robotul Gerty (vocea lui Kevin Spacey).


10. Oldboy Vezi acum pe voyo.ro
Regizor: Park-Wook Chan
Distributie: Choi Min-Sik, Yoo Jin-Tae

Filmul sud-corean al lui Chan Wook-Park va avea un remake care va fi regizat de Spike Lee, cu Josh Brolin in rolul principal, acesta urmand sa fie lansat in toamna. Oldboy prezinta povestea unui barbat rapit aparent fara nici un motiv, care este tinut captiv intr-o celula mica si care este eliberat 15 ani mai tarziu, aparant fara nici un motiv. El are la dispozitie cinci zile pentru a afla de ce i s-au intamplat toate acestea.


11. WALL-E
Regizor: Andrew Stanton
Distributie: Ben Burtt, Jeff Garlin


Robotul dragut care ajunge pe Pamant dupa ce planeta devine de nelocuit se dovedeste ca are sentimente si constuieste un gandac de bucatarie pentru a-i deveni cel mai bun prieten si se indragosteste de o roata de la un robot numit EVE. WALL-E merge pana la capatul galaxiei pentru a o urma.

  


Ultimele trailere adaugate


Modifică setările cookies