marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Cele mai infricosatoare epidemii din filme: 9 boli care pot distruge omenirea

Filmele ne permit sa traim atat in lumea viselor, cat si a cosmarurilor. Insa cand vine vorba despre cosmaruri, oamenii sunt mult mai creativi si isi transpun in filme fanteziile. Ce poate fi mai rau decat raspandirea unui virus pandemic ? Aceasta ipoteza este in mod cert una din variantele cele mai sumbre care ar putea afecta omenirea. Iata 9 boli care ar putea distruge lumea asa cum o stim noi.

Cele mai infricosatoare epidemii din filme: 9 boli care pot distruge omenirea

9. Carriers (2009)
Regie: David Pastor, Àlex Pastor
Distributie: Lou Taylor Pucci, Chris Pine, Piper Perabo

Carriers este un film de groaza intens. Subiectul filmului este omorarea in masa a oamenilor de pe tot globul ca urmare a unui virus pandemic si prezinta un grup de patru prieteni, imuni la virus, care se indreapta intr-o locatie linistita pana ce pandemia va lua sfarsit. Pe parcursul calatoriei lor, acestia afla ca ei insisi sunt mult mai periculosi decat orice virus. Sunt pusi in fata unor situatii in care acestia iau niste decizii foarte grele si situatii din care tragem concluzia ca tragediile umane au loc printre cei vii.

 



8. Shivers (1975)

Regie:  David Cronenberg
Distributie: Paul Hampton, Joe Silver, Lynn Lowry

Shivers, al lui David Cronenberg,  a fost initial numit The Parasite Murders, titlu care ne indica cu ce fel de boala ne confruntam in acest film. Parazitul este creat de doctorul Emil Hobbs, care isi doreste sa creeze un organism care va elibera umanitatea de regulile impuse de societate. El face un experiment si il planteaza in cadrul organismului unei femei numite Annabelle. Parazitul o determina pe Annabelle sa scape de inhibitii si sa devina o maniaca iar parazitul se transmite tuturor partenerilor sexuali. Filmul a fost asemanat cu The Night of Living Dead, insa de aceasta data zombii sunt inlocuiti cu maniaci sexuali.

 



7. The Crazies (1973)

Regie: George A. Romero
Distributie:  Lane Carroll, Will MacMillan, Harold Wayne Jones

The Crazies, un clasic al lui George A. Romero, are in centrul actiunii un virus numit Trixie care ii transforma pe cei aflati in suferinta in maniaci asasini. Intriga filmului se invarte in jurul unui echipaj din armata care s-a prabusit in timp ce transporta virusul. In urma prabusirii, un intreg orasel a fost infectat cu Trixie. Apoi armata incearca sa produca un vaccin impreuna cu doctorul Watts. La un moment dat insa, doctorul ajunge in mijlocul "nebunilor" creati de boala si povestea construieste un haos in care problema unui razboi bacteriologic este foarte bine ilustrata.

 

 


6. REC (2007)
Regie: Jaume Balagueró, Paco Plaz
Distributie: Manuela Velasco, Ferran Terraza

Boala din REC este una extrem de bizara. Originea ei are legatura cu un agent de la Vatican responsabil cu cercetarea unui virus care provoaca posedarea demonica. Boala ii transforma pe oameni in maniaci asasini care ii ataca pe cei vii, muscandu-i si infectandu-i cu virusul. Actiunea filmului are loc intr-un apartament unde un caine de companie a luat boala si o da mai departe intregului bloc. Supravietuirea in cadrul blocului aflat in carantina este foarte dificila intrucat toti locuitorii sunt extrem de agresivi. Ceea ce ofera si mai multa calitate filmului este faptul ca povestea este filmata de un reporter si cameramanul lui.

 

5. Cabin Fever (2002)
Regie: Eli Roth
Distributie: Rider Strong, Jordan Ladd, James DeBello

Virusul din Cabin Feve nu are un nume, dar este un virus care ii face pe cei infestati sa vomite sange si sa moara in chinuri groaznice. Primul care este infestat cu aceasta boala este un sihastru care la randul lui ii infesteaza pe niste tineri care fac un foc de tabara. Sihastrul este insa ars de catre grup iar corpul lui ajunge intr-un rezervor de apa potabila, sugerand moartea agonizanta care ii asteapta pe toti.

 

4. Ebola Syndrome (1996)
Regie:  Herman Yau
Distributie:  Anthony Wong Chau-Sang, Yeung Ming Wan, Fui-On Shing

Ebola Syndrome este excelent pentru cei carora la plac filmele extreme. Kai este un tip foarte rau care, in timpul unei calatorii de afaceri din Africa de Sud, este infestat cu virusul dupa ce a violat o femeie. Dar Kai este unul dintr-un milion care poate supravietui acestei boli. Apoi se intoarce in Hong Kong iar autoritatile isi dau intr-un final seama ca el este cel care imprastie virusul peste tot unde merge si incearca sa il prinda.

 

3. The Andromeda Strain (1971)
Regie: Robert Wise
Distributie:  Arthur Hill, David Wayne, James Olson

Andromeda Strain este un micro-organism care a ajuns din spatiu atunci cand un satelit s-a prabusit pe pamant. Oraselul in care se afla are doar 64 de locuitori si doar 2 dintre acestia supravietuiesc. Organismul acesta provoaca coagularea foarte rapida a  sangelui, provocand moartea imediata. Un grup de oameni de stiinta vor incerca sa studieze micro-organismul in cadrul unui buncar, insa acesta isi schimba forma. Acest film SF prezinta scenariul unei infectii globale si care produce un impact foarte puternic asupra oricarui privitor.

 



2. Outbreak (1995)

Regie: Wolfgang Petersen
Distributie: Dustin Hoffman, Rene Russo, Morgan Freeman

Protagonistii filmului Outbreak se confrunta cu virusul Motaba, foarte asemanator cu Ebola. Prima izbucnire a acestui virus are loc in Africa in 1967, cand autoritatile bombardeaza zona infectata. In 1995, insa, virusul se activeaza din nou si o echipa de virologi este trimisa pentru a investiga situatia. Virusul ajunge si in SUA, devinind un supervirus cu o capacitate de infestare foarte mare si foarte rapida. Interesant este faptul ca la cateva luni dupa lansarea filmului, in Zaire chiar a avut loc o eruptie a virusului Ebola.

 



1. Contagion (2011)

Regie: Steven Soderbergh
Distributie: Marion Cotillard, Matt Damon, Jude Law

Contagion urmareste firul complicat al unei povesti cu multe personaje. Boala din acest film este cauzata de un virus letal si pandemic iar filmul urmareste variile efecte ale acestui virus asupra intregii populatii isterizate, precum si incercarile oamenilor de stiinta de a opri extinderea virusului si de a produce un vaccin. Filmul este o reprezentare foarte veridica a problematizarii echilibrului dintre interesul individual si binele comun. In plus, Contagion este cel mai ambitios film care prezinta un dezastru medical intr-un mod foarte veridic.

 

 



Modifică setările cookies