marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

11 lucruri inedite pe care trebuie sa le stii despre Cinderella: cum a fost creata rochia cu 10.000 de cristale Swarovski a Cenusaresei pe care orice fata viseaza sa o poarte

Pe 14 martie 2015, cinematografele din Romania se transforma intr-un basm, odata cu lansarea in cinema a filmului "Cinderella", o versiune live-action a celebrului basm. De aceasta data, in rolul Cenusaresei o regasim pe frumoasa Lily James. Regia ii apartine lui Kenneth Branagh.

11 lucruri inedite pe care trebuie sa le stii despre Cinderella: cum a fost creata rochia cu 10.000 de cristale Swarovski a Cenusaresei pe care orice fata viseaza sa o poarte

•    Rochia de bal a Cenusaresei a fost realizata din peste 247 de metri de material si peste 10.000 de cristale Swarovski, fiind utilizate numeroase jupoane si avand nevoie de peste 4.8 km de cusaturi. In perioada filmarilor s-au folosit noua copii ale rochiei.


•    Kenneth Branagh a primit cinci nominalizari la Premiile Oscar in cinci categorii diferite (cel mai bun actor in rol principal, cel mai bun actor in rol secundar, cel mai bun regizor, cel mai bun scenariu si cel mai bun scurtmetraj), fiind unul din cei patru artisti care se mandresc cu o asemenea realizare. Ceilalti trei sunt Warren Beatty, John Huston si George Clooney.

•    Atat Lily James (Ella), cat si Sophie McShera (Drisella) au jucat in popularul serial de televiziune “Downton Abbey”.



•    Sala de bal are peste 45 de metri lungime, 32 de metri latime si are urmatoarele caracteristici: podea din marmura importata, o scara impresionanta, draperii facute din peste 1.800 de metri de material, 17 candelabre facute la comanda in Italia, peste 3,600 de metri de catifea turcoaz, mai mult de 16.000 de flori din matase si 5.000 de lumanari care au trebuit aprinse manual fiecare.

•    Derek Jacobi (Regele) este unul dintre cei doi actori care au fost onorati de doua ori de Regina Elisabeta a II-a cu doua titluri de Sir (celalalt fiind Sir Lawrence Olivie). Kenneth Branagh a fost de asemenea innobilat de catre Regina Elizabeta a II-a, pentru servicii aduse teatrului si comunitatii din Irlanda de Nord.



•    Sandy Powell, designerul costumelor din film, a creat rochia Zanei Bune din peste 119 metri de material, 400 de beculete si mii de cristale Swarovski. Atunci cand Helena Bonham Carter si-a pus rochia, avea o latime de peste 1 metru.

•    Cate Blanchett (Mama Vitrega) a fost nominalizata la Premiile Oscar de sase ori. Patru dintre cele sase nominalizari au fost pentru interpretarea unor personaje reale (Regina Elisabeta I in “Elizabeth,” Katherin Hepburn in “The Aviator”, Bob Dylan in “I’m Not Here” si Sheba Hart in “Notes on a Scandal”).


•    Rolul lui Derek Jacobi in “Cenusareasa” reprezinta a patra colaborare a actorului cu Kenneth Branagh (a maijucat in “Hamlet”, “Henry V” si “Dead Again”).


•    In film, Anastasia (Holliday Grainger) si Drisella (Sophie McShera) sunt imbracate identic (dar in culori diferite), la fel ca personajele lor din versiunea animata a povestii.


•    In afara de contributia sa vizibila pe ecran, Dante Ferretti, designerul de productie, a asigurat decorurile pentru cele mai celebre opera din lume, incluzand La Scala din Milano, Opéra Bastille din Paris si Teatrul Colón din Buenos Aires. El s-a ocupat si de designul la numeroase productii printre care “La Traviata” de Giuseppe Verdi si “Tosca” si “La Bohème” scrise de Giacomo Puccini.

•    Coreograful Rob Ashford (“Thoroughly Modern Millie”), castigator al premiilor Tony si Emmy, s-a ocupat de coregrafia dansului dintre Cenusareasa si Print din seara balului.

 

 

Filmul „Cenusareasa / Cinderella” este distribuit de Forum Film Romania si va avea premiera pe 13 martie 2015, fiind proiectat atat in varianta subtitrata, cat si in cea dublata.
 


 


Galerie foto

Ultimele trailere adaugate


Modifică setările cookies